Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádámnak ès Èvának volt-e lányuk?

Ádámnak ès Èvának volt-e lányuk?

Figyelt kérdés

2020. aug. 18. 22:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:

44

"A halál és a betegségek alapból része ennek a világnak. Így lett teremtve."

Ez úgy hazugság ahogy van! A te Istenképed egy morbid gonosz istent feltételez nem pedig egy jó és igazt. Kezdetben nem volt bűn és nem voltak betegségek sem! A világ nem a betegségekkel és a halállal lett teremtve - ez meglehetősen nagy ostobaság! A te istened talán ilyen de a Biblia Istene az nem!

Ha valaki itt egyébként mellébeszél az te vagy rengeteg választ kaptál csak te nem akarod meghallani azokat mert ragaszkodsz az értelmetlen elméleteidhez! Ugyancsak igen személyválogató vagy!

"Walt Brown: In the Beginning (Kezdetben) 301. oldal)" (én írtam)

"Ő ha jól látom egy kreacionista. Az ilyeneket kinevetik tudományos körökben. Egyébként pedig marhaságot állít."

Neked ez a válasz?! Ha kreacionista akkor az nem lehet tudós? Pontosítok neked, hogy hol nevetik ki: az áltudományos körökben!

Elfogytak az érveid? Mert ennek ahhoz semmi köze amit itt írtál!

A helyi özönvíz elmélete a legnagyobb ostobaság! Egy helyi özönvíz nem önti el a legmagasabb hegyek tetejét! Nem kell hozzá luxushajó méretű bárkát építeni! Nem kell hozzá beterelni a szárazföldi állatokból hogy megmentsük a fajokat! Nem kell a növényeket sem begyűjteni hogy el ne vesszenek a jövő számára! Rengeteg tudományos tény van ami a globális özönvizet támasztja alá de persze az olyan személyválogató emberek mint te ezeket aligha érthetik meg!

"Mert mindenfelé voltak nagy özönvizek de nem globális özönvíz."

Ja és mindegyik történet láthatólag ugyanarról szólt nem?! Mindenki hasonlóan éli túl hajókat építenek stb.? Szoktál te gondolkozni?!

"A 200 000 éves kormeghatározás fikció!" (én írtam)

"Ja, szóval ha a tudomány cáfol téged, akkor a tudomány fikció? :)))) Te ezt komolyan gondolod? Jó neked ha kinevetnek?"

Nálad ez így megy? Hogy amikor én mutatok neked egy tudományos ellenérvet akkor te arra azt mondod hogy a tudomány cáfol engem?!

Mit mutattál te? Mik a te nagy tudományos érveid? Te vagy az aki mindenben mellébeszélsz miközben azt hajtogatod hogy nem kapsz válaszokat! De kapsz válaszokat csak a válaszok nem a te szájad íze szerint valók! Az hogy neked a válaszok nem tetszenek és nem akarod őket meghallani az a te dolgod!

"Akkor még a saját Bibliádat sem ismered. Nem Jézus gyógyított hanem Isten."

Ja, amikor az iszlámista akarja megmagyarázni a Szentírást! Te már csak tudod! Jézus maga is Isten volt! Olvastad te egyáltalán a Bibliát?

"Te abban hiszel amiben akarsz, legyen az bármekkora marhaság is, de ha azt mondod a Biblia logikusabb, hihetőbb mint a Korán, az egy aljas hazugság."

"És a bűnt ki teremtette te szerencsétlen? Ha nem létezett a teremtéskor bűnre való hajlam, akkor Ádám és Éva hogyan szegte meg Isten parancsát te észlény? Nyilván Ádám és Éva bünre való hajlammal lettek alapból megteremtve."

A bűnnek nincs értelme. Sátánban fogant meg először. Hogy mért lázadt fel a Teremtője ellen amikor mindene megvolt és semmi oka nem volt erre? Ennek nincs értelme mert a bűn értelmetlen! Hiába keresel benne értelmet nincsen benne! Végkövetkeztetésed tehát ostobaság! Ádámnak és Évanak a bűneset miatt lettek bűnre való hajlamai, előtte nem voltak!

