Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mièrt erőltetik egyesek a...

Mièrt erőltetik egyesek a Szentháromságot(a három istensèget)ha nincs az Isten szavaban,Jèzus ès az apostolok sem tanítottak,i.sz 325-ig nem is lètezett?

Figyelt kérdés

2020. aug. 15. 07:07
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/129 Blackice75 ***** válasza:
0%

A Biblia sehol nem említí a szentháromságot, sem egyik, másik szintén a Teremtő által ihletett apokrif iratban sem. A Teremtő és a Megváltó amit a tudtunkra akar adni azt konkrétan ki is fejti, nem kell találgatni, csak meg kell érteni!!!

Nincs három egyenrangú isteni lény, akik együtt alkotnak egy teljes istenséget , ez csak pogány keresztény hiedelem ,megtévesztő mese a keresztény világ számára!!!

Itt van a Teremtő mondja, nem én találom ki ezeket, meg én gondolom így , én nem gondolok semmit és nem találok ki semmit, azt a vallások, vezetői , papja is követőik teszik!!!

Nézzük akkor mit is mond a Teremtő:

5Móz 32:39 Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kívülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, aki kezemből megszabadítson.

Ézs 45:21 Jelentsétek meg és hozzátok elő, sőt egyetemben tanácskozzanak: ki mondta meg ezt régtől fogva és jelenté meg előre? Vajon nem én, YAHUAH? És nincs több Elohim nálam, igaz Elohim és megtartó nincs kívülem.

Ézs 45:22 Térjetek én hozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Elohim, és nincsen több!

Hós 13:4 Pedig én vagyok YAHUAH, a te Elohimed Egyiptom földétől fogva. Nem ismerhetsz más Elohimet kívülem, és rajtam kívül nincs [más] szabadító!

A fenti igék szerint egyértelmű hogy nincs három sem két vagy akárhány Teremtő(isten) hanem csak EGY!!!!

A Megváltó a fiú sem vallja magát a Teremtő Atyának, nem egylényegű vele , hanem egységben van az Atyjával, hiszen Atya és Fia es nem ugyanaz mind a kettő, és nem is kesz soha.

A Megváltó is többször mondja hogy Ő nem sajat maga akaratát cselekszi és nem a sajátját mondja,hanem azég aki küldte Őt akit a Mennyei Atyámnak nevez, aki nála is hatalmasabb, akit Ő képvisel mint a Fia!!!

Ján 5:36 De nekem nagyobb bizonyságom van a Jánosénál: mert azok a dolgok, amelyeket rám bízott az Atya, hogy elvégezzem azokat, azok a dolgok, amelyeket én cselekszem, tesznek bizonyságot rólam, hogy az Atya küldött engem.

Ján 6:29 Felele YAHUSAH és monda nekik: Az az Elohim dolga, hogy higgyetek abban, akit ő küldött.

Ján 7:16 Felele nekik YAHUSAH és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.

Ján 8:26 Sok beszélni és ítélni valóm van felőletek: de igaz az, aki küldött engem; és én azokat beszélem a világnak, amiket tőle hallottam vala.

Ján 8:29 És aki küldött engem, én velem van. Nem hagyott engem az Atya egyedül, mert én mindenkor azokat cselekszem, amelyek neki kedvesek.

Ján 8:42 Monda azért nekik YAHUSAH: Ha ELOHIM volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az ELOHIMTŐL származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

Egyértelműen kijelenti a Megváltó hogy Őt az Atya küldte , és Ő csakis az Atya akaratat cselekszi és mondja , ami kedves az Atya előtt!!!

Az Atya akarata és szava pedig a Tora,(parancsolatok, törvények,rendeletek) megváltozhatatlanul mindig és ÖRÖK!!! A Megváltó soha nem törölte egyiket sem , és meg sem változtatta, és újat sem tett hozzá.

Nem lehet a Megváltó szavát aki az Atya szava néhány fèlre értelmezett Páli levéllel, meg Apostolok cselekedeteinek félre értett és az igazságából kifacsart versével megváltoztatni!!!

Amikor ezeket a Megváltó mondta akkor ezt így is gondolta örökre , nem pedig csak Pál félre értett leveleinek megjelenéséig:

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

A fenti versek bizonyítják hogy nincs eltörölve ,megváltoztatva semmi és soha nem is lesz.

