A kérdezőnek
"Te most kèrdeztèl vagy feleltèl."
Az első hozzászólónak egyébként ezt miért nem tetted fel?
Miért csak nekem?
Üdv: Gábor
A kérdezőnek
Jó rendben. Nincs gond. A 7 -es volt egyébként az én hozzászolásom.
11.Èn neked nem tettem fel kèrdèst,csak felpontoztalak.
Az 1-hozzászoloval volt bajom a bejegyzèse vègett.Nem èrtem mi a baj!
A kérdezőnek
Tekintsd semmisnek a 9-es és a 11-es hozzászólásomat!
A félreértés után a 11-est nem írtam volna már meg ha a 10-es válaszodat már látom. De amikor írtam a 11-est a te válaszod még nem volt ott, csak akkor láttam amikor már elküldtem az enyémet (a 11-est). Máskor igyekszem én is jobban figyelni a számokra! Én külön szoktam írni hogy jól látható legyen! Bocs a kellemetlenségért, nekem sem jó az ilyen de néha elő tud fordulni itt a gyakorin.
"Te hogy magyarázod a vérfertőzést?
Szerinted Ádámnak és Évának voltak hibás génjei amikor Teremtettek?"
Bizonyára lehettek. Miért ne? Semmiben nem különböztek a mai emberektől.
"A Korán elismeri Ábrahámot és példaképnek tekinti, Ábrahámnak a féltestvére Szárai(Sára) volt a felesége! Lehet ez jó példakép az iszlámban ha szerinted vérfertőzésben élt?"
Nem tudom honnan veszed hogy Sára Ábrahám féltestvére volt.
A Korán egyértelműen leírja hogy kikkel nem szabad házasodni, a testvér pedig benne van:
4/23 Tilalmas nektek házasságot kötni: anyáitokkal, leányaitokkal, nővéreitekkel, apai és anyai nagynénjeitekkel, fivéretek leányaival, nővéretek leányaival, nevelő anyáitokkal, akik szoptattak benneteket és tejtestvéreitekkel, anyósaitokkal, a ti gyámságotok alatt álló mostohalányaitokkal....
17
"Bizonyára lehettek. Miért ne? Semmiben nem különböztek a mai emberektől."
Tehát szerinted Isten hibásan teremtette meg az első emberpárt és nem igaz az hogy minden amit teremtett "igen jó" volt.
"Nem tudom honnan veszed hogy Sára Ábrahám féltestvére volt."
Innen: 1Móz 12,10–20; 20,1–18
Az első kérdésre még nem adtál magyarázatot:
"Te hogy magyarázod a vérfertőzést?
"Tehát szerinted Isten hibásan teremtette meg az első emberpárt és nem igaz az hogy minden amit teremtett "igen jó" volt."
Nem teremtette meg hibásan. A genetikai hibák akkor jönnek elő ha ugyanaz a gén hibás mindkét szülőben. Ennek rokonok esetében nagy a valószínűsége ezért tilos a rokonok közötti házasság. Meg akkor ennyi erővel az Ádám és Éva utáni embereket is Isten teremtette. Tehát szerinted Isten hibásan teremtette az embereket?
"Innen: 1Móz 12,10–20; 20,1–18"
Ja hogy a Bibliából. A Bibliában mindenféle vérfertőzés és hasonló borzalmak vannak. A Korán viszont nem ír ilyet pedig benne van Ábrahám története.
"Te hogy magyarázod a vérfertőzést?"
Gondolom tudod hogy vannak betegségek, ezen belül genetikai betegségek is. Ezek a világunk részei, Isten viszont elmondta hogyan kerüljük el ezeket, mégpedig a rokonok közötti házasság tiltásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!