Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallás illene hozzám?

Milyen vallás illene hozzám?

Figyelt kérdés

Pogány vagyok, szerencsére nem lettem megkeresztelve. Sokáig ateista voltam, a vallás ellen lázadtam.

Most már elég érett vagyok hozzá, hogy legalább elgondolkodjak a témán. De őszintén szólva ami itthon a legnépszerűbb - a kereszténység - nekem valahogy nem fekszik.

Nem hiszek a Bibliában leírt Istenben, amúgy is egy nagy marhaságnak tartom a Bibliát (bocsi keresztények, és ne álljatok le velem vitázni, attól még a véleményem nem változik!) szóval ez abszolút kilőve.

Viszont szeretnék hinni valamiben. Valami felsőbb erőben. De nem tudom melyik vallás milyen és miben különbözik és miért kéne nekem azt választanom.

Kicsit úgy érzem magam mint amikor pályaválasztás előtt nem tudom mi akarok lenni....

Honnan kéne tudnom milyen vallás illik hozzám?

2020. jan. 29. 23:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kulturálisan keresztyén ateistaként tanácsolom, aztán vagy megfogadod, vagy nem: Az igazság keresése legyen a cél!

Tehát ne olyan vallást keress, ami "illik hozzád", ahol a legkevesebb kompromisszumot kell kötnöd! Ez a mai korszellemnek felel meg, hogy az igazság benned (és mindenkiben benne) van valahol mélyen, és te ehhez keresed a legtalálóbb környezetet. Ebben hinni akkora marhaság, mint hogy Noé minden állatot megmentett a bárkán, miközben világméretű árvíz volt. (Főleg mivel én magamba nézve meg te magadba nézve valószínűleg egymásnak ellentmondó "igazságokat" találnánk. Ez olyan, mint ha 2+2 egyszer 3, egyszer 4, egyszer meg 5 lenne, érted...). Inkább az igazságot keresd, és saját magadat próbáld a legjobban idomítani hozzá!

2020. jan. 30. 12:07
 12/27 anonim ***** válasza:
89%
Én meg full ateista átlag fószerként mondom neked, a legjobban teszed, ha az összes vallástól távol tartod magad. Egyedül talán az advaita vedantát tudnám ajánlani, de azt is csak módjával.
2020. jan. 30. 12:59
 13/27 anonim ***** válasza:
88%
"Viszont szeretnék hinni valamiben. Valami felsőbb erőben." Miért? Mi szükséged a hitre? Nem kötekedni szeretnék, csak megérteni, hogy miért vágyhat erre bárki.
2020. jan. 30. 16:45
 14/27 anonim ***** válasza:

A sátánizmusnak Sátán az istene, és a keresztények Istene a főgonosz isten.

A wiccában van egy isten és egy istennő, házaspár, mindkettő a "jó" oldalon. De az objektív gonoszság tagadva van. Természetszeretők.

2020. jan. 30. 16:48
 15/27 anonim ***** válasza:
Mennyire vetnéd magadat alá egy szigorúan szabályozott rendszernek, amit a hívőnek kötelessége betartani? Be nem tartása bűn.
2020. jan. 30. 16:49
 16/27 anonim ***** válasza:
Csak a biztonság kedvéért kérdezem, hogy van-e valami pontatlanság abban a könyvben, aminek az a címe, hogy Az emberiség Isten keresése és a 9-es válaszomban linkeltem?
2020. jan. 30. 16:53
 17/27 anonim ***** válasza:
49%

"Mi szükséged a hitre? Nem kötekedni szeretnék, csak megérteni, hogy miért vágyhat erre bárki."