Nem vasárnapozással meg disznó es egyéb dögevéssel meg szombati bulizgatásokkal,csajozással, pasizással fogunk örök életet nyerni a Teremtőtől hanem a fentiek alapján ahogy a Megváltó akj az Atya Fia és SZAVA(parancsolatok,rendeletek, rendelések) a Tora ami egy életmód és nem rabság!!!

De van itt még erről valami:

Róm 2:12 Mert akik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és akik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg,

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.

A Megváltó emberként a Tora vagyis a parancsolatok szerint élt , járt , betöltötte azokat emberként,és aki Ő benne hisz , vagyis ezt neki el hiszi , és azt mondja Őt követi,akir annak az embernek úgy kell élni es járni ahogy Ő élt!!!

Itt van rá még egy vers a számtalanból:

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Elohim előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.

Mindegy hogy mit értünk félre Pál vagy Péter vagy Apcs-ből , az igazság a Teremtő és a Megváltó szájából van az igazság félreérthetetlenül!!!

A királyság a Megváltóé lesz és nem a Pálé, sem a Péteré.

Amíg a Megváltó köztünk jart addig érvényes volt a Torah, .imor meg elment vissza a mennyekbe rájött hogy elrontott aztán vissza üzent a tanítványoknak hogy teljesen mást mondjanak ,szöges ellentétét annak amit Ő tanított?

És megjegyezem, ezt csak néhány versből értelmezik igy félre, nem minden Pálnak leveléből!!!

Hiszen itt amiket bemásoltam az Irásból van köztük Páltól a rómabeliekhez is.

Tehát elég egyértelmű ez tőle is

A Torah van és Örök.

Mivel.a Torah az Atya szava , es az Atya nem változtatja meg az adott szavát és ígéretét!!

4Móz 23:19 Nem ember az Elohim, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-e ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy azt ne teljesítené?

Tessék, amit mondott az úgy volt, van, és úgy lesz az idők végén is.

A Megváltó ezért jött hogy emberként példázza hogy végre megértsük csak az nyer örök életet aki a parancsolatokat megtartja ,ahogy Ő is tette , elfogadja az Atya Ábrahámmal.kötött szövetségét és bemerül a Megváltóba vetett igaz őszínte hittel. Azaz ember lesz Izraelita(Ábrahám magva) és az ígéret szerint örökös, örököse majd az újjá teremtett földnek és égnek , és elnyerője az örök életnek!!!

Íme akinek van értelme érti:

1Ján 5:1 Mindaz, aki hiszi, hogy Yahusah HaMasiach, Elohimtől született; és mindaz, aki szereti a szülőt, azt is szereti, aki attól született.

Ha a Teremtőnket szeretjük akkor szeretjük az Ő Fiát is

És hisszük hogy Ő az Atya Örök szava , a Torah

1Ján 5:2 Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük, és az ő parancsolatait megtartjuk.

János 5:2 is gyönyörűen kefejti és lényeget ad 1 János 5:1 nek , csak akkor szerethetjük Elohim gyermekeit, vagyis azokat akik jarják a Teremtő a parancsolatai által kijelőlt utat,ha mi is járjuk azt az utat , és nem meg és kimagyarázni akarjuk , hogy semmit nem kell tenni ,szabad rablás van, mehet mindenki a saját feje után.

1Ján 5:3 Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.

Tessék mit kell megtartani ? A PARANCSOLATAIT!!!!

nem egyet vagy kettőt vagy lehet talán ki tudja azt hiszem hogy a Megváltó izé,bizé eltőrőlte asziszem meg ilyenek!!!

Nem tud mutatni senki egyetlen olyan igét sem a bibliából ahol a Teremtő azt mondaná hogy nem örök hanem csak valamennyi ideig tartanak a parancsolatai meg az Ábrahámmal kötött ÖRÖK SZÖVETSÉGE,és sem olyat ahol a Megváltó maga konkrétan kijelenti hogy ez, az, amazt eltörölt, módosított vagy akármi.

Újra kifejtem:olyan igét ahol a Megváltó konkrétan kifejti bogy eltörölt ezt , azt, amazt, vagy módosított!!!

