"Ha Isten mindent tökéletesre teremtett, akkor utódnemzéskor miért lépnek fel DNS másolási hibák, amik miatt a "degeneratív" gének megjelennek? Ha Isten teremtette a szaporodást is, akkor ezt egy kicsit elszúrta."
A betegségek a teremtett világ részei. Ezen mit nem értesz? Rokonok közötti házasság esetén nagy a valószínűsége a genetikai betegségeknek, ezért Isten tiltja a rokonházasságot, legalább is a Koránban.
19
"Nem teremtette meg hibásan. A genetikai hibák akkor jönnek elő ha ugyanaz a gén hibás mindkét szülőben. Ennek rokonok esetében nagy a valószínűsége ezért tilos a rokonok közötti házasság. Meg akkor ennyi erővel az Ádám és Éva utáni embereket is Isten teremtette. Tehát szerinted Isten hibásan teremtette az embereket?"
Nem, szerintem amit Isten teremtett ahogy mondja is az Írás minden "igen jó" volt. Semmilyen genetikai hibája nem volt sem Ádámnak sem Évának! A bűneset viszont változást hozott az emberi természetben is.
"A genetikai hibák akkor jönnek elő ha ugyanaz a gén hibás mindkét szülőben. Ennek rokonok esetében nagy a valószínűsége ezért tilos a rokonok közötti házasság."
Igen ez igaz. Csakhogy a hibás gének általában nem azonnal okoznak kárt mert mindenki örököl egy a fogyatékos génnel megegyező jó gént a másik szülőjétől. A fogyatékos gének az idő előrehaladtával halmozódnak fel. Amit tehát írtál az a Biblia szerint Mózes kora óta biztosan igaz. De miért gondolod hogy előtte is már ez volt a helyzet amikor még Ádám és Éva utódai kevés hibás génnel rendelkeztek?
"Ja hogy a Bibliából. A Bibliában mindenféle vérfertőzés és hasonló borzalmak vannak. A Korán viszont nem ír ilyet pedig benne van Ábrahám története."
Hát igen a Bibliából. Én keresztény vagyok a Koránt nem tartom olyan hitelesnek mint a Bibliát! A Koránban ki volt Ábrahám felesége és honnan származott? (nem Hágárra gondolok)
"Gondolom tudod hogy vannak betegségek, ezen belül genetikai betegségek is. Ezek a világunk részei, Isten viszont elmondta hogyan kerüljük el ezeket, mégpedig a rokonok közötti házasság tiltásával."
Igen tudom hogy vannak betegségek, és hogy az ember folyamatos romlik genetikai értelemben is. Ma már teljesen reális az amit itt írtál de korábban más volt a helyzet. Mózes könyve később amikorra a helyzet már drasztikusan megváltozott (tehát nem volt már biztonságos a testvérházasság) kifejezetten tiltotta azt!
A Korán Mózest is elismeri.
Üdv: Gábor
20
Halottál már a bűnesetről?
21
"A betegségek a teremtett világ részei. Ezen mit nem értesz? Rokonok közötti házasság esetén nagy a valószínűsége a genetikai betegségeknek, ezért Isten tiltja a rokonházasságot, legalább is a Koránban."
A Biblia szerint a teremtett világnak nem volt része a betegség, csak a bűneset után jelent meg a halállal együtt! A betegség a halál előszobája. És a jövendő világnak sem lesz része sem a betegség sem a halál!
"Halottál már a bűnesetről?"
Ennek mi köze a hibás génekhez és az örökléshez?
"Nem, szerintem amit Isten teremtett ahogy mondja is az Írás minden "igen jó" volt. Semmilyen genetikai hibája nem volt sem Ádámnak sem Évának! A bűneset viszont változást hozott az emberi természetben is."
Elkövettek egy bűnt és megváltozott az emberek genetikája? Ez komoly? :)
Ott is megbukik az elméleted hogy keresztény vallás szerint Noénál is vérfertőző házasságok történtek mert csak Noé családja élte túl az özönvizet, de ugye ez jóval Ádám után történt.
"Csakhogy a hibás gének általában nem azonnal okoznak kárt mert mindenki örököl egy a fogyatékos génnel megegyező jó gént a másik szülőjétől. A fogyatékos gének az idő előrehaladtával halmozódnak fel."
Nem. Azonnal eljöhetnek ha ugyanaz a gén hibás mindkét szülőben. Persze halmozódhatnak is folyamatos vérfertőző házasságok esetében. Például sok európai királyi családnál jól megfigyelhető.
"Amit tehát írtál az a Biblia szerint Mózes kora óta biztosan igaz. De miért gondolod hogy előtte is már ez volt a helyzet amikor még Ádám és Éva utódai kevés hibás génnel rendelkeztek?"
Ez csak a te elméleted és a tudomány sem támasztja alá. A tudomány engem igazol. A vérfertőző házasság tilos most is és Ádám idején is mert az utódok betegek lesznek. Ennyire egyszerű. Különben is honnan tudod Ádám és Éva milyen génekkel rendelkezett? Miből gondolod hogy Ádám és Éva utódai kevés hibás génnel rendelkeztek? Ez csak egy légből kapott elmélet részedről.
"Hát igen a Bibliából. Én keresztény vagyok a Koránt nem tartom olyan hitelesnek mint a Bibliát!"
Biblia szerint az emberiség folyamatos vérfertőző házasságok útján jött létre, mig a Korán szerint több emberpár is volt, a vérfertőzés pedig mindig is tilos volt. És te azt mondod a Biblia hitelesebb? :)
"A Koránban ki volt Ábrahám felesége és honnan származott? (nem Hágárra gondolok)"
A Korán szerint Sára és Hágár is Ábrahám feleségei voltak. Biblia szerint viszont csak Sára volt a felesége, Hágár pedig a rabszolgálja volt. Mikor Ábrahámnak nem született gyereke Sárától, Hágárt ejtette teherbe mert éppen úgy tartotta kedve.
"Igen tudom hogy vannak betegségek, és hogy az ember folyamatos romlik genetikai értelemben is."
Ezt megint honnan veszed? Ezek mind légbőlkapott elméletek részedről. Pont hogy az emberiség fejlődik.
"A Korán Mózest is elismeri."
Irtam én hogy nem ismeri el?
27
"Elkövettek egy bűnt és megváltozott az emberek genetikája? Ez komoly? :)
Komoly, bejött a világba pusztulás és mindennek osztályrésze lett a múlandóság és a halál. Nem érzékeled?
"Ott is megbukik az elméleted hogy keresztény vallás szerint Noénál is vérfertőző házasságok történtek mert csak Noé családja élte túl az özönvizet, de ugye ez jóval Ádám után történt.""
Mi bukik meg? Azt írtam neked hogy kb. Mózesig így volt! Nem olvastad?
"Nem. Azonnal eljöhetnek ha ugyanaz a gén hibás mindkét szülőben. Persze halmozódhatnak is folyamatos vérfertőző házasságok esetében. Például sok európai királyi családnál jól megfigyelhető."
Írtam neked arról is hogy jó gént is örököl az utód! A korábbi embereknél még a jó gének voltak a dominánsabbak! De Mózes idejétől már a Szentírás is tiltja a közeli rokonok házasságát!
"Ez csak a te elméleted és a tudomány sem támasztja alá. A tudomány engem igazol. A vérfertőző házasság tilos most is és Ádám idején is mert az utódok betegek lesznek. Ennyire egyszerű. Különben is honnan tudod Ádám és Éva milyen génekkel rendelkezett? Miből gondolod hogy Ádám és Éva utódai kevés hibás génnel rendelkeztek? Ez csak egy légből kapott elmélet részedről."
Mit nem igazol? A genetika így működik ahogy leírtam.
"A vérfertőző házasság tilos most is és Ádám idején is mert az utódok betegek lesznek."
Szerinted tehát Ádámtól-Mózesig ezek szerint mindenki vérfertőző kapcsolatban élt?! Akkor biztosan nem lenne egy normális ember sem nem gondolod? Az emberiség az özönvíz után Noétól szaporodott el!
Csak 8 ember élte túl az özönvizet!
