36. Azt írod: "Az iszlámban nincs olyan hogy eredendő bűn és Ádám egyébként is megbánta bűnét, Allah bocsánatát kérte és Allah megbocsátott neki."
Akkor elmondanád, hogy miért kellett Ádámnak mégis meghalnia? És miért kell nekünk, Ádám utódainak, meghalnunk?
És azt is írod: "A Bibliát emberek meghamisították. Csak részigazságokat tartalmaz és sokmindent kivettek, átírtak vagy hozzátettek."
Volnál kedves pontosan meghatározni kik és mikor hamisították meg, ill. írták át a Bibliát?
"Már korábban elmondtam hogy tökéletes teremtésből kell kiindulni, Isten nem végez félmunkát! Az ember nem hibásan került ki Alkotója kezéből a génjei sem voltak azok! A bűneset után viszont minden megváltozott!"
Aha. Akkor az állatoknál miért van ugyanez? Náluk is betegek lesznek az utódok belterjes szaporodásnál. Az állatok is bűnt követtek el? :) Egyébként pedig ez a világ ilyenre lett teremtve alapból. A betegségek, a halál részei a világnak. Ádám bűne nem változtatott semmin.
"Walt Brown: In the Beginning (Kezdetben) 301. oldal)"
Ő ha jól látom egy kreacionista. Az ilyeneket kinevetik tudományos körökben. Egyébként pedig marhaságot állít.
"A pogány népek már sokkal korábban letértek az igazság útjáról és Isten kívánalmait és rendelkezéseit már félredobták! De Isten nem akarta hogy az ő népe is utánozza őket ebben! (Hogy aztán mégis a többség utánozta az már egy más kérdés, de most nem ez a téma..)"
Ez mellébeszélés. Válaszolj a kérdésre légyszives. Mi van a zsidókon kívüli emberséggel?
"Én meg pont azt mondom hogy Ádámtól-Mózesig nem volt vérfertőző a testvérházasság csak utána!"
Akkor azt kellene megértened hogy a testvérházasság mindig is vérfertőző volt.
"Nagyon komolyan gondolom hogy kb. 4000 éve volt egy globális özönvíz éppen úgy ahogy a Szentírás ezt elmondja! Ennek egyébként nagyon sok tudományos bizonyítéka is van!"
Ezen a ponton már egyáltalán nem tudlak komolyan venni. Nem volt semmiféle globális özönvíz 4000 éve. Ez tudományos tény. Ha szerinted volt, akkor csak magadat teszed nevetségessé és a keresztény vallásod. Sőt, te magad is hozzájárulsz az ateizmus terjedéséhez, mert ilyen marhaságokkal csak elüldözöd az embereket Istentől. Sok keresztény egyébként inkább azt mondja hogy a Bibliai özönvíz nem történt meg, csak a történet mondanivalója a fontos. Komolyan, nem is értem hogy mondhatsz ekkora baromságot. Egy globális árvíz 4 ezer éve :)))) Te magadnál vagy? A Korán viszont egy helyi árvízről ír ami tudományos szempontból teljesen rendben van.
"Logikátlan, és a tudományos tények sem ezt mutatják!"
Ne beszélj tudományról se logikáról jó? Mert ezekhez semmi közöd.
"Az özönvíz történetét számos hagyományban megtaláljuk Japántól - Amerikáig! A gigantikus özönvíz hagyománya talán a legáltalánosabb az összes legenda közül!"
Mert mindenfelé voltak nagy özönvizek de nem globális özönvíz.
"A 200 000 éves kormeghatározás fikció!"
Ja, szóval ha a tudomány cáfol téged, akkor a tudomány fikció? :)))) Te ezt komolyan gondolod? Jó neked ha kinevetnek?
"Ki mondta ezt? Én azt mondtam hogy Isten mindent hibátlanul teremtett de a bűn megfertőzte a teremtést!"
És a bűnt ki teremtette te szerencsétlen? Ha nem létezett a teremtéskor bűnre való hajlam, akkor Ádám és Éva hogyan szegte meg Isten parancsát te észlény? Nyilván Ádám és Éva bünre való hajlammal lettek alapból megteremtve.
"Igen az az Isten akiben én hiszek a szavával képes volt egy pillanat alatt megteremteni az embert és a világot is a szavával teremtette! Azt mondta hogy legyen és lett! Neki ilyen hatalma van!"
