Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Mi a véleményetek...

Katolikusok! Mi a véleményetek az abortuszról? Megengedhető-e akkor, ha rosszak az életkörülményei valakinek, pl. albérletben lakik?

Figyelt kérdés

2020. jún. 22. 12:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
82%
9: De a kérdés nem az egyházi "szabály" volt, hanem a mi gondolataink.
2020. jún. 22. 14:33
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
10: igen, ez lenne jó. Főleg, aki kihordta, megszülte. Nem is értem, hogyan ölheti meg.
2020. jún. 22. 14:34
 13/40 anonim ***** válasza:
72%

10-es vagyok, persze az ember sokszor nem tud mérlegelni.

Nyilván az örökbefogadás lenne az arany közép ilyen esetben, de mi van ha az illető ember titkolni akarja a terhességét, vagy nem akar 8 hónapot várni a kórházban?

2020. jún. 22. 14:36
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
13: pl. beteszi egy inkubátorba.
2020. jún. 22. 14:39
 15/40 anonim ***** válasza:
72%

10-es válaszoló vagyok

13-as, oké de az is több hónap nem? Amíg beteheti az inkubátorba.

Szóval a középmegoldás lehet ilyenkor a helyes, de sok tényező körzejátszik, mi van ha megerőszakolták a nőt és nem saját akaratából lett terhes, vagy nem kívánt terhesség esetén ?

2020. jún. 22. 14:41
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Már miért kellene több hónapnak eltelnie, hogy betegye inkubátorba? Sőt, akár ott is hagyhatja a kórházban. (Nem vagyok katolikus)
2020. jún. 22. 15:35
 17/40 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom, fiú vagyok ezért nem vagyok annyira tisztában a terhességgel kapcsolatban 😂😂🤣🤣
2020. jún. 22. 15:37
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok kaotikus, de amikor valaki a rossz életkörülménynek azt hozza fel, hogy "albérlet" az annak a tipikus esete, hogy fingja sincs mi számít rossz életkörülménynek. Menj vissza 70-80 évet az időben, szerinted akkor milyen körülmények között születtek a gyerekek? És aztán mégis felnevelték őket.

Legközelebb mi lesz? "Szerintetek is vetessem el a gyerekem ha már olyan rosszak az életkörülményeim, hogy egy iphone10-et sem vehetek magamnak", vagy mi?

2020. jún. 22. 16:55
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kérdésedre a válasz az igen lenne, akkor ennyi erővel bárki nyugodtan megölhetné a gyerekét, gyerekeit, ha rosszabbodnának a körülményei.
2020. jún. 22. 17:06
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

10-es kommentelő vagyok. Szerintem se jó ha megöli a gyerekét, de ha még nem tudja vállalni azt, hogy felnevelje a gyerekét, mert nem tudná számára a megélhetést és a jólétet biztosítja akkor adja örökbe inkább.

Így a gyereknek is lesznek szerető szülei, amivel a gyerek és a nevelőszülők is jól járnak majd, az anya nem ölt meg egy életet és nem lesz emiatt rossz érzése, mert tudja hogy a baba jó kezekben lesz és nem követett el magzatelhajtást sem.

2020. jún. 22. 17:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!