Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan aki vallásos?...

Van itt olyan aki vallásos? Én teista vagyok. És miért kell sértegetni a másikat? Mostanában sokszor olvasom itt. Néhány kérdésnél főleg az ateistáknál nagyon sértegeti a hívőket! Még nekem is rosszul esett! Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

2020. jún. 24. 06:19
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogyha egy kérdező sérti a hívőket, hogy Jézus csak egy bűvész volt, és a vallásokat az ismeretlen dolgok miatt, és a halál miatt találtuk ki, akkor miért nem törlik ki a kérdést, ha nem csak én írom, hogy provokáció meg ilyenek? Azt is írta, sőt inkább egyenesen ránktámadt, hogy nincs semmi a halál után, se Isten.... Na ez végképp sértő volt sztem. Főleg nekem. Mit gondoltok?
2020. jún. 24. 09:27
 12/49 anonim ***** válasza:
100%
De ilyenkor miért nem támasztjátok alá az ellenkezőjét? Pont ez az, hogy nem lehet veletek beszélni, mert egyáltalán nem fogadjátok be az ellenkező véleményeket. Az ateisták arra kíváncsiak, hogyha nem a tudomány a magyarázat bizonyos kérdésekre, akkor mi, és ha a vallás, akkor igenis egy vallást gyakorló személy támassza alá, hogy miért. Es legtöbbször erre az a válasz, hogy csak, vagy Isten akarata, stb... Sztem ez egy átlagembernek nem elég válasz.
2020. jún. 24. 09:31
 13/49 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem értem, hogyha egy kérdező sérti a hívőket, hogy Jézus csak egy bűvész volt, és a vallásokat az ismeretlen dolgok miatt, és a halál miatt találtuk ki, akkor miért nem törlik ki a kérdést"

- Pont erről beszéltem, te összekevered a véleményt a sértéssel. Ez alapján nem lehet kérdéseket törölni. Ha engem meg mondjuk az sért, hogy Jézusról írsz akkor szerinted jogos lenne töröltetni a kommented/kérdésed? Vagy ha engem személy szerint sért és mélyen bánt a papagáj szó, akkor az összes kérdést törölni kellene?

"Azt is írta, sőt inkább egyenesen ránktámadt, hogy nincs semmi a halál után, se Isten.... Na ez végképp sértő volt sztem. Főleg nekem. Mit gondoltok?"

- azt, hogy ezek szerint képtelen vagy elviselni azt ha mások nem azon a véleményen vannak mint te. Ebben az esetben még sok kudarc fog érni az interneten (és az életben is), mert az már csak olyan, nem csak azok vannak rajta akik azt gondolják amit te.

2020. jún. 24. 09:37
 14/49 anonim ***** válasza:
90%
Senkinek nem kellene sétegetnie a másikat és nem lenne probléma.
2020. jún. 24. 09:37
 15/49 A kérdező kommentje:
Értem. Ez van! Nem értem amúgy miért sértő nekünk. De az a mázli, hogy senkisem tudja, hogy mi létezik, és mi nem létezik. Szóval örök rejtély. De köszi a válaszokat.
2020. jún. 24. 09:43
 16/49 anonim ***** válasza:
88%

" De az a mázli, hogy senkisem tudja, hogy mi létezik, és mi nem létezik. Szóval örök rejtély."

Na pont ezek azok a sommás kijelentések amikre mi ateisták rá szoktunk repülni :)

2020. jún. 24. 09:46
 17/49 A kérdező kommentje:
Vagyis, tik is ezt szoktátok mondani? :)
2020. jún. 24. 09:47
 18/49 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Ilyen - gyakorlatilag semmilyen értelemmel nem bíró álbölcsességeket - jellemzően a keresztények szoktak sütögetni. Abból sok konfliktus születik viszont amikor rákérdezünk, hogy tulajdonképpen ezzel mit akart mondani az aki állította.
2020. jún. 24. 09:54
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
14-es vagyok.Én inkább a provokációt sérelmezem ha egyáltalán sérelmezek valamit.Nincs gondom az ateistákkal,inkább arra szoktam kíváncsi lenni mi volt az a pont amikor úgy érezték megtalálták a bizonyosságot isten nemlétére.
2020. jún. 24. 10:04
 20/49 anonim ***** válasza:
76%

Először is ateista vagyok.

Most őszintén, amikor egy fundamentalista hívő elkezd olyan baromságokat csinálni, hogy azt akarja igazolni, hogy a C14-es vizsgálat téves, mert a mérési eredményeket nem tudja összeegyeztetni a 6000 éves világával, meg szó szerint értelmez olyan bibliai történeteket, amikor a szamár elkezd beszélni, mi mást kellene mondani, minthogy az ilyen hülye?

Bocs, de aki így viselkedik, azt hülyének nézem, ezen nem fogok változatni, neki kellene változtatni azzal, hogy felnő a 21. századhoz.

Egyébként a normálisabb hívőkkel nincs bajom.

2020. jún. 24. 10:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!