"Nem tudom ki volt Sára apja. Ennek utána kellene nézni, de nem volt Ábrahám féltestvére Sára."

Ja, ha nem tudod akkor miért vagy olyan biztos benne? Elég ellentmondásos nem gondolod? Nyugodtan nézzél utána! Meg Mózes szüleinek is!

A Korán nem Istentől van és Mohamednek semmi köze nincs az igazsághoz. Jézus Krisztus a Megváltó és nélküle senki sem fog üdvözülni csak általa!

Nem válaszoltam neked mindenre mert annyira személyválogató vagy hogy nem látom értelmét a további vitának veled! Sok mindenben kezet foghatsz az ateistákkal mert azok hasonló elképzelésekkel rendelkeznek több mindenben mint te! Pl. az áltudomány területén!

Üdv: Gábor

2020. aug. 25. 12:23
 52/68 anonim ***** válasza:

Az 51-ben zömében a 43-as hozzászólásodra reagáltam!

2020. aug. 25. 12:26
 53/68 anonim ***** válasza:

44. "A halál és a betegségek alapból része ennek a világnak. Így lett teremtve."

Egy olyan istent szolgálsz, aki halált és betegségeket teremtett?

2020. aug. 25. 23:16
 54/68 anonim ***** válasza:

50. " Azt mondtátok Isten tökéletes embert teremtett. Ha tökéletes, hogy követhetett el bűnt?"

Isten tökéletes embert teremtett, de nem robotot. Olyan intelligens lényt teremtett, aki képes volt döntést hozni, pl. arról is, hogy Istent választja, vagy valaki mást. A tökéletességét akkor veszítette el, amikor nem Istent választotta.

2020. aug. 25. 23:24
 55/68 anonim ***** válasza:

"Egy olyan istent szolgálsz, aki halált és betegségeket teremtett?"

Szerinted ki teremtett a betegségeket és halált te szerencsétlen? Csak úgy lett magától? Isten teremtette, mert ez a világ egy próbatétel.Ha meg már szóba került, ki milyen Istent szolgál, hát az a helyzet hogy a Biblia tele van népirtással, nők és gyerekek tömeges lemészárlására felszólító paranccsal. Szóval te szolgálsz olyan istenséget aki tömegmészárlásra adott parancsot. Persze Isten nem adott ilyesmire parancsot. Ezek a versek emberi hamisítás eredményei. Ez az én kérdésem ebben a témában, ha érdekel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. aug. 26. 12:44
 56/68 anonim ***** válasza:

"Isten tökéletes embert teremtett, de nem robotot. Olyan intelligens lényt teremtett, aki képes volt döntést hozni, pl. arról is, hogy Istent választja, vagy valaki mást. A tökéletességét akkor veszítette el, amikor nem Istent választotta."

Ha Ádám bűnt követett el, akkor bűnre való hajlammal lett megteremtve. Az angyalok például bűnre való hajlam nélküli teremtmények, de az ember nem. Szóval csak úgy tud bűnt elkövetni valaki ha bűnre való hajlammal lett teremtve. Ezt még egy gyengébb képességű és simán fel kellene hogy fogja.

2020. aug. 26. 12:48
 57/68 anonim ***** válasza:

55-56

"Szerinted ki teremtett a betegségeket és halált te szerencsétlen? Csak úgy lett magától? Isten teremtette, mert ez a világ egy próbatétel."

Bár azt mondtam hogy már nem írok neked de ekkora ostobaságot még tényleg nem hallottam amiket te állítasz! Neked tényleg ennyire torz Istenképed van? Egy forrásból jön ki édes és keserű? Jó és gonosz?

A Koránban ilyen butaságok vannak? Vagy nem tudod értelmezni hogy mit jelent a bűn? Vagy azt hogy Isten tökéletes?

