Keresztények részt vennének egy parázna megkövezésében?
"Látod az ilyen reakcióid a tökéletes bizonyíték a trollkodásodra, hiszen a legnyilvánvalóbb válaszokat is figyelmen kívül hagyod és kötekedsz meg mellébeszélsz továbbra is. Ez azért elég gáz..."
Szerintem az a gáz hogy véded a 75 %-os válaszolót aki feltűnően kerüli a válaszadást. Vagy azért mert túl buta vagy mert kínos számára.
A 15, 17 es 22es valaazban le van irva az oka annak amiert EGYERTELMUEN NEM vennék reszt megkovezésben.
Tehát az okat is elmondtam hogy miert nemcsak azt hogy nem vennék reszt ebben
"A 142. kommentben egy rövid tőmondat szerepel amivel semmit nem válaszol meg."
Kivéve a korábbi kérdésed a több vallásról.
Mi mást kéne még megválaszolnia?
Jó akkor beszélgessünk még egy kicsit és nézzük meg mindkettőt:
"Ha pedig úgy képzelted, hogy egy mai ember időutazna a múltba, és akkor mit csinálna, akkor pedig nyilvánvalóan az a mérvadó, hogy ma milyen törvények vannak hatályban, hiszen az időutazónk jellemfejlődésére ezek voltak hatással, évezredekkel korábbi törvények pedig nem."
Ha egy mai keresztény időutazna akkor rá is automatikusan az Ószövetségi törvények lennének érvényesek hiszen az Újszövetség akkor még nem létezett tehát rá is az vonatkozna hogy meg kell köveznie a paráznát.
"Dehogynem az a kérdés, hiszen ha XY nem a mai körülmények között nő fel, hanem évezredekkel ezelőtt, akkor teljesen más ember lenne, más normákkal, más erkölcsi értékekkel."
Hogy lehetnek mások a normák és mások az erkölcsi értékek mikor ugyanarról az Istenről van szó?
"Kivéve a korábbi kérdésed a több vallásról.
Mi mást kéne még megválaszolnia?"
Azt kértem hogy fejtse ki. Egy tőmondat nem kifejtés. Mi az hogy Istennek több vallása van?
"Tehát szerinted Isten, akik az Ószövetség idején tengernyi törvénnyel szabályozta a zsidók életét, hirtelen azt mondja, nem kell betartanotok az Isteni törvényeket, hanem éljetek a saját törvényeitek szerint :)"
Ugye ez a mosoly a saját következetlenségedet neveti ki? Csak mert egyrészt nem ezt írtam, másrészt te lassan minden válaszodban teljesen mellé lősz. Mit is mondtam az Újszövetséggel kapcsolatban? Csak mert az nagyon nem egyezik azzal, amit itt írták.
"Ez nevetséges vicc kategória."
Ahogy mondod!
"Félretették Isten törvényeit és azt mondták, majd mi eldöntjük hogy éljenek a keresztények"
Jézus semmilyen Istentől származó erkölcsi törvényt nem tett tett félre.
"Ha egy mai keresztény időutazna akkor rá is automatikusan az Ószövetségi törvények lennének érvényesek"
Nem éppen, mivel ettől még nem metamorfizálódna ókori zsidóvá.
"Hogy lehetnek mások a normák és mások az erkölcsi értékek mikor ugyanarról az Istenről van szó?"
Isten személye csak egyetlen változó a képletben, és még csak Isten személyével kapcsolatban sem indokolja semmi hogy egy új szövetség feltételei ugyanazok legyenek mint egy korábbié.
"Nem éppen, mivel ettől még nem metamorfizálódna ókori zsidóvá."
Ha Isten törvényeit akarnák követni akkor ezt úgy tudná megtenni ha az Ószövetségi törvényeket követi, igy számára is kötelező lenne hogy megkövezze a paráznákat.
"Isten személye csak egyetlen változó a képletben, és még csak Isten személyével kapcsolatban sem indokolja semmi hogy egy új szövetség feltételei ugyanazok legyenek mint egy korábbié."
Ha egy következetes, szerető, igazságos Istenről beszélünk, akkor nem lehetnének mások a normák és mások az erkölcsi értékek ennyire egymásnak ellentmondóan. Itt nem kis eltérésekről beszélünk, hanem egymással teljesen ellentétes, egymásnak ellentmondó törvényekről. Te mondtad a tilosban parkolós példát? Mi lenne a véleményed egy olyan kormányról ami sokáig halálra ítéli a tilosban parkolókat, majd ezt hirtelen megváltoztatja arra hogy ejnye, ne forduljon elő újból de ha előfordul akkor sem lesz semmi következménye.
"Ugye ez a mosoly a saját következetlenségedet neveti ki? Csak mert egyrészt nem ezt írtam, másrészt te lassan minden válaszodban teljesen mellé lősz. Mit is mondtam az Újszövetséggel kapcsolatban? Csak mert az nagyon nem egyezik azzal, amit itt írták."
De ezt írtad, vagy ha nem így értetted akkor fejtsd ki. Az ilyen mellébeszélésre nem vagyok kíváncsi ha nem haragszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!