"Különben is honnan tudod Ádám és Éva milyen génekkel rendelkezett? Miből gondolod hogy Ádám és Éva utódai kevés hibás génnel rendelkeztek?"
Onnan hogy Isten nem teremtett semmit hibásan. Nem volt hibás DNS mert akkor már nem mondhatná el a Szentírás hogy minden amit Isten teremtett "igen jó". Ehhez csak gondolkozni kell! Mit tud a tudomány a DNS-ről ma? Még nagyon keveset! De amit elmondtam és tudunk az összhangban van a Szentírással!
"Biblia szerint az emberiség folyamatos vérfertőző házasságok útján jött létre, mig a Korán szerint több emberpár is volt, a vérfertőzés pedig mindig is tilos volt. És te azt mondod a Biblia hitelesebb? :)"
Azt hiszem elmondtam már hogy korábban Mózesig nem volt a testvérházasság vérfertőzés! És honnan lett az a több emberpár? Isten csak Ádámot és Évát teremtette a többiek mindenki már az ő gyermekeik voltak! Mohamedet nem tudnám közös nevezőre hozni Jézus Krisztussal de még az apostolokkal sem! A kérdésedre a válasz igen én a Bibliát tartom hitelesnek és nem a Koránt!
"A Korán szerint Sára és Hágár is Ábrahám feleségei voltak. Biblia szerint viszont csak Sára volt a felesége, Hágár pedig a rabszolgálja volt. Mikor Ábrahámnak nem született gyereke Sárától, Hágárt ejtette teherbe mert éppen úgy tartotta kedve."
Nos Ábrahámnak Sára a felesége volt egyben ugyanakkor féltestvére is! Neked akkor gondolom egy vérfertőzésben élő példakép! - Ahogy legalábbis te kiértékeled a dolgokat!
"Ezt megint honnan veszed? Ezek mind légbőlkapott elméletek részedről. Pont hogy az emberiség fejlődik."
Onnan mint már elmondtam hogy az emberben halmozódnak a genetikai hibák!
"A Korán Mózest is elismeri." (én írtam)
Irtam én hogy nem ismeri el?
Nem írtad, nem is azért írtam egyszerűen csak spontán megjegyeztem mivel a Mózes könyvében található a vérfertő rokoni kapcsolatok tiltása Mózes idejében.
"Komoly, bejött a világba pusztulás és mindennek osztályrésze lett a múlandóság és a halál. Nem érzékeled?"
Oké hogy van halál de az elméleted akkor is ezer sebből vérzik. Honnan tudod milyen genetikával rendelkeztek Ádám idején az emberek? Vagy Noé idején? Aztán, nincs ilyen hogy az idő múlásával az emberi génekben halmozódnak a hibák. Ez akkor igaz ha folyamatosan rokonok egymással hazásodnak.
"Mi bukik meg? Azt írtam neked hogy kb. Mózesig így volt! Nem olvastad?"
Honnan tudod hogy Mózesig milyen volt az emberek génállománya? És miért pont Mózesnél változott? Meg egyébként is a tiltás csak a zsidókra vonatkozott. Mi van a zsidókon kívüli emberséggel? Mondom hogy ezer sebből vérzik az elméleted.
"Írtam neked arról is hogy jó gént is örököl az utód! A korábbi embereknél még a jó gének voltak a dominánsabbak! De Mózes idejétől már a Szentírás is tiltja a közeli rokonok házasságát!"
Akkor nem érted. A jó gén kijavítja a hibásat, így az utód nem lesz beteg. Viszont rokonoknál pont az a gond hogy ugyanaz a gén hibás nagy valószínűséggel az apában és anyában is, ezért az utód beteg lesz.
"Mit nem igazol? A genetika így működik ahogy leírtam."
Nem. A genetika úgy működik ahogy én írtam le.
"Szerinted tehát Ádámtól-Mózesig ezek szerint mindenki vérfertőző kapcsolatban élt?! Akkor biztosan nem lenne egy normális ember sem nem gondolod?"
Nem. Én pont azt mondom hogy Ádámtól-Mózesig is tilos volt a vérfertőző hazásság. Te állítod hogy szabad volt és a többi keresztény.
"Az emberiség az özönvíz után Noétól szaporodott el!