"Ha Ádám bűnt követett el, akkor bűnre való hajlammal lett megteremtve. Az angyalok például bűnre való hajlam nélküli teremtmények, de az ember nem. Szóval csak úgy tud bűnt elkövetni valaki ha bűnre való hajlammal lett teremtve. Ezt még egy gyengébb képességű és simán fel kellene hogy fogja."

Igen tényleg azt kell látnom hogy te nem tudod értelmezni mit jelent a bűn! Szerinted a bűnnek van egyáltalán értelme?

"Az angyalok például bűnre való hajlam nélküli teremtmények,"

A te logikád szerint csak akkor eshet valaki bűnbe ha hajlama van rá! A te logikád szerint Sátán és az angyalai mért estek bűnbe ha nem volt rá hajlamuk? - pedig szerinted csak az esik bűnbe akinek volt!

"Szóval csak úgy tud bűnt elkövetni valaki ha bűnre való hajlammal lett teremtve."

Hát ez egy nagy öngól!

2020. aug. 26. 23:16
 58/68 anonim ***** válasza:

"Vannak akik szeretnék meghamisítani azt amit a Szentírás mond de a teljes Írás, ahogy a Biblia mondja Istentől ihletett."

A Biblia meg lett hamisítva. Csak néhány bizonyíték:

- Nincs egységes Biblia. Minden irányzat más és más könyveket tekint hitelesnek. Tehát az egyes irányzatok Bibliái eltérnek egymástól. Például a protestáns Biblia 66 könyvet tartalmaz, a katolikus pedig 72 könyvet. Az a 6 könyv most akkor Isten szava vagy hamisítás?

- Jézus idejéből nincs semmi írásos emlék. A legrégebbi Újszövetségi szövegtöredékek is Jézus után 150-200 évvel későbbiek.

- Jézus és a tanítványok anyanyelve arámi volt, de a megmaradt Újszövetségi szövegek görög nyelvűek, ami azt jelenti hogy csak egy fordítás, nem pedig az eredeti szöveg.

- Valójában nem négy evangélium létezik hanem legalább harminc, csak a többit az egyház nem tartja hitelesnek.

- Az egyház válogatta ki mit tart hitelesnek és mit nem, Jézus után többszáz évvel később. A nyugati kereszténység a kánont 386-ban zárta le.

- A Biblia tele van ellentmondásokkal, tárgyi tévedésekkel. Az egyes evangéliumok ugyanazt a történetet másképp mesélik el.

- Keresztények is elismerik hogy a Bibliában vannak későbbi betoldások, változtatások.

"Az én kérdésem az volt, hogy kaptak e próbatételt azok is akik állításod szerint még Ádámon és Éván kívül teremtettek?"

Igen, bizonyára kaptak, ahogy minden ember.

"Akik "kiérdemlik"? Lehet e Jézus Krisztus nélkül üdvözülni? Létezik e nélküle Megváltás?"

Nem kell semmiféle megváltás. Ez egy hazugság. Hit és jócselekedet kell ahhoz hogy a Mennyországot kiérdemeled a Korán szerint. Ezt maga Jézus is megerősíti a Bibliában:

Máté 19:17-18 Ő így válaszolt neki: "Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat. Monda néki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy;

Semmiféle megváltó kereszthalál nem kell. Isten megbocsát ha akar.

"A Biblia által leírt történet az Édenkertben történt. Amely kezdetben a Földön volt."

CSak kezdetben? Aztán hová költözött? :)

"Mivel bizonyítható az hogy több emberpárt is teremtett Isten Ádámon és Éván kívül?"

A tudomány. Nincs egy olyan tudós sem aki azt tartaná igaznak hogy egy emberpár jelent meg a semmiből és belőlük alakult ki az emberiség. A Korán állítása viszont tudományos szempontból is elfogadható. Egy közösség alakult ki akiket onnantól embernek tekintünk.

"De Ádámon és Éván keresztül jött be a bűn a világunkba, nem?"

