Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallás illene hozzám?

Milyen vallás illene hozzám?

Figyelt kérdés

Pogány vagyok, szerencsére nem lettem megkeresztelve. Sokáig ateista voltam, a vallás ellen lázadtam.

Most már elég érett vagyok hozzá, hogy legalább elgondolkodjak a témán. De őszintén szólva ami itthon a legnépszerűbb - a kereