Katolikusok! Mi a véleményetek az abortuszról? Megengedhető-e akkor, ha rosszak az életkörülményei valakinek, pl. albérletben lakik?
Azt, hogy az emberi életet a fogantatás pillanatától a halálig védeni kell.
Attól még, mert akkor éppen albérletben lakik, miért kéne elvennie a gyermeke lehetőségét az életre? Nem az anyagias dolgok tesznek egy gyerekkort csodálatossá, hanem a szerető szülők és gyermekük kapcsolata.
Én úgy gondolom, hogy megengedhető.
Viszont sokan felelőtlenek és kb. fogamzásgátlás helyett használják. Sokan már 3-4 abortuszon túl vannak.
De talán még inkább az abortusz, minthogy valaki megölje, magára hagyja az újszülöttjét.
Egyébként az "albérletben lakik" számomra egyáltalán nem rossz életkörülmény. Átlagos, és átlagon felüli anyagiakkal rendelkező családok is élnek albérletben. Az albérlet az nem az éhezők, nyomorgók szinonimája. Nekem is egy csomó ismerősöm él albérletben, akik tök normálisan élnek.
Sőt, én magam és albérletbe születtem annak idején :)
Mivel a magzat egy önálló személy, így nem lehet megölni. Ha megszületik egy csecsemő és a szüleik kiteszik egy kukába, mert szegények és nem tudják eltartani, az sem helyes. Persze, ítélkezés helyett inkább segíteni kéne ebben a helyzetben, mert elég szomorú sorsok vannak emögött.
Maga az abortusz, tehát ez a tett bűn. Akkor nem az, hogyha életmentő beavatkozásról van szó, ahol anya élete így menthető meg.
"Aki itt nemmel szavazott, azt nem szomorítja el, hogy a hittársainak mi a véleménye ugyanebben a kérdésben?"
Nem.. Nem vagyok burokba zárva, tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nagyon megosztó téma, ahogy pl. a mesterséges megtermékenyítés is.
"Egyetlen kivétel"
NINCSEN kivétel!
Dél-Amerikában volt egy fiatal lány, akit megerőszakoltak, és kiderült, hogy belehalhat a szülésbe.
Abortuszt végeztek rajta, erre kiátkozták az orvost.
Az erőszakolót nem.
Brutális, embertelen társaság! De sajnos ez van a Bibliában.
A Biblia szerint ilyenkor mindketten meghalnak, és kész. Majd az isten eldönti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!