Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Mi a véleményetek...

Katolikusok! Mi a véleményetek az abortuszról? Megengedhető-e akkor, ha rosszak az életkörülményei valakinek, pl. albérletben lakik?

Figyelt kérdés

2020. jún. 22. 12:36
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jól értem, hogy gyereket csak jólétben lehet vállalni?

Beszarás, hogy egyesek milyen szinten nincsenek tisztában az anya-gyerek kapcsolattal.

2020. jún. 22. 17:15
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudja a gyerekét jólétben felnevelni, hanem kenyéren és vízen élne, az anya inkább ADJA Örökbe, mindketten jobban járnak. Ez a középmegoldás ilyen esetben.

10-es voltam.

2020. jún. 22. 17:20
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha szerinted a "jólét" és a "kenyéren és vizen" között nincs átmenet akkor kérem keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Tipikus punci-generáció. Elképzelni sem tudjátok mi volt a XX sz. első felében Mo-n, csak osztjátok az észt.

2020. jún. 22. 17:23
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Miért, inkább hagyja nyomorban felnőni a gyereket ?

Ezért van annyi sok afrikai éhező gyerek.

Persze az abortusz nál szerintem is van jobb megoldás, az örökbeadás, ez az arany közép, meghagy az anya egy életet, így nem lesz akkora bűntudata és lehet szerető szülőkhöz kerül a gyerek, mondjuk akik meddők és nem lehet sajátjuk.

2020. jún. 22. 17:26
 25/40 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Katolikusként az a véleményem, hogy nem megengedhető. Ha nem így gondolnám, akkor keresnék másik egyházat, mert ez a katolikus egyház egyik alapvetése.

"De talán még inkább az abortusz, minthogy valaki megölje"

Az abortusszal nem öli meg?

2020. jún. 22. 17:29
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
A válasz örökbeadás
2020. jún. 22. 17:32
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Előző és 10-es vagyok, ha meg nem akarja örökbe, kérjen esetleg rokonoktól segítséget.

Vagy esetleg valamilyen segítő szervezet kismamáknak, biztos van olyan szervezet, ami tud ilyen esetekben segíteni.

2020. jún. 22. 17:36
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Az örökbeadás miért jelenti egyeseknél azt, hogy ott majd jólét is lesz? Kinek honnan kezdődik a jólét? Onnan, hogy nem hal éhen a gyerek vagy onnan, hogy vezérigazgató lesz az apja..? Az ok, ha az örökbefogadó anya kasszás valamelyik szupermarketben? Bármit hozhat a sors! Lehet, hogy az örökbefogadó anya 40 évesen meghal rákban, vagy az apát elüti egy kamion és a gyerek félárván nől fel nélkülözve. A sorsunkat nem mi írjuk, a gyerekünkét sem.
2020. jún. 22. 17:37
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ez olyan, mintha úgy számolnád fel a szegénységet, hogy megölöd a szegényeket.

Létezik tisztes szegénység, ezt is lehet becsülettel viselni. Én szegény családban nőttem fel, de jó tanuló voltam, így előre tudtam lépni. Ha megöltek volna, esélyem sem lett volna.

Nem a szegénység az emberiség problémája, hanem a rosszindulat.

2020. jún. 22. 18:52
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem megengedhető.
2020. jún. 22. 19:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!