Van itt olyan aki vallásos? Én teista vagyok. És miért kell sértegetni a másikat? Mostanában sokszor olvasom itt. Néhány kérdésnél főleg az ateistáknál nagyon sértegeti a hívőket! Még nekem is rosszul esett! Mit gondoltok?
Még mindig a 14-es vagyok.Összességében ahogyan az előző hozzászóló írja,én is a túlzottan elvakultaktól tartózkodom mindkét oldalról.
Hívő vagyok,ez nekem elég.
Előző vagyok, meg elhisznek ilyen blőd dolgokat mint vízen járás, víz borrá változik, beszélő állatok, kézrátétellel való gyógyítás.... Ki hiszi ezt el, komolyan ??????
Én meg ennyi erővel Csipkerózsika vagyok arany fülbevalóval és egy Mercivel..........
Hát a beszélő állatok a egyszerre kiakasztóak és nevetségesek. Az Ószövetségben konkrétan két állat, a kígyó és a szamár kezd el beszélni.
Ezeket a szövegeket szó szerint venni, nagy butaságra vall.
#Kérdező
"Én. És most komolyan... Ki hiszi el a fajok eredetét, és a törikönyveket? Ezek csak könyvek!"
Egy naiv hívő vagy te is... A régi időkből rengeteg feljegyzés, lelet maradt ránk, amelyekből lehet rekonstruálni egy adott történelmi korszakot. A történelemkönyvek tehát olyan adatokat tartalmaznak, amelyek tények
Az evolúció meg szintén nem szorul hitre. A fosszíliák alapján megállapítható, hogy az élőlények kezdetben egyszerűbbek voltak, majd idővel bonyolultabbak lettek.
A te iskoláztatásodra viszont kár volt pénzt költeni, mert nem sikerült művelt embert nevelni belőled.
Én például elhiszem. A fajok eredete lényegében az evolúcióról szól. Az evolúció olyan szinten bizonyított tény mint, hogy a labda lefelé esik és a föld a nap körül kering.
A történelemkönyvek jellemzően több forrás alapján dolgoznak és próbálnak tényszerűek maradni. Rengeteg hamis történelmi írat van, ami meg nem történt eseményekről tesznek tanubizonyságot a történelemtudomány szerepe, hogy ezeket kiszórja az valóban megtörtént dolgok közül.
Ha szerinted ezek "csak könyvek" akkor semmi mást nem csinálsz mint amit egyébként fentebb is írtál, hogy "semmit sem lehet tudni". Ez alapvetően a buta ember sajátsága, aki lusta megismerni a tényeket inkább rábök a kedvenc mesekönyvére és onnantól hangoztatja, hogy az az igaz. Nem zavarja, hogy egyébként hülyét csinál magából és az sem, hogy ezzel az erővel a micimackót is igaznak tarthatná.
"A biblia is bizonyított."
Nem. A Bibliának annyi történelmi alapja van, mint más mítoszoknak, pl. az Íliásznak. De egyébként egy zsidó mítoszgyűjtemény, ahol keveredik a fikció a valósággal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!