Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényeknek szabad házaság...

Keresztényeknek szabad házaságg előtt szexelni?

Figyelt kérdés
Több változatot is hallottam már. Pl.hogy egyáltalán nem - még csók sem, vagy hogy bizonyos dolgok mehetnek (szájjal, kézzel), olyat is, hogy szabad bármit, csak "ésszel"...
2020. máj. 5. 00:54
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Az előző cikből még ezt bemásolnám:

"Mindez azt is jelenti, hogy ha egészségügyi okból, és nem szexuális kapcsolaton keresztül veszíti el a leány a biológiai szüzességét, attól még szeplőtlennek számít az Úr szemében - fogalmazott egyházi informátorunk."

2020. máj. 5. 08:35
 12/39 jdfGabrella ***** válasza:
46%
Szerintem ami tilja a házasság előtti csókot az már nem vallás hanem szekta.
2020. máj. 5. 08:48
 13/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 10-esnek üzenem, hogy számomra már rég nem kérdés a vallás, évekig voltam katolikus, majd baptista, de aztán kételkedni kezdtem, elkezdtem kutatni az igazságot, és rájöttem, hogy a vallás téveszme, ma már ateista vagyok.
2020. máj. 5. 09:23
 14/39 anonim ***** válasza:
81%

"Hivatalosan nem, de senki nem tartja be."

Az túlzás,hogy senki. Anno hívő voltam,mi is betartottuk. Sógoromék szintén. És ez csak 2 példa,máris nem senki.

2020. máj. 5. 10:11
 15/39 anonim ***** válasza:
82%
A 4-es miért lett lepontozva? Valaki esetleg úgy érzi,köze van hozzá,hogy valaki tartogatni szeretné magát az igazinak? Komolyan nem értem,hogy ilyet miért kell pontozgatni....
2020. máj. 5. 10:15
 16/39 anonim ***** válasza:
56%
13-as, de te úgy is nézel ki.
2020. máj. 5. 11:48
 17/39 anonim ***** válasza:
67%
Ezt meg én nem tudom felfogni, hogy egy ateista többet foglalkozik a vallással mint egy hívő. Érdekes, sőt pszichológiai eset.
2020. máj. 5. 12:26
 18/39 anonim ***** válasza:
39%

"Ezt meg én nem tudom felfogni, hogy egy ateista többet foglalkozik a vallással mint egy hívő. Érdekes, sőt pszichológiai eset."

Egy ateistának tudnia kell, hogy mit tagad, tehát foglalkozni is kell a vallással. Az, hogy jobban foglalkozik vele, inkább hívőkre nézve szégyen, hiszen az átlag hívő még Izajás könyvének a történelmi hátterét sem tudná elmondani. Noha számára az egy szent könyv.

2020. máj. 5. 14:24
 19/39 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

Minden dolog ami a szaporitó szervek szexuális kielégülését idézi elő, az paráznaságnak számit.

Ez a kifejezés, hogy paráznaság, mélyebb értelmű, és több mindent magában foglaló kifejezés.Mivel Isten senkit nem tesz próbára, ezért mindenki a saját akaratával teszi próbára magát,. Isten pedig csak betartja azt, mit mondott.

Vajon játszunk Isten türelmével, meddig mehetünk el?

Akkor most Isten kisért minket, vagy Mi Őt?

2020. máj. 5. 14:24
 20/39 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Azt irod, hogy Ateista lettél? Vajon miért? A nemi élet miatt?

Isten hozta létre az életet, és Ő felállitotta a házassági elrendezésben a Férfi és Nő szerepét, valamint a gyermekek biztonságát.

Attól, hogy nem tetszik sokaknak, hogy a házasságra korlátozza Isten a Szexualitást, attól még Ő létezik.

Érdekes felfogás megtagadni azért a Teremtőt, mert ez vagy az az erkölcsi elv nem tetszik nekünk.

Ezek szerint Isten nem létezése szerinted az miatt van, mert Ő a házasoknak hozta létre, és engedi meg a nemi életet?

Sokan vannak akik ilyen dolgok miatt tagadják meg a keresztény életet, de Attól még nem tagadják Isten létezését, és nem válnak ateistává.

2020. máj. 5. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!