Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Üdvözülni cselekedetek, vagy...

Üdvözülni cselekedetek, vagy kegyelem által lehetséges?

Figyelt kérdés

Úgy értem, be kell tartani a krisztusi törvényeket és parancsolatokat, Jézus útján kell járni. De kell ahhoz Isten kegyelme is, hogy valaki üdvözülni tudjon?

Hozok 2 példát. Lehet, hogy valaki mondjuk tiszta és makulátlan életet él, de Isten ennek ellenére nem ad neki kegyelmet és a Pokolba taszítja?

Vagy mondjuk mittudomén van egy gyilkos, vagy terrorista, akkor ő a cselekedetei alapján elkárhozik, de Isten dönthet úgy, hogy ennek ellenére mégis megmenti őt?

2022. febr. 26. 17:49
A kérdező szavazást indított:
Cselekedetek által lehet üdvözülni
Isteni kegyelem által lehet üdvözülni.
Mindkettő szükséges az üdvözüléshez.
15 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
mindkettő szükséges mert a hit cselekedetek nélkül halott. tehát toráhba kell járni yomkipurozni kell sabáthozni, szukothozni, páskázni bárány csontját megtörni körülmetélt péniszü férfiak körében, purimozni meg satöbbi ahogy jézus tette
2022. febr. 26. 17:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Szerintetek van olyan ember, aki megérdemelné az örök kárhozatot?
2022. febr. 26. 17:56
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
#2 szerintem mindenki megérdemli bőven... isten kegyelme ami megment pár embert a sokaságból. a világg nagy része amugyis a tüzes kemencébe végzi mert behodoltak baphometnek és kecskke lett belőlük
2022. febr. 26. 17:58
 4/14 A kérdező kommentje:
2: Én azt gondolom senki sem érdemli meg. Persze előtte teljes szívéből meg kell bánnia, amit tett és jó útra térnie.
2022. febr. 26. 18:02
 5/14 anonim ***** válasza:
67%

#4 majd kiderül ha odajutunk és meghalunk addig csak tévelygünk mint borju az ujkapura fosik.

majd istenen mulik hogy majd megkegyelmez itelet napon vagy sem mi eszt nem tugyuk csak találgatunk

2022. febr. 26. 18:05
 6/14 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok az eleve elrendelés tanáról? Eszerint Isten már amikor megszületünk, eldönti, hogy üdvözülni fogunk-e, vagy elkárhozunk. Tök mindegy, hogy jót cselekszünk-e. Nem tudom így van-e pontosan, javítson ki valaki, ha tévedek.
2022. febr. 26. 18:29
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

#6 [kérdező]

Ha így lenne, hol marad az Isten által adott és biztosított szabad akarat?

.

A kérdésre:

Üdvözülni a cselekedetek által kiérdemelt kegyelemmel lehet.

2022. febr. 26. 19:06
 8/14 anonim ***** válasza:
57%

"a hit cselekedetek nélkül halott."

A cselekedet hit nélkül? Az milyen?

2022. febr. 26. 19:19
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

6.

Én ezt úgy ismerem hogy már a születés pillanatában tudta hogy mit fogsz tenni. Így pedig azt is hogy hova fogsz kerülni és a teremtés pillanatában már eldöntötte előre hogy ki hova fog kerülni azáltal ahogyan megteremtette a világot.

Van az az elmélet hogy minden döntésünkkel egy új idővonalat hozunk létre. Ezzel ellentétes elméleten alapul az amit feljebb írtam. Eszerint mindent a természeti törvények irányítanak így az emberi döntések is. Csak azok komplex folyamatok eredményéül alakulnak ki. Ebben az esetben a döntéseink nem hoznak létre új idővonalakat mert a látszat ellenére adott hogy hogyan fogunk dönteni.

Bár ezt már inkább az ateisták szokták vallani. Mivel ebben az esetben értelmetlenné válik rengeteg vallás. Szabad akaratos kérdéseknél rendszeresen elő is fordul ez az elmélet.

De sajnos se megcáfolni se bizonyítani nem nagyon lehet.

2022. febr. 26. 19:28
 10/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 az nem fog menni

megbanni kepmutatoan is nagyon nehez (sokszor lehetetlen) a bunt nemhogy szivbol

Joutra terni hasonloan nehez

hiszen ha a bunos utat jonak erzed akkor aznmiert nem a jo ut? Es akkor mit kene megbannod?

2022. febr. 26. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!