Nem Pál meg Apostolok leveleinek igazságábol kifacsart torzított megmagyarázásait hozza fel a Megváltó ellen!!!

Most vissza térve arra amit említettem valahol fentebb Izraellel kapcsolatosan, ha érzi persze valaki hogy mit jelent az Izraelita es Izraelitának lenni.

Nem zsidónak lenni , félre értés ne legyen , hanem mit jelent Izraelitának lenni.

Mert csak Izrael üdvözül kedves felebarátaim!!!

Ez nem a zsidókat jelenti csak, ezt már kifejtettem egy előbbi kommentemben, az Izraelita az nem zsidó, de a zsidó az Izraelita.

A Megváltó nem kereszténykedni küldetett el közénk, meg kereszténységet alapítani meg egyéb ilyen baromságok amiket megetetnek a világgal.

Nézzük csak mit mond miért is küldetett:

Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izrael házának elveszett juhaihoz.

Ebbe a házba vagyis nemzetségbe bárki bele tartózhat aki az Atya SZAVÁT parancsolatait követi , cselekszi , vagyis aki a Megváltó igaz követője szeretne lenni , mindenkinek adott az esély az Ábrahámmal kötött és később Jákobbal(Izráel) megerősített szövetség feltételeinek betartásával és a Megváltoba vetett hittel ÖRÖK Életet nyerni!!!

Mindenki más ami nem igazodik az Atya szavához a Megváltó hitén keresztül, azoknak a végén sztorno bármilyen fájdalmas is legyen ez.

Én Te Ő Mi Ti Ők , senki nem lesz kivétel ez alól,vagy ezt az utat válasszuk vagy maradunk a széles úton!!! A széles utat nem kell választanunk, azon automata rajta vagyunk.

Senkit nem fog megmenteni a kereszténység se a szentháromságba vetett hite.

A biblia az Írás benne lévő tanulságos történetek, a példázatok,azoknak szólnak figyelmeztetésül akik járják az utat, hogy le ne térjenek arról, és azoknak intő feddes hívás akik rá akarnak térni az Atyánk YAHUAH által kijelőlt útra és megcselekedni azt amit elvár tőlünk, és kitartani végig a Messiás ejöveteléig!!!

Mindenki más aki kereszteny meg ezen belül és ezen kívül , buddhista, muszlim, iszlám, mormon, amish, jehova tanúja, hetednapi adventista, baptista, taoista, meg az összes vallás meg hitrendszerek fenntartói, követői sajnos mennek a kárhozatba tudatlanul.

Azért tudatlanul mert nagyon úgy tudják hogy örök életet nyernek a hamis dogmák es istenek imádatával!!!

2020. dec. 20. 13:25
 112/129 anonim ***** válasza:
11%
Jehova Tanúi nem imádnak Szentháromságot.
2020. dec. 20. 15:26
 113/129 A kérdező kommentje:
A Szentháromság az UFOK tantétele,a földi bibliához semmi köze.
2020. dec. 20. 15:40
 114/129 Blackice75 ***** válasza:
0%

Mindegy hogy ki milyen egyházhoz tartozik, mint írtam aki egy vallás vagy hitrendszer követője az nem a Megváltó követője, nem kivétel ez alól a Jehova Tanúi sem.

Csak Izráel háza , nemzetsége üdvözül, ugy ahogy megírtam a legutóbbi bejegyzésemben.

Izráel azon genetikai leszármazottai sem nyernek örök életet ak8k nem járták, nem járjak az utat, vagy letévelyedtek róla és nem térnek vissza oda.

Az hogy valaki Ábrahám testi(genetikai)leszármazottja , az meg nem biztosíték az örökéletre.

Senki nem nyer örök életet, csak az aki a feltételeknek a Torának eleget tesz!!!

Aki pedig ugy akar élni, járni, cselekedni ahogy azt a Megváltó is tette, az nem lehet sem pogány keresztény sem semmilyen más pogány irányzat vallás , hitrendszer követője.

Csak a Tora követője lehet, csak az Atya Szavára hallgat , aki a Megváltó is volt emberként megszületve.

Értse meg mindenki , nincs kivétel senkinek.

