Mièrt erőltetik egyesek a Szentháromságot(a három istensèget)ha nincs az Isten szavaban,Jèzus ès az apostolok sem tanítottak,i.sz 325-ig nem is lètezett?
"Pétert is sátánnak nevezte, ettől függetlenül erősen kétlem, hogy elkárhozott volna. Sőt saját gyilkosaiért is imádkozott. Jézus nem kárhoztatott el senkit, ellenben veled. A Biblia egyetlen emberről nem jelenti ki, hogy elkárhozott volna (talán Júdást kivéve), ellenben veled, aki veszed a bátorságod, magad a bíró székébe ülteted és azt mondod, hogy ők nem jutnak a mennybe. Mi ez ha nem arcátlan gőg?"
Jézus a Péter mögött álló hatalomra gondolt akkor amikor Péternek ezt mondta! Mivel Péter a Sátán befolyása alá került! Péter nem is maradt meg a bűneiben hanem megszabadult tőlük! Ez viszont a farizeusokról (néhány kivételtől eltekintve) egyáltalán nem mondható el! Ők megmaradtak a bűneikben és el is fognak kárhozni a Biblia szerint! Nem kell a bíró székében ülnöm mert a Szentírás maga mondja el hogy aki nem tér meg Istenhez az elkárhozik! Úgy látszik te még nem olvastad a Bibliát mert ez egy alap tanítása! Ha valaki az ördög atyától való ahogy az előző Igehelyben is írtam és olvasható az üdvözül?
Te tudod. Talán te szoktál vele kérkedni, hogy téged a Szentlélek vezet, nos bizonyára valami lélek, de inkább a sátáné, aki vezet téged, nem Istené.
Egyébként igen, attól, hogy akkor úgy viselkedtek a farizeusok, később megtérhettek. Ennek egyedül Isten a tudója, nem az itteni 2 pipájával is túl magasra értékelt egoista szektás.
103 "Te tudod. Talán te szoktál vele kérkedni, hogy téged a Szentlélek vezet, nos bizonyára valami lélek, de inkább a sátáné, aki vezet téged, nem Istené."
"Te tudod. Talán te szoktál vele kérkedni, hogy téged a Szentlélek vezet, nos bizonyára valami lélek, de inkább a sátáné, aki vezet téged, nem Istené."
Te nem tudod? Én nem szoktam kérkedni semmivel az csak a te félrefordításod! Én csak bizonyságot tettem róla! A sátáné az benned van te vagy tele mindenféle gyűlölettel!
"Egyébként igen, attól, hogy akkor úgy viselkedtek a farizeusok, később megtérhettek. Ennek egyedül Isten a tudója, nem az itteni 2 pipájával is túl magasra értékelt egoista szektás."
A baj az ezzel a kijelentéseddel hogy azok nem akartak megtérni és már a Szent Lélek elleni vétségbe kerültek! És éppen a farizeusok a szadduceusokkal együtt gyűlölték legjobban Krisztus és üldözték később Jézus halála után az ő követőit! Nekem pedig úgy látszik még 2 pipával is jobban megy a Biblia mint neked aki ezzel a gondolkodással olyan messze áll tőle mint Makó Jeruzsálemtől! Csak meg ne fulladjál a saját gyűlöletedben! Attól azért féltelek!
"A sátáné az benned van te vagy tele mindenféle gyűlölettel!"
Mondja az, aki másokat kárhoztat. Pedig még Mihály arkangyal se mert káromló ítéletet mondani a sátán felett, mert tudta jól, hogy minden élő sorsa Isten kezében van. Még Mihály se mondhatta ki senkiről, nem hogy az itteni önjelölt 2 pipás.
Egyébként tudtommal Pál apostol is egy keresztényüldöző farizeus volt, majd megtérése után a legtevékenyebb apostol lett. A te értékrendes szerint ő is elkárhozott gondolom, mert eleinte hitetlen volt, sőt az isteni igazsággal szemben tusakodott.
"Csak meg ne fulladjál a saját gyűlöletedben!"
Tetszene mi? :)
"Mondja az, aki másokat kárhoztat. Pedig még Mihály arkangyal se mert káromló ítéletet mondani a sátán felett, mert tudta jól, hogy minden élő sorsa Isten kezében van. Még Mihály se mondhatta ki senkiről, nem hogy az itteni önjelölt 2 pipás."
Én nem mondtam senki felett semmilyen káromló ítéletet a Biblia mond ítéletet azok felett akik nem veszik be az igazságot! Ezt mondtam el neked is ami a Bibliából következik! A végszó nem az enyém hanem Istené Ő fog ítélni mindannyiunkat! Jót mosolyogtam rajtad! Főleg az ilyen kifejezéseiden hogy önjelölt - ezeket gyűjtöd? A 2 pipás is nagyon tetszik? Van még ilyen nálad?
"Egyébként tudtommal Pál apostol is egy keresztényüldöző farizeus volt, majd megtérése után a legtevékenyebb apostol lett. A te értékrendes szerint ő is elkárhozott gondolom, mert eleinte hitetlen volt, sőt az isteni igazsággal szemben tusakodott."
Tudtommal is Pál apostol egy keresztényüldöző farizeus volt aki ahogy mondod a legtevékenyebb apostol lett. Az én értékrendem szerint Pál apostol nem kárhozik el! De miért is kárhozna hiszen ő megtért! Tehát rosszul gondolod! Korábban is leírtam neked hogy a farizeusok között is voltak kivételek de a többség sajnos ellenállt Istennek tehát próbáld meg gyűlölettől mentesen olvasni a soraimat és akkor biztos meg fogod érteni helyesen amit írok neked!
"Tetszene mi? :"
Nem, nem tetszene pont azért írtam mert nem tetszene! Hiányoznál mint vitapartner! Viccen kívül miért gondolod hogy én gyűlöllek téged? Azért mert nem vagyunk egy véleményen vagy ellentétes véleményen vagyunk én még nem gyűlöllek téged! Remélem ezt megérted de ha nem akkor is így van!
"Egyébként igen, attól, hogy akkor úgy viselkedtek a farizeusok, később megtérhettek"
Az Apcsel-ben láthatjuk, mennyire megtértek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!