Ha Ádámon és Éván keresztül jött be a bűn a világunkba előtte Ádám és Éva hogy tudott bűnt elkövetni te szerencsétlen?

"Hogy lehetett Sátán a mennyben ha szerinted a földön az Édenkertben nem lehetett? És ha Isten megengedte miért ne lehetett volna ott?"

A Sátán nem a Mennyországban volt hanem itt a Földön. Jelen volt az ember megteremtésénél és ekkor lázadt fel Isten ellen. A Mennyországba nem teheti be a lábát a Sátán sem bármilyen gonosz. Ott nincs gonoszság, nincs bűnre való hajlam. Ezért mondom hogy Ádám történetének helyszíne itt a Földön volt.

"A következtetéseidet idáig sem értettem meg most sem hogy azért mert az Édenkertben történt a megkísértés miért ne lenne az Édenkert a helyszín?"

Ezen nem csodálkozom. Hogy is mondjam, nem akarlak megbántani, de elég nehezen érted meg a dolgokat. Akkor még egyszer leírom miért nem lehet az Édenkert az ahol Ádám története zajlott:

- Az Édenkertbe vagy más néven Paradicsomba vagy Mennyországba kerülnek majd a hívők, mint jutalom az evilági életüket követően. Az Édenkertben nem lesz bűnözés, Ádám és Éva mégis bűnt követett el mikor ettek a tiltott gyümölcsből tehát a helyszín nem lehet az Édenkert.

- Az Édenkertbe csak hívők léphetnek be. De akkor hogy mehetett be oda a Sátán aki a leggonoszabb teremtmény? Nyilván az a válasz hogy nem az Édenkert volt a helyszín

- Isten próbára tette Ádámot és Évát azzal hogy megtiltotta egy fa gyümölcsét, de az Édenkertben már nem lesz próbatétel. Ez lesz a jutalom azoknak aki kiérdemlik. Ergo a helyszín nem lehetett az Édenkert."

2020. aug. 26. 23:43
 59/68 A kérdező kommentje:
Egy kicsit kinyult.
2020. aug. 27. 06:59
 60/68 anonim ***** válasza:

58

Hát ennyi ostobasággal és értelmetlenséggel egyszerre amit itt összehordtál már régen találkoztam! Gyakran használod itt másokra hogy milyen szerencsétlenek mert nem értik amit mondasz, de ahogy így elnézem meg kell hogy állapítsam hogy te vagy a legszerencsétlenebb amiért ilyen butaságokban hiszel! Ezek közül annyi igaz hogy a Szentírást valóban meghamisították mert a katolikus verzió nem fedi a valóságot! (Többek között apokrifnek minősített könyveket is tartalmaz). Tudnék neked válaszolni arra amit írtál de nem látom értelmét mert mindig ugyanazokat a badarságokat veszed elő a Koránra való hivatkozással! Számomra azokból amiket írtál világosan látszik hogy milyen értelmetlenségeket állít a Korán! Függetlenül attól hogy elfogadod e vagy sem Jézus Kriztus nélkül senki nem fog üdvözülni akár tetszik neked akár nem! Krisztus megváltása nélkül senki sem fog a mennybe kerülni! Az pedig világos számomra hogy te sem a bűnt nem érted sem a Megváltást!

Életemben találkoztam muszlimokkal több alkalommal, emberileg azokkal akikkel közelebbi kapcsolatba kerültem külföldön jó tapasztalataim voltak. Ők nem voltak fanatikus iszlám hívők. Kifejezetten vendégszeretőek voltak de az iszlám tanítás amiben sokan hisznek egy katasztrófa! Értelmetlen, különösen a Szentírással összevetve ez az elfogulatlan szemlélő számára könnyen kitűnik! Érveléseid a Korán mellett rendkívül értelmetlenek és logikátlanok olyannyira hogy sok helyen látszik hogy még saját magad sem érted azt amit tulajdonképpen védesz, hogy mennyire értelmetlen amit mondasz!

2020. aug. 27. 08:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!