A mai zsidó ortodox keresztényeknek sincs kivetel akik a talmud meg a misna okkult babiloni és egyiptomi koholmányait hírdetik!!!

Csak IZRAEL ÜDVÖZÜL!!!!

Ezen nem a mai direkt megtévesztésböl Izraelnek elnevezett országot értem ahol az ashkenazi álzsidok meg kazárok űzik szennyes dolgaikat at szajkózva hogy ők a választott nép!!!

Nagyon nem igy van ez ám kedves barátaim

2020. dec. 20. 15:57
 115/129 Blackice75 ***** válasza:
0%

Kedves kérdező

Az UFO-k is egy érdekes történet

De más lapra tartozik es hosszú..

A lényeg amit egyszer meg kell érteni már a kezdeteknél , hogy nincs világűr, mert az szintén csak egy nagy hazugság

2020. dec. 20. 16:01
 116/129 anonim ***** válasza:
100%

Hol mondott olyat Jézus Krisztus, hogy csak Izrael üdvözöl?

Miért ment Péter és Pál más nemzetekhez hirdetni az igét?

2020. dec. 20. 16:02
 117/129 szp72 ***** válasza:
68%

@ "Nincs három egyenrangú isteni lény, akik együtt alkotnak egy teljes istenséget ,"

A Szentháromság tana szerint sincs. Három isteni személy van, de csak egyetlen isteni lény. S nem három személy alkot egy istenséget, hanem három különböző személy birtokolja ugyanazt az egyetlen isteni lényeget és teljességet.

@ "5Móz 32:39 Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kívülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, aki kezemből megszabadítson."

A Szentháromság tana sem tagadja, hogy az Atya az egyedüli forrás, még a Fiú forrása is, hiszen a Fia, ő szülte, s nem fordítva. Az Atya az egyedüli Isten abban az értelemben, hogy minden tőle van, rajta kívül semmi sem létezne és semmi se létezhet. Nem tagadjuk, hiszen maga Krisztus mondja, hogy az Atya a Fiú Istene is.

Viszont Krisztussal és az Újszövetséggel együtt azt is állítjuk, hogy Krisztus mindent megkapott az Atyától, s mivel minden, ami az Atyáé az a Fiúé is, ezért a Fiú maga is Isten és teremtő. Nem ő a forrás Isten, nem ő az Atyaisten, hanem a Fiúisten, az "egyszülött Isten" (Jn 1,18), aki szabadít, gyógyít és életet ad, de a Fiú istensége, nem az Atyáén kívül van, hanem éppen hogy vele a legszorosabb egységben. Tehát a Fiú is Isten, de nem egy Atyán kívüli Isten, hiszen az Atya a Fiúban van a Fiú pedig az Atyában. A Fiú is Isten, de nem egy másik Isten, hanem az Atyától származó vele egylényegű és egylényű Isten.

@ "Ján 6:29 Felele YAHUSAH és monda nekik: Az az Elohim dolga, hogy higgyetek abban, akit ő küldött."

Az Újszövetség, pontosabban a fennmaradt kéziratok ugyebár nem a "YAHUSAH" és "Elohim" szavakat használják, hanem ennek megfelelő görög vagy görögös szavakat. Nyilván akkor ilyen erővel magyaros szavakat is használhatunk, s az eredetieskedő szóhasználat valójában szükségtelen, felesleges és lényegtelen, úgyhogy szerintem maradjunk a "Jézus" és az "Isten" szavaknál.

@ "A Torah van és Örök."

Az ószövetségi parancsolatok érvényességét illetően a fejtegetéseid számomra legalábbis nagyon zavarosnak tűnek. Tehát szerinted meg kell tartunk azokat is kivétel nélkül, például a körülmetélkedést is? Te körül vagy metélve? Szerinted az Újszövetség is körülmetélkedést tanít?

@ "Mindenki más aki kereszteny meg ezen belül és ezen kívül , buddhista, muszlim, iszlám, mormon, amish, jehova tanúja, hetednapi adventista, baptista, taoista, meg az összes vallás meg hitrendszerek fenntartói, követői sajnos mennek a kárhozatba tudatlanul."

