Mièrt erőltetik egyesek a Szentháromságot(a három istensèget)ha nincs az Isten szavaban,Jèzus ès az apostolok sem tanítottak,i.sz 325-ig nem is lètezett?
Blackice “ Nem.kell ehhez egyetem sem diploma
Csak nyitott elme es szív .”
Szerintem a szívműtétedhez sem kell egyetemi orvosi diploma, elég a jószándék. :D
Tényleg ennyire lenézed a tudást?
92 Szerinted kinek volt valódi tudása az apostoloknak vagy a farizeusoknak a kor tekintélyes vezető rétegének?
A szívműtétes hasonlatod nagyon nem illik ide!
Ha valaki neked azt állítja hogy a Biblia megértéséhez nem egyetemre van szükség elsősorban akkor az nálad már le is nézi a tudást?
93. “ Szerinted kinek volt valódi tudása az apostoloknak vagy a farizeusoknak a kor tekintélyes vezető rétegének?”
Szerintem hatalmas tudásuk volt a kor színvonalán. Nézz bele a rabbinikus irodalomba (Misna, Talmud), milyen hatalmas tudásuk volt.
“A szívműtétes hasonlatod nagyon nem illik ide!”
Miért is nem? Mert annak tétje van, ennek meg nincs? Vagy...? Ugye, hogy számít a tudás?
“Ha valaki azt állítja, hogy a Biblia megértéséhez nem egyetemre van szükség...” igen, az lenézi a tudást. Nem mintha a Biblia vagy Jézus egyszerű példázatai ne szólnának minden egyszerű emberhez, de tudod: “hogyan érthetném, amíg valaki meg nem magyarázza?”
"Szerintem hatalmas tudásuk volt a kor színvonalán. Nézz bele a rabbinikus irodalomba (Misna, Talmud), milyen hatalmas tudásuk volt."
Szerintem meg nem a kérdésre válaszolsz!
"Miért is nem? Mert annak tétje van, ennek meg nincs? Vagy...? Ugye, hogy számít a tudás?"
Azért is nem mert az igazság nem a szívműtétről szól!
"igen, az lenézi a tudást. Nem mintha a Biblia vagy Jézus egyszerű példázatai ne szólnának minden egyszerű emberhez, de tudod: “hogyan érthetném, amíg valaki meg nem magyarázza?”"
Tehát nálad a tudás az egyenlő az egyetemmel! Akkor mi lesz a farizeusokkal akik nem lesznek ott a mennyben az apostolok meg igen?! Mire is jó akkor a farizeusok tudománya?
“hogyan érthetném, amíg valaki meg nem magyarázza?”"
Valóban, a Szentírást magyarázni is kell csak arra nem elsősorban az iskola képesít hanem a Szent Lélek! Az iskola is lehet hasznos csak hogy ne essünk a másik végletbe se de az nem lehet a Szentírás mércéje! Hiszen számos iskola számos tanítással rendelkezik! Az igazság megértéséhez pedig az egyénnek és a Szent Léleknek a kapcsolata szükséges!
"Akkor mi lesz a farizeusokkal akik nem lesznek ott a mennyben"
Jézus nem kárhoztatta el őket, érdekes, hogy te igen. Akkor veled együtt lesznek a pokolban?
"Jézus nem kárhoztatta el őket, érdekes, hogy te igen. Akkor veled együtt lesznek a pokolban?"
A farizeusok kárhoztatták el magukat! Megtudhatnám tőled hogy ezt kinek mondta Jézus?
Ján. 8,44
Ti az ördög [1 Ján. 3,8.] atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott [Júd. 1,6.] meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Pétert is sátánnak nevezte, ettől függetlenül erősen kétlem, hogy elkárhozott volna. Sőt saját gyilkosaiért is imádkozott. Jézus nem kárhoztatott el senkit, ellenben veled. A Biblia egyetlen emberről nem jelenti ki, hogy elkárhozott volna (talán Júdást kivéve), ellenben veled, aki veszed a bátorságod, magad a bíró székébe ülteted és azt mondod, hogy ők nem jutnak a mennybe. Mi ez ha nem arcátlan gőg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!