Nem az a kérdés hogy Isten képes-e egy pillanat alatt megteremteni az embert, mert képes amúgy, hanem hogy tényleg így teremtette-e. A Korán is azt irja hogy Jézus apa nélkül fogant. Allah csak annyit mondott legyél, és lett, de Mária 9 hónapig a méhében hordta, tehát akkor is egy folyamat végén jött a világra. Egy ilyen folyamat lehet az emberiség kialakulása is.
"Krisztus aki a Teremtő is volt a szó hatalmával gyógyított és adta vissza a halottnak az életét!"
Akkor még a saját Bibliádat sem ismered. Nem Jézus gyógyított hanem Isten.
"A Korán sem nem logikusabb sem nem hihetőbb mint a Szentírás."
Olvastad a Koránt? Nem. Akkor miről beszélsz?
"Éppen az volt a kérdésem hogy a Korán szerint kije volt Sára Ábrahámnak! Ki volt az apja Sárának?"
Nem tudom ki volt Sára apja. Ennek utána kellene nézni, de nem volt Ábrahám féltestvére Sára.
"Ezt már korábban leírtam, ezt te nagyon rosszul tudod."
Akkor az emberiség visszafelé kellene hogy fejlődjön, de ugye nem ezt látjuk. Az ember fejlődik.
"Mózes könyve sem csak a zsidókra vonatkozott vagy vonatkozik a ma emberének is szól."
Hát nem. Nem tudom ezt miből gondolod. Mondom hogy nem ismered a saját Bibliádat sem.
"Ezt már korábban megválaszoltam."
Nem válaszoltál. Kerülöd a válaszadást.Biblia szerint Isten a zsidókon kívüli összes többi népnél engedte továbbra is a vérfertőzést?
"Az én tapasztalatom éppen ellenkező a tieddel mert akárhonnan nézem a Szentírást az mindig megáll de a Koránról ezt nem tudnám elmondani!"
El sem olvastad a Koránt, de én néhány dolgot említettem. A Biblia szerint az egész világot elöntötte víz, a Korán viszont helyi árvízről ír. A Biblia szerint egyik pillanatról a másikra jelentek meg az élőlények a Földön, a Korán viszont egy folyamatként ír erről. A Biblia szerint az emberiség vérfertőző házasságok révén alakult ki, a Korán szerint viszont több emberpár is volt és tilos a testvérházasság. A Biblia szerint Ádám egyetlen kis bűne miatt szenved az egész emberiség, a Korán szerint viszont Ádám bűne csak rá vonatkozik.
Te abban hiszel amiben akarsz, legyen az bármekkora marhaság is, de ha azt mondod a Biblia logikusabb, hihetőbb mint a Korán, az egy aljas hazugság.
"Akkor elmondanád, hogy miért kellett Ádámnak mégis meghalnia? És miért kell nekünk, Ádám utódainak, meghalnunk?"
A halál és a betegségek alapból része ennek a világnak. Így lett teremtve. Nem azért van halál, betegségek meg bűnre való hajlam, mert Ádám elkövetett egy kis bűnt. Ádám bűne miatt csak Ádám kapott büntetést, nem az egész emberiség, és egyébként is Ádám megbánta amit tett, Allah bocsánatát kérte és Allah megbocsátott.
Ádám történetének a lényege annyi hogy be kell tartanunk Isten törvényeit, mert ha megszegjük Isten büntetésével kell szembenéznünk. Nem szabad hallgatnunk a Sátánra mert rossz útra visz. Ha mégis vétkezünk, Isten bocsánatát kell kérnünk mert Isten megbocsátó. Ennyi a lényeg.
44.Adám bün nèlkül született,de bűnt követett el megszegte Isten törvènyèt,így Isten levette gondját rolla ès megátkozta a halállal.Igy mindenki meghal az örökölt bűn miatt a gèneken keresztül.
Itt van a bukkás következmènye.
1Mózes:3:16-24
"Adám bün nèlkül született,de bűnt követett el megszegte Isten törvènyèt,így Isten levette gondját rolla ès megátkozta a halállal.Igy mindenki meghal az örökölt bűn miatt a gèneken keresztül."
Ha bűn nélkül született, hogy tudott bűnt elkövetni? :))) És egyáltalán az Édenkertben hogy létezhet bűn? És hogy juthatott be oda a Sátán aki a leggonoszabb teremtmény? A keresztény változat ezeken a kérdéseken mind megbukik.
46.Nem bukik meg,mert ha az ezer èv vègi profèciát elolvasod ès hosszan gondolsz a teremtèstől kezdve,mindenütt az Isteni törvèny èrvènyesült ès èrvènyesül,ellentmondás nèlkül.
Mert az Èdeni próba is ezer èv vègèn meg kell ismètlődjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!