Nagyon szigorú a te Elohimod, csak nehogy akkor te jár így. Ki tudja, talán éppen te tudod rosszul. Mindenkivel megeshet, tévedni emberi dolog.

2020. dec. 20. 16:19
 118/129 Blackice75 ***** válasza:
17%

Kedves anonim 116

Leírtam mit jelent az hogy Izraelita már jó párszor.

Mindenkie az a Teremtő Ábrahámmal kötött és majd az unokájaval Izráellel(Jákob) megerősitett szövetség. Aki a Megváltot követi, ami azt jelenti ugy él jar cselekszik ahogyan Ő tette , vagyis a parancsolatok szerint, tehát elfogadja az Abrahámmal kötött örök szövetséget, bemerül a Megvaltóba vetett igaz hittel , az Izraelita lesz spiritualisan.

Csak az számit izraelitának aki a fentebb leírtaknak eleget tesz.

Attol hogy valaki Izráel vagyis Jákob leszármazottja genetikailag is , de nem.járja az utat , az nem üdvözül!!!

A származás egymagában nem biztosíték az üdvözülésre, abhoz ugy kell élni cselekedni ahogy a Megváltó tette!!

Aki ugy él ahogy a Megváltó is élt mindegy ha idegen is , tehat nem izraelita származasú akkor is Ábrahám magvának fog számítani és az ígéret szerint örökös, tehát izraelita.

4Móz 15:15 Óh, község! nektek és a [köztetek] lakozó jövevénynek egy rendtartástok legyen; örökkévaló törvény legyen a ti nemzetségeiteknél, hogy az YAHUAH előtt olyan legyen a jövevény, mint ti.

a fenti versben a jövevény aki nem izraelita hanem kivülálló idegen pogany , aki csatlakozik a nemzettséghez.

Pl mi vagyunk a pogányok a mai állas szerint. Mindenki aki nem izraelita az pogány!!!!

FONTOS AZ IZRAELITA ALATT NE ZSIDÓT ÉRTS CSAK, HANEM MINDEN NEMZETISEGŰ EMBERT JÖVEVÉNYT AKI CSATLAKOZIK A SZÖVETSEGHEZ AMINEK FELTÉTELE A TORA MEGTARTÁSA ES A MEGVÁLTOBA VETETT IGAZ HIT!!!

4Móz 15:16 Egy törvényetek legyen, és egy szabályotok nektek és a jövevénynek, amely közöttetek lakik.

Tehát nincs nemzetbeki ,nyelvi vagy bármilyen etnikai külömbségtétel ha megértsük a fenti verset is.

Mibdenkinek egy ugyanaz a törvénye es szabálya !!!

Ami a Tora , az Atya parancsolatai és rendelései!!

Mózes 15:

24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.

25 Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!

26 Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.

27 Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.

28 Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva.

De a pogányokhoz is oda fordult sőt.

A Tora es a szövetség mindenkié, aki él vele az örök életet nyer!!!

2020. dec. 20. 16:31
 119/129 Blackice75 ***** válasza:
0%

Tisztelt Szp72

Kérdéseid kíhivas számomra és minden tiszteletem :)

Kis türelmet kérek és a biblia választ ad a kérdéseidre.

Hogy mennyire szigorú Elohim vagyis az "Isten"?

Hogy körül kell e metélledni ?

Az Irásból megadom a valaszokat csak most van kis dolgom.

De addig is mutassa meg nekem az írasból.azt ahol az Atya vagy A Megváltó monkretan kifejti, hogy már nem kell megtenni a körülmetélkedést.

Játszunk egy kicsit :)

2020. dec. 20. 16:38
 120/129 A kérdező kommentje:

115."Nincs világür"

Ür=üresség,üres,űrtartalom stb.

Világ =ami az eget is jelenti és ahol az ürhajoink silokáznak.

Te meg abban az időben élsz amikor a tudósokat kipenderitették az okos inkvizitorok az életből.Mint Galilei G a tanulmányát elmondta"hogy mégis forog a föld"és lekellett tagadja az inkvizitorok előtt,és esküt kellett tegyen,hogy"nem forog a föld"így megmenekült a máglyától,de hogy tovább ne mondja háziőrizetben vègezte.

Most jöhet a hazugság és tagadás,hogy nem igaz.

2020. dec. 20. 16:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!