Mert valamilyen értelemben MINDENKI hisz valamiben, ha hívő a klasszikus értelemben, ha nem! Ez az emberi természet része. Ha megengeded, egy részletet megosztanák a 9-es válaszban linkelt könyvből, jó választ ad erre:

"Másrészt viszont milliók vannak, akik semmilyen vallást nem gyakorolnak, és semmiféle istenben sem hisznek. Ők az ateisták. Ismét mások, az agnosztikusok úgy hiszik, hogy Isten ismeretlen, és valószínűleg megismerhetetlen. Ez azonban nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy ők elvek vagy etikai alapok nélküli emberek, mint ahogy azok sem feltétlenül rendelkeznek ezekkel, akik valamilyen hithez tartozónak vallják magukat. Ámde ha valaki úgy fogja fel a vallást, mint „bizonyos elvekhez való ragaszkodást; szigorú hűséget vagy lojalitást; lelkiismeretességet; kegyes jóindulatot vagy ragaszkodást”, akkor valamilyen módon a legtöbb ember vallásos, még az ateisták és az agnosztikusok is (The Shorter Oxford English Dictionary)."

2020. jan. 30. 17:00
 18/27 anonim ***** válasza:

# 17 Ezt az üres mellébeszélést :D

És a gógliba beírva miért jw.org-ra irányít a googli? XD

2020. jan. 30. 18:24
 19/27 anonim ***** válasza:
Ja, visszanéztem a válaszokat. De valahogy birizgálja a csőrömet, tényleg így lenne-e leírva egy oxfordi szótárban? :D Mert tele van fals dolgokkal XD
2020. jan. 30. 18:26
 20/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Rengeteg válasz érkezett és köszönöm szépen mindenkinek.

Elgondolkoztam azon, hogy milyen az életfelfogásom, így talán könnyebb meghatározni hogy mi állna tőlem messze és mi közel.

Előtte viszont válaszolnék arra, hogy miért van "szükségem" a vallásra.

Nincs szükségem rá. :) De jó érzés tartozni valahova, és szeretnék fejlődni is, úgy érzem még sok mindent nem tudok a világról, és bár a vallás nem egy bebizonyítható dolog, érdekel hogy egyes csoportok mit gondolnak hogyan született a világ, mi lesz a halál után stb. Szóval szimpla érdeklődés és vágyódás azután hogy tartozzak valahova.

Na szóval...

Nem hiszek abban hogy lenne egy Isten, aki irányítja az életünket, "terve" lenne velem, vagy ha igen, akkor se gondolom magamat olyan beképzeltnek hogy azt gondoljam csak az emberekkel van terve. Megannyi élőlény létezik a Földön aki kicsit sem alsóbbrendűbb nálunk csak mert mások. Nem hiszek abban sem, hogy a halálunk után Menyországba vagy Pokolra jutnánk és hogy úristen nem tartjuk be Isten szabályait...

Butaságnak tartom a Jézus Krisztus körüli cirkuszt, az emberek akkoriban amúgy is buták voltak és hiszékenyek, bármit be lehetett adni nekik. Nem érdekel mit ír a Biblia, azt is buta emberek írták. Pont.

Viszont hiszek a karmában, mégpedig azért mert eddig mindig beigazolódott, hogyha jót cselekedtem, jót kaptam vissza, ha rosszat, akkor rosszat kaptam vissza.

Abban is hiszek hogy van valami felsőbb erő, ami létrehozta a világot, mert hát a semmiből nem lehetett ősrobbanás....

Hiszek abban is, hogy a Földön kívül is van Élet, és megkockáztatom hogy nem Univerzumban, hanem Multiverzumban élünk.

Azt hiszem így most ennyit tudok elmondani, remélem ez is segítség, és ezáltal tud valaki nekem segíteni.

Ui.: Beszélgettem privátban azzal a kedves válaszolóval aki a mormonizmusról írt, és lehet hogy még sok rossz oldaláról nem tudok, de abból amit elmondott, én nem tudnék olyanokat mondani rájuk hogy szektásak lennének vagy kettyósok vagy hogy is fogalmazott itt az egyik válaszoló... :)

2020. jan. 30. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!