Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan aki vallásos?...

Van itt olyan aki vallásos? Én teista vagyok. És miért kell sértegetni a másikat? Mostanában sokszor olvasom itt. Néhány kérdésnél főleg az ateistáknál nagyon sértegeti a hívőket! Még nekem is rosszul esett! Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

2020. jún. 24. 06:19
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%
40-es, itt csupán arról van szó, hogy nem bírják elviselni a más véleményt .
2020. jún. 24. 16:56
 42/49 anonim ***** válasza:
78%
41-es,ez nem igaz.Arról van szó hogy attól mert mást gondol még ember,normálisan is le lehet írni a nemtetszését.
2020. jún. 24. 16:58
 43/49 anonim ***** válasza:
0%
42-es, én teljes normális stílusban mondtam el. Nekem ez a normális, bocsánat.
2020. jún. 24. 17:00
 44/49 anonim ***** válasza:
21%

Nos, engem nem gyoztek meg az itteni valaszok, hogy miert kell SERTEGETNI, GUNYOLODNI, sot LEHULYEZNI a hivoket.

Nyilvan rengeteg ostoba, elvakult, kepmutato hivo is van. Es rengeteg normalis ateista, aki nem provokal.

Megtudtam az itteni hsz-okbol, hogy ti "challangelitek a hitet", "ramutattok a tanokban levo ellentmondasokra", "nem ertitek, hogy miert nem tamasztjuk ala az ellenkezojet" es "ha nem a tudomany a magyarazat valamire, akkor mi". Es aki nem tud elfogadhato magyarazatot adni, akkor jon a "mesekonyv, buta ember, hulye".

Biztos nem en vagyok az elso hivo, aki elmondja, hogy a tudomany es az istenhit nem all egymassal ellentmondasban, hogy a hit es a tudas ket kulonbozo dolog ("agyi tevekenyseg", ha igy jobban izlik). Az istenhitet nem lehet a "tudomany oldalarol megkozeliteni", es a hivo nem ugy hisz Istenben, mint a gyerek a Csipkerozsikaban. Az istenhitnek nem az a dolga, hogy "megmagyarazza a vilagot", majd azt "alatamassza".

De ha megis en lennek az elso, aki ezt elmondja, akkor sem hiszem, hogy valoban erdekelne titeket, mit mondunk akkor, amikor "challangelitek a hitunket". Sosem lattam meg olyat, hogy egy ilyen terito ateista BARMIRE azt mondta volna, hogy "nos, ebben lehet valami, meg ha nem is ertek veled egyet". Hanem ez igy megy:

- Most komolyan hiszel abban, hogy beszelo kigyo meg szamar?? Mesekonyv, buta ember, hulye.

Hivo x: - Nem, en nem hiszek a beszelo szamarban, mert nem hiszek el mindent szo szerint a Bibliaban.

- Igen?? Es mi alapjan dontod el, hogy mit hiszel es mit nem?? Ezt csak ugy lehet szemezgetni, tetszes szerint? Mesekonyv, buta ember, hulye.

Igen vagy nem? :-)

En vagyok az, aki az elejen azt irtam, hogy azert sertegetnek az ateistak, mert nekik jolesik. Kifejezetten a "sertegetesre" gondoltam, nem rendes beszelgetesre. Erre a velemenyemre pedig van tudomanyos magyarazat is, (google "neurologia"), nagyon kellemes hormonok szabadulnak fel ilyenkor a lehulyezo szervezeteben. Raadasul egy hivovel valo kellemes vita soran ingyen juthat ahhoz a jutalmazo erzeshez, hogy ismet okosabb volt, mint masok.

Ez persze feltetelezi azt, hogy soha nem gondoljatok vegig rendesen, amit mondunk, amikor normalisak normalisan mondjuk.

2020. jún. 24. 22:13
 45/49 anonim ***** válasza:
70%

44-es, Drága Aranyalma, a kritikát azt bírni kell, ha valaki elmondja a véleményét, még nem kell megsértődni.

Egyébként meg a beszélő állatok, víz borrá változik, vízen járás tényleg hülyeség....

2020. jún. 24. 22:17
 46/49 anonim ***** válasza:
89%

"Sosem lattam meg olyat, hogy egy ilyen terito ateista"

Az ateisták nem térítenek. Nem dobálnak be ateista tartalmú szórólapokat, és nem csengetnek fel hozzád, hogy, térj ki a vallásodból. A keresztények térítenek, és zavarnak minket.

A legtöbb ateistát nem érdekli a valláskririka, viszont van egy pár ateista aktivista, aki terjeszti az ateista nézeteket. De azt is csak azért, mert a vallás zaklatja az embereket az istenhittel. Ha a vallást a hívők a négy fal között gyakolnák meg a templomban, akkor annyi ateista aktivista sem lenne, mint most.

"BARMIRE azt mondta volna, hogy "nos, ebben lehet valami, meg ha nem is ertek veled egyet".

Hát a beszélő állatokban semmi sem lehet, az hülyeség. Sem abban, hogy agyagból gyúrták az embert. De abban pl. lehet valami, hogy lézetett egy történelmi Jézus, az 1. századi Palesztinában.

2020. jún. 24. 22:27
 47/49 anonim ***** válasza:

"Sem abban, hogy agyagból gyúrták az embert."

Az embert ugyan nem, de az első kemotonokat lehet. Mármint agyag lehetett az alap, ahol fejlődtek.

Onnan meg már csak néhány milliárd év az ember.

2020. jún. 25. 09:00
 48/49 anonim ***** válasza:
85%
Biztos hogy az ateisták sértegetnek? Én ahányszor megválaszolom a kérdést, miszerint hiszek e Istenben, mindig csak a megvetö reakciókat és további kérdéskeet kapom, mintha valami förtelmes átkot szórtam volna de komolyan. Ezt mindneki eldöntheti, nem kell egyetérteni mindenben. Tapasztalataim szerint a hívök minden erejükkel azon vannak, hogy áttérítsenek minket a hitre(önigazolás vagy csak kötelességtudatból) de az meg nem fordulna a fejükben hogy az hogy esne ha én próbálnám öket lebeszélni imádott vallásukról. Amúgy elfogadom aki hisz benne, változtatni nem fogom tudni rajta, de akkor tartsák tiszteletben az én döntésemet is, miszerint én nem hiszek benne.
2020. jún. 26. 01:54
 49/49 anonim ***** válasza:
85%
Az semmi, engem volt, hogy többször kicenzúráztak ezen az oldalon, csak mert leírtam, hogy nem hiszek Istenben.
2020. jún. 26. 02:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!