Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg azt tanítja az őrtoron...

Tényleg azt tanítja az őrtorony részvénytársaság, hogy Isten nem bocsátott meg Ádámnak és Évának?

Figyelt kérdés
2018. jan. 8. 12:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
51%
Ezt most komolyan kérdezem: honnan veszed hogy megbocsátott? (Vagy ha igaz a kérdésed, ők honnan veszik hogy nem bocsátott meg?) Ír erről bármit a Biblia?
2018. jan. 8. 12:31
 2/20 Ozmium42 ***** válasza:
40%
Onnan veszik, hogy tökéletesek voltak, amikor a bűnt elkövették.
2018. jan. 8. 12:36
 3/20 A kérdező kommentje:

Én szimplán logika útján feltételezem azt, hogy megbocsátott. :)

Mivel együtt voltak évekig. Beszélgettek, Isten tanította őket valószínűleg, és amikor szembesültek a következményekkel, akkor biztos vagyok benne, hogy akikben addig nem volt bűn, mélységesen megbánták. Hisz addig semmi bűn nem volt és a Biblia nem írja, hogy tetézték volna daccal vagy épp Isten felé vádlással.

2018. jan. 8. 12:36
 4/20 anonim ***** válasza:
59%

Nem rossz a logika, de van pár dolog benne, amivel vitatkoznék:

"Hisz addig semmi bűn nem volt"

Hogy ha Isten azt mondja hogy egy dolgot ne csinálj és te csinálod, az nem bűn? (Nem vagyok teológus, ezért én is csak kérdezem). Na meg utána volt pár évtizedük bűnt elkövetni.

"a Biblia nem írja, hogy tetézték volna daccal vagy épp Isten felé vádlással."

Istent ugyan nem vádolták, Éva a kígyót vádolta, Ádám pedig Évát.

2018. jan. 8. 12:58
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

A Tanuk hivatalos honlapja a

[link]

Ott felteheted kérdésed nem kívülállóknak. Benfentesektől kapst választ.

2018. jan. 8. 14:40
 6/20 A kérdező kommentje:
Nem kell vitatkozni, én sem teszem, elég ha beszélgetünk. :)
2018. jan. 8. 15:10
 7/20 anonim ***** válasza:
25%

Roppant egyszerű:

ha megbocsátott volna, akkor visszakerülnek az édenbe, és visszakapnak mindent, amit elvett tőlük.

Te így látod, hogy ez történt?

Amúgy a Biblia sem írta sehol, hogy megbocsátott volna.

Varrt nekik egy bőrruhát, hogy ne haljanak meg még a kiűzetés napján, azt' kész. Soha többé semmiféle külön segítséget nem kaptak tőle.

2018. jan. 8. 15:43
 8/20 anonim ***** válasza:
16%

Még egy dolog, kérdező:

Ádámék szerinted most a mennyországban vannak?

2018. jan. 8. 16:18
 9/20 KZitus ***** válasza:
0%

Kedves 4-es hsz

"Istent ugyan nem vádolták, Éva a kígyót vádolta, Ádám pedig Évát." - ha figyelembe veszük amit Ádám mondott, te nem találsz Isten felé mondott vádat Ádám szavaiban?

1Mózes 3:12,13 " Az ember így folytatta: „Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fa gyümölcséből, ezért ettem.” Jehova Isten ekkor megkérdezte az asszonyt: „Mit tettél?” Az asszony erre így felelt: „A kígyó vezetett félre engem, ezért ettem.” Nem Istent vádolja amiért ilyen asszony adott mellé?

Kérdező.

Isten megbocsátotta-e a bűnüket?

1Mózes 3:16-18: "Az asszonynak ezt mondta: „Nagyon megnövelem terhességed fájdalmát. Fájdalommal szülsz gyermekeket, és sóvárogni fogsz férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad.”

Ádámhoz pedig így szólt: „Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy arról »ne egyél«, átkozott legyen a föld miattad. Gyötrelmes fáradozással fogsz hozzájutni a terméséhez életed minden napján. Tövist és bogáncskórót fog neked teremni, és mezei növényeket kell enned. Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

Sajnos ez az ember tragédiája. A halált Ádám valamennyi leszármazottja örökölte. Maga a Biblia tanítja, hogy Isten nem bocsátott meg az első emberpárnak. Azon napon haltal meg, amelyiken elkövették a bűnt. (2Péter 3:8 "Ám az ne kerülje el a figyelmeteket, szeretteim, hogy Jehovánál egy nap annyi, mint ezer év, és ezer év, mint egy nap." még Zsolt.90:4)

2018. jan. 8. 18:20
 10/20 A kérdező kommentje:

7-8: én azt olvasom a Bibliában, hogy a bűn egy olyan valami, amit ők beengedtek üde, a mi világunkba és átörökül. Tehát nem lehet ebben a testben megszabadulni tőle, ezért kellett Jézus váltsága, mert testet tud Isten teremteni, de a belevaló szellemünket nem halandóra, hanem állandóra teremtette.

Azt gondolom, hogy a bűn beengedésének a következménye az, hogy már nem maradhattak az édenben és abban a testben nem is mehettek vissza, hisz már fertőzött volt. Így Isten inkább lekorlátozta az emberi testben lévő éveket, hogy utána esélyt kaphasson mindenki az új életre, aki ezt kéri és akarja.

Nem hiszem, hogy Isten ne segítette volna továbbra is az emberpárt, hisz szerette őket, viszont annyira mocskosak lettek, hogy már nem maradhattak Isten dicsőségében. De mai napig segít, ha ez a kérdésed. Nem csak őket, hanem engem és még sok milliárd embert. Hogy ki mit kezd azzal, hogy reggel felébred, már nem Isten felelőssége, ahogy az sem az övé volt, hogy Ádámék rosszul döntöttek.

De ahogy ma is egy rossz döntés után képes megbocsátani, ha tényleg megbánja az ember a hülyeségét, úgy akkor is ez történt, hisz Isten állandó. Kérdés, hogy mi a hülyeség következménye,mert azt mindig viselni kell.

2018. jan. 8. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!