Csak 8 ember élte túl az özönvizet!"
Ha tényleg komolyan gondolod hogy 4-5000 éve az egész világot elöntötte a víz akkor nincs is értelme tudományról beszélgetni veled. A tudomány egyértelműen cáfolja ezt. Nem volt semmiféle világszintű özönvíz. Egyébként a Korán is leírja Noé és az Özönvíz történetét de jelentős különbséggel. Például a Korán szerint csak helyi árvíz volt, a hajon pedig háziállatok lehettek. Persze neked ezek után is a Biblia biztosan sokkal hitelesebb lesz, igaz?
"Onnan hogy Isten nem teremtett semmit hibásan. Nem volt hibás DNS mert akkor már nem mondhatná el a Szentírás hogy minden amit Isten teremtett "igen jó". Ehhez csak gondolkozni kell!"
Hogy te nem gondolkozol az egészbiztos. A tudomány mai állása szerint a modern ember 200 ezer éve jelent meg. Mózes pedig úgy 3500 éve élt. Tehát te azt mondod közel 200 ezer évig, vagyis Ádámtól Mózesig szabad volt a vérfertőzés? 200 ezer év kellett ahhoz hogy a testvérházzaság gondot okozzon a génállományban? Ez nevetséges. Egyébként is az hogy vannak betegségek, nem azt jelenti hogy Isten hibásan teremtette az embert.
"De amit elmondtam és tudunk az összhangban van a Szentírással!"
A Biblia tele van tudományos tévedésekkel, hibákkal.
"És honnan lett az a több emberpár? Isten csak Ádámot és Évát teremtette a többiek mindenki már az ő gyermekeik voltak!"
Ez a keresztény vallás szerinti. Keresztények úgy képzelik hogy a semmiből egyik pillanatról a másikra megjelent Ádám és Éva. A Korán nem ír ilyesmit. A Koránból az következik hogy több emberpár is létezett és közülük lett kiválasztatva Ádám mint első próféta. Továbbá a Korán a teremtést egy folyamatként írja le, tehát valószínűleg nem egyik pillanatról a másikra jelentek meg az emberek hanem egy folyamat eredményeként.
"Mohamedet nem tudnám közös nevezőre hozni Jézus Krisztussal de még az apostolokkal sem!"
Ehhez nem ártana előbb elolvasni a Koránt amit te nyilván nem tettél meg.
"A kérdésedre a válasz igen én a Bibliát tartom hitelesnek és nem a Koránt!"
Amiről eddig szó volt, azokban a kérdésekben a Korán sokkal logikusabb, hihetőbb és egyezik a tudományos állásponttal.
"Nos Ábrahámnak Sára a felesége volt egyben ugyanakkor féltestvére is! Neked akkor gondolom egy vérfertőzésben élő példakép! - Ahogy legalábbis te kiértékeled a dolgokat!"
Látom nem értetted meg. A Korán szerint nem volt a féltestvére. A felesége volt ahogy Hágár is. A Biblia szerint viszont Hágár a rabszolgálja volt. Mikor Ábrahámnak nem született gyereke Sárától, Hágárt ejtette teherbe mert éppen úgy tartotta kedve. Erre nem reagáltál semmit.
"Onnan mint már elmondtam hogy az emberben halmozódnak a genetikai hibák!"
Csakhogy ez nem igaz. Csak folyamatos rokonházasság esetében halmozódnak a genetikai hibák.
"Nem írtad, nem is azért írtam egyszerűen csak spontán megjegyeztem mivel a Mózes könyvében található a vérfertő rokoni kapcsolatok tiltása Mózes idejében."
Mózes könyve csak a zsidókra vonatkozott. Akkor szerinted Isten a zsidókon kívüli összes többi népnél engedte továbbra is a vérfertőzést? Látod akkárhonnan nézzük, a keresztény változat mindig megbukik.
29. "Én pont azt mondom hogy Ádámtól-Mózesig is tilos volt a vérfertőző hazásság."
Engem érdekelne, hogy ha szerinted Ádám és Éva gyermekei nem egymással házasodtak, akkor kikkel? Kain honnan vett magának feleséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!