Katolikusok! Mi a véleményetek az abortuszról? Megengedhető-e akkor, ha rosszak az életkörülményei valakinek, pl. albérletben lakik?
10-es vagyok, persze az ember sokszor nem tud mérlegelni.
Nyilván az örökbefogadás lenne az arany közép ilyen esetben, de mi van ha az illető ember titkolni akarja a terhességét, vagy nem akar 8 hónapot várni a kórházban?
10-es válaszoló vagyok
13-as, oké de az is több hónap nem? Amíg beteheti az inkubátorba.
Szóval a középmegoldás lehet ilyenkor a helyes, de sok tényező körzejátszik, mi van ha megerőszakolták a nőt és nem saját akaratából lett terhes, vagy nem kívánt terhesség esetén ?
Nem vagyok kaotikus, de amikor valaki a rossz életkörülménynek azt hozza fel, hogy "albérlet" az annak a tipikus esete, hogy fingja sincs mi számít rossz életkörülménynek. Menj vissza 70-80 évet az időben, szerinted akkor milyen körülmények között születtek a gyerekek? És aztán mégis felnevelték őket.
Legközelebb mi lesz? "Szerintetek is vetessem el a gyerekem ha már olyan rosszak az életkörülményeim, hogy egy iphone10-et sem vehetek magamnak", vagy mi?
10-es kommentelő vagyok. Szerintem se jó ha megöli a gyerekét, de ha még nem tudja vállalni azt, hogy felnevelje a gyerekét, mert nem tudná számára a megélhetést és a jólétet biztosítja akkor adja örökbe inkább.
Így a gyereknek is lesznek szerető szülei, amivel a gyerek és a nevelőszülők is jól járnak majd, az anya nem ölt meg egy életet és nem lesz emiatt rossz érzése, mert tudja hogy a baba jó kezekben lesz és nem követett el magzatelhajtást sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!