Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények részt vennének...

Keresztények részt vennének egy parázna megkövezésében?

Figyelt kérdés
Másik kérdésnél merült fel bennem. Keresztények egyértelműen állítják hogy az Ószövetségben szerepelő paráznák halálra kövezése Isten parancsa. Keresztényektől szeretném megkérdezni hogy ha az Ószövetség idején éltek volna, megköveznék a paráznákat egy ilyen kivégzésen?

2020. febr. 4. 09:21
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/226 anonim ***** válasza:
28%

Az én válaszom az volt, hogy ha valaki akkori zsidó lett volna, akkor a válasz igen, hisz olyan körülmények között nő fel, ahol ez természetes.

Egy mai keresztényre vonatkoztatva viszont értelmetlen a kérdés, hisz nem úgy nőtt fel hogy ilyen törvények lettek volna hatályban, vagyis így már értelmetlen a kérdés.

2020. febr. 7. 14:21
 142/226 anonim ***** válasza:
28%

#139 Már megmondtam, hogy Istenben több vallás szerint lehet hinni.

Mit értetlenkedsz?

Ennyire trollkodsz, vagy ennyire értetlen vagy?

2020. febr. 7. 14:22
 143/226 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván csak egy fanatikus keresztény reagál úgy mint te"

Megint csak kifogáskeresés. Aki nem úgy reagál ahogy neked tetszik, arra tudatlanul is ráhúzol egy általad kreált skatulyát, hogy ezzel kreálj magadnak támadási felületet.

2020. febr. 7. 14:24
 144/226 A kérdező kommentje:

"Az én válaszom az volt, hogy ha valaki akkori zsidó lett volna, akkor a válasz igen, hisz olyan körülmények között nő fel, ahol ez természetes.

Egy mai keresztényre vonatkoztatva viszont értelmetlen a kérdés, hisz nem úgy nőtt fel hogy ilyen törvények lettek volna hatályban, vagyis így már értelmetlen a kérdés."

Én pedig erre írtam hogy nem fogtad fel a kérdést. Nem az a kérdés hogy egy zsidó mit tesz akkor hiszen az nyilvánvaló mert ezt tették, vagyis megkövezték a paráznákat. Az hogy a mai keresztényekre milyen törvény van hatályban nem mérvadó mert úgy szól a kérés hogy mit tennének ha az ószövetség idejében éltek volna. Ezen mit nem értsz?

2020. febr. 7. 14:40
 145/226 A kérdező kommentje:

"Megint csak kifogáskeresés. Aki nem úgy reagál ahogy neked tetszik, arra tudatlanul is ráhúzol egy általad kreált skatulyát, hogy ezzel kreálj magadnak támadási felületet."

Akkor nézd meg a 75%-os legutóbbi válaszát. Képtelen értelmesen válaszolni.

2020. febr. 7. 14:41
 146/226 anonim ***** válasza:

"Az hogy a mai keresztényekre milyen törvény van hatályban nem mérvadó mert úgy szól a kérés hogy mit tennének ha az ószövetség idejében éltek volna."

Ha az Ószövetség idejében éltek volna, akkor nem lettek volna keresztények.

Így értelmetlen a keresztényektől megkérdezni ezt, tehát maga a kérdésed is értelmetlen.

2020. febr. 7. 14:43
 147/226 anonim ***** válasza:

"Nem az a kérdés hogy egy zsidó mit tesz akkor hiszen az nyilvánvaló mert ezt tették, vagyis megkövezték a paráznákat. Az hogy a mai keresztényekre milyen törvény van hatályban nem mérvadó mert úgy szól a kérés hogy mit tennének ha az ószövetség idejében éltek volna"

Dehogynem az a kérdés, hiszen ha XY nem a mai körülmények között nő fel, hanem évezredekkel ezelőtt, akkor teljesen más ember lenne, más normákkal, más erkölcsi értékekkel.

Ha pedig úgy képzelted, hogy egy mai ember időutazna a múltba, és akkor mit csinálna, akkor pedig nyilvánvalóan az a mérvadó, hogy ma milyen törvények vannak hatályban, hiszen az időutazónk jellemfejlődésére ezek voltak hatással, évezredekkel korábbi törvények pedig nem.

2020. febr. 7. 14:44
 148/226 anonim ***** válasza:
#145 Nem én nem tudok értelmesen válaszolni, hanem benned nincs egy szikra logika se!
2020. febr. 7. 14:45
 149/226 anonim ***** válasza:

"Akkor nézd meg a 75%-os legutóbbi válaszát. Képtelen értelmesen válaszolni"

A 142. komment elég egyértelműen megválaszolta a korábban kifogásolt kérdésed.

Látod az ilyen reakcióid a tökéletes bizonyíték a trollkodásodra, hiszen a legnyilvánvalóbb válaszokat is figyelmen kívül hagyod és kötekedsz meg mellébeszélsz továbbra is. Ez azért elég gáz...

2020. febr. 7. 14:46
 150/226 A kérdező kommentje:

Jó, én az alapkérdést lezártnak tekintem. Nincs értelme veletek erről vitázni. Aki korábban értelmesen válaszolt annak köszönöm.

"A 142. komment elég egyértelműen megválaszolta a korábban kifogásolt kérdésed."

Ezt viccnek szántad? A 142. kommentben egy rövid tőmondat szerepel amivel semmit nem válaszol meg.

2020. febr. 7. 15:13
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!