Jehova tanúi fiúk/lányok! Hány évesen randiztatok először életetekben?
Mi a bajod a fiammal? Miért veszed a szádra? Én pedig nagyon remélem, hogy ő is az egy igaz istent fogja imádni (mint ahogy teszi most is).
Jehova tanúi mit művelnek? Ismertem a nagyszüleimet és csak büszke tudok rájuk lenni. Istenfélő, becsületes emberek voltak, igyekeztek távol maradni minden káros világi szokástól. És engem is távol próbáltak tartani. Édesanyámat is példásan nevelték, nem lett belőle elzüllött, rosszindulatú ember.
Mégegyszer mondom, ha tőlem valaki azt kéri, ne írjak, tudok parancsolni annak a rohadt kezemnek és elkattintok. Szerintem hatalmas bunkósság (bárkitől) ha ezt a kérést figyelmetlenül hagyva írsz. Ne írjatok ha nem tudtok segíteni! Kösz
Kedves kérdező.
Lejáratod a Tanúkat, az előbb az egyik Tanú írta, hogy ezt nem teheted.
Te, nem is vagy TANÚ. Ha még is, akkor szégyelld magad, és kérj bocsánatot
Istentől, mert most hatalmas butaságot csináltál.
Én nem akarok senkit lejáratni. Egy kérdést tettem fel, egyesek pedig nem képesek felfogni, hogy ne avatkozzanak bele mindenbe.
Még nem vagyok tanú. Nem keresztelkedtem még meg (elég távol állok még) de teljes mértékben egyetértek Jehova szavával.
Részemről befejezettnek nyilvánítom ezt a kérdés-feleleket, kaptam érdemi választ (ugyanis volt aki képes volt megérteni, kinek szántam a kérdést és azt hogy választ várok rá, a kérdésre, s nem másra)
Ezentúl bárki ír, ne haragudjon, nem reagálok többet!
Vidiripi
Amikor Jehova tanúi házról-házra mennek és találkoznak egy házigazdával aki provokálja őket és azon van hogy kihozza a tanúkat a sodrából akkor mit tesznek ezek a tanúk?
Kérlek írd le hogy mit tesznek! Nagyon kíváncsi lennék.
Az offolásról meg annyit hogy a tanúk meg elmennek a házakhoz zaklatni az embereket! Tudod az emberek nem hívják őket ők még is mennek. Nem ismerős ez egy kicsit! Igaz hogy a kérdező sem hívott de a tanúkat sem hívta senki még is mennek!
Kérlek írd már le ,hogy az miért van rendben ez meg miért probléma!
Kedves Vidiripi és Társai!
Felébredt és megtért ex-JT-ként szólok hozzátok.
Teljes mértékben látom és megértem a jó szándékot, a segíteni akarást a hozzászólásaitokban.
Mintha megragadnátok a JT-k grabancát és jól megráznátok őket:
"Ember! Ébredj már fel! Rossz úton jársz! Félrevezetnek! Becsapnak! Kihasználnak!"
DE:
Válaszaitokról és stílusotokról egy Ezopus tanmese jut eszembe:
"Az Északi szél és a Nap
Réges-régen a Szél és a Nap azon veszekedtek, hogy melyikük az erősebb. Amikor a Nap meglátott egy vándort az úton közeledni, azt mondta: „Most véget vethetünk a vitánknak. Amelyikünknek sikerül a vándorról levetetni a köpönyegét, az tekinthető győztesnek. Te kezdesz.”
A Nap elbújt a felhők mögé, mialatt a Szél belekezdett, zúgott és tombolt a vándorra. Minél keményebben fújt, a vándor annál szorosabbra fogta a kabátot. Végül kimerülten a Szél kétségbeesésében feladta.
A Nap ekkor előbújt és teljes pompájában ráragyogott az utazóra. Hamarosan a vándor arcát a melegség felé fordította, levette kabátját és sütkérezett a napsugarakban."
Ez egy közismert pszichológiai jelenség.
Hiába van igazatok, ha azt negatív módon (támadóan, vádlóan, agresszíven) közlitek, a másik fél pszichéje azonnal védekező állásba helyezkedik, lezár, sőt akár vissza is támad,
de az biztos, hogy egyetlen gondolat sem fog átmenni az agyába, az értelmébe.
Sőt inkább csak még biztosabb lesz abban, hogy ez az igaz vallás, hiszen "üldöztetésben részesül".
Ha nem ez a célotok, akkor talán célravezetőbb lenne más hangnemet, másfajta megközelítést alkalmazni ...
Vidiripi
Először is ők nem a társaim. Egyének mint én magam is és nem társultam senkivel. Ezt azért tisztázzuk!
Megjegyzem volt olyan Jt aki kikerült a szervezetből egyetlen ilyen személy volt. Hogy ehhez nekem mennyi közöm volt az nem tudom megmondani lehet hogy semennyi.
- És mit javasolsz hogyan változtassak a megközelítésemen? Mit tanácsolsz?
Kedves Vidiripi!
Igazad van, rossz szót használtam, ne haragudj!
Arra akartam utalni, hogy "és azok, aki hasonló módon támadják JT-it".
Ráadásul a Te stílusod még a legjobb ezek közül:
Sokat kérdezel, ami gondolkodásra késztet és ez nagyon jó.
Ha valóban érdekel a tanácsom, akkor megpróbálom összefoglalni.
2 gondolat jutott eszembe:
1)
Próbáld magad a helyükbe képzelni. (Vagy valakit, akit szeretsz)
Milyen stílus, hangnem, megközelítés az,
amitől nem nyílik ki a bicska a zsebedben,
hanem inkább felcsillan a szemed, hogy "végre egy rendes ember, aki nem akar engem bántani!"?
Képzeld el, hogy Neked azt mondták, hogy a HÉR-t Jehova nevezte ki azért, hogy Rólad gondoskodjon, és Te ezt elhiszed, mert még nem találkoztál olyan infóval (vagy nem mertél beengedni az agyadba olyan infót), ami hitelesen (!) az ellenkezőjét állította volna.
Te pedig - mivel szereted Istent, szeretnéd Őt szolgálni és neki tetszeni, - akkor mindenben szót fogadsz a HÉR-nek és elhiszed minden szavát.
És mész prédikálni akkor is, ha az emberek ezt zaklatásnak veszik, mert szentül hiszed, hogy ezzel az életüket menthetnéd meg ... ha hagynák...
stb. stb. stb.
Ha jól ismered őket, nem lesz nehéz beleképzelni Magad a helyükbe.
És ha ez meg van, ebből kiindulva vess fel témákat, és fogalmazz meg kérdéseket feléjük.
Egyébként Jézus is valami ilyesmit fogalmazott meg az Aranyszabályban (Máté 7:12)
"A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal"
2.)
Próbáld meg tudatosan elkülöníteni a HÉR-t és a Vezető testületet a szerencsétlen, félrevezetett, becsapott egyszerű tagoktól.
Ahogy Isten is szereti a bűnöst, minket, az embert, de gyűlöli a bűneinket.
És nem a tetteink, hanem a szívünk alapján ítél meg minket. Pedig mindkettő mi vagyunk, de ő képes ezt a kettőt elkülöníteni.
Segítő szándékkal, szeretettel írtam a fentieket. Remélem átjött...
Vidiripi
Köszönöm a tanácsokat igyekszem alkalmazni és igen átjött. Hajlandó vagyok tanulni és változni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!