Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek hit, cselekedetek, vagy kegyelem által lehet üdvözülni?

Figyelt kérdés
Ha a világ leggonoszabb embere a végelszámolásnál őszinte bűnbánatot kérne, és őszintén megbánná a vétkeit, nyerne feloldozást, vagy sem?

febr. 5. 16:46
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
És ha valaki nem a Mennyországba akar jutni, hanem reinkarnálódni akar egy másik létsíkba, azt figyelembe veszi Isten?
febr. 5. 16:47
 2/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:
85%

Mindhárom által. Kegyelemből részesültünk a megváltásban, hit által fogadjuk el, s a cselekedetekkel döntünk Isten mellett.

A reinkarnáció az egyik létező legnagyobb tévtan azt ne keverjük ide; semmi köze a kereszténységhez.

febr. 5. 18:24
 3/30 anonim ***** válasza:
21%

Egyértelmű: Csupán kegyelemből!

"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék."(Ef 2:8,9)

A krisztusi cselekedetek (szeretet)természetes KÖVETKEZMÉNYEI s nem feltételei a "kegyelmi állapotnak".

febr. 5. 21:51
 4/30 A kérdező kommentje:
3# Én mitől függ az, hogy Isten megkegyelmez-e nekem?
febr. 5. 21:53
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

A "végelszámolásnál" már nincs helye a magyarázkodásnak,bűnbánatnak.

Az,a földi életünk idején időszerű.

febr. 5. 21:54
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Isten meg szeretne kegyelmezni mindenkinek s ennek "csupán" az egyén lehet akadálya. Ő nem erőszakolja rá senkire a kegyelmét,ha azt nem igénylik.

Isten Szentlelke minden embert indít a bűn felismerésére,bűnbánatra,elvezet a megváltó kegyelemhez és segít elhagyni bűneinket.

Amikor egy ember,a Szentlélek halk hangját visszautasítja folyamatosan,egy idő után már nem is észleli többé. Bűnbánat nélkül elkárhozik.

febr. 5. 22:00
 7/30 A kérdező kommentje:
6# Mi erre a garancia? Könnyen meglehet, hogy én kérem a kegyelmet, de a Jóisten elutasítja. Úgyis ő dönt.
febr. 5. 22:15
 8/30 A kérdező kommentje:
Ha nem vagyok szellemileg ép, Isten akkor is elítél? Szerintem nem vagyok egészen normális, agyban..
febr. 6. 00:19
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Kicsoda "szellemileg ép",egészen normális viselkedésben és agyban s egyáltalán kinek a normái szerint normális?

Isten szeret,és kegyelmezni AKAR,ha azt te hagyod,igényled kegyelmét.

Ebben biztos lehetsz!

febr. 6. 01:13
 10/30 anonim ***** válasza:
96%

A hit halott cselekedetek nélkül.

Ha kegyelemből lehetne kizárólag megmenekülni, akkor nem kellene semmit csinálnia senkinek.

Már pedig Isten népe mindig is aktív volt, és összhangban élt Istenével, és annak alapelveivel, vezetésével.

febr. 6. 02:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!