Jehova tanúi fiúk/lányok! Hány évesen randiztatok először életetekben?
11!
Hányszor kérjelek meg, hogy NE ÍRJ?!?!
22 évesen.
(Gondoltam, legyen itt egy valódi válasz is)
Mi 20 évesen kezdtünk randizni a férjemmel.
Előtte csak prédikálni jártam az egyéb próbálkozókkal...
16. Ki mondta, hogy a vének könyve bűnös dolog? S azt ki mondta, hogy tökéletes? Ezen a világon semmi nem tökéletes, mert az emberek tökéletlenek. Egyedül Jehova és a szellemi teremtményei azok, s csak Általa lehet elnyerni a tökéletességet.
És ismételt en kérlek, ha nem a tém@val kapcsolatos, NE ÍRJ!!!
"nem veszed észre hogy emberszámba is alig vesz itt valaki..."
Csodálatos jehovista megnyílvánulás és nem azért gyűlölsz, mert tökéletlen vagy, hanem mert nem ismered Jézust. Tudod miért nem jelentem? Mert azt akarom, hogy itt maradjon, hogy mindenki lássa milyen emberek vagytok Krisztus és a kegyelem nélkül.
Vidiripi
"A támadásaid leperegnek rólam, nagyját végig sem olvasom."
Kedves barátom! Ha én támadnálak akkor az nem ilyen lenne. És pont azért veszed támadásnak mert végig sem olvastad amit írtam!
Nem támadtam csak tényt közöltem! És tudom bizonyítani amit írtam a JW.ORG honlapon található információval.
"És ne akarj belevatkozni, mire jövök rá, mire nem. Ez a hitem, ebben hiszek."
Na ezért kellett volna elolvasnod amit írtam. Arra kell rájönnöd hogy nem csak Jehova tanúi kockáztatják az életüket a hitük miatt!
Ez a lényeg. Nem a te hitedről van szó.
Hahó ember ébredj már fel! Mivel kezdtem? Azzal hogy visszakérdeztem! Te hoztad fel a nagyszüleidet. Te mit tettél eddig? Semmit!
- Hiszen meg sem vagy keresztelkedve te magad írtad ,vagy hazudtál?
"Nekem már van feleségem, vannak gyermekeim. A kérdés elméleti volt."
Egy nős ember miért tesz fel egy ilyen kérdést? De akkor ebből adódik egy másik kérdés. Te mikor kezdtél el ismerkedni?
"De a személyes meggyőződésem az, hogy a világon a legtöbb embernek a katolikus egyház ártott (ha vallásról van szó)."
Ez az az egyház amely kanonizálta a Bibliát!
"És én nem felelk meg senkinek, kizárólag a magam lelkiismeretének."
Hűha ez nagyon veszélyes kijelentés egy olyantól aki Jehova tanúja akar lenni!
Abban egyetértek Jehova tanúival hogy alázat nélkül nincs valódi hívő ember!
"És nem tudom mit akarsz a kegyelemmel de nem is érdekel."
Ez baj!
Azért mert erre a kegyelemre épül az egész kereszténység. Jézus Krisztus kegyelmére és te így reagálsz rá ez szomorú. Elutasítod!
"Ki nem ismeri Jézust, okos?"
Ismerni és megismerni nem ugyan az! Te csak ismered de a hívő ember megismeri Jézust! Te nem érted hogy mi a különbség Istennek még munkálkodnia kell az életedben hogy ezt megérthesd!
"És mit akarsz a kegyelmeddel? Közkegyelmet kaptál vagy, mi?"
Ezzel szenteled meg Isten nevét az ilyen viselkedéssel? Tudod hogy mik a lélek gyümölcsei?
Utolsó. Utoljára kérlek, hogy többet ne írj! Kérlek! Nem akartam VELED beszélni. Ha ajartam volna, kiírtam volna, hogy akarok veled beszélni, vedd fel velem a kapcsolatot. Kizárólag tanúk válaszát vártam.
Most viszont elolvastam a válaszod (ha már annyit körmöltél) a válaszaim:
Nagyon jól tudom, mint ahogy írtam már is, hogy sok más ember is ült börtönben a hitéért. Én mit tettem? Nem sokat. Csak nemrég kezdtem el komolyan a tanulmányozást. Mindíg közel akartam állni Jehovához, de valahogy az életemben mindíg második helyen állt, az anyagi javak és a karrierem után. Most viszont eljutottam arra a pontra, amikor mindent elértem, amir csak akartam, de hiányzott az életemből a közelsége Istennek. És most döntöttem el, hogy odateszem megam, komolyabban veszem a hitem és megkeresztelkedek.
A fiam miatt tettem fel ezt a kérdést. Én tizenévesen, de nem szeretném ha a fiam tévedne (neki talán még nálam is nagyobb a hite, ezért szeretnék hasznos tanácsot adni neki ilyesmivel kapcsolatban, nehogy letérjen a helyes útról)
Igen, én csak a magam lelkiismeretének felelek meg. Semmi olyat nem tettem, nem teszek és nem fogok tenni amivel nem értek egyet.
Én csak azt nem értem, mit akar a válaszoló a kegyelemmel? Ő talán gyakorolja? Mert én nem. És szerintem egyetlenegy tökéletlen ember sem. Te talán képes lennél tökéletlen emberként, önzetlenül megbocsájtani a saját gyilkosaidnak, vagy azoknak akik ártottak a családodnak, tönkretették az életedet, stb? Én nem vagyok képmutató, tudom magamról, hogy nem. De Jézus Krisztus igen. Ő megbocsájtott. És Jehova is, az egyetlen igaz isten. Így én nem merném a bibliai értelembe vett kegyelmet csak úgy általánosítani
Ami a "közkegyelmet" illeti, pont erre akartam utalni. A válaszoló úgy dobálta a szavakat, mintha valami hétköznapi dologról lenne szó. Csak úgy eldiskurál a kegyelemről, de fogalma sincs, mit jelent az igazából (egyikünknek sincs)
Kérlek NE ÍRJ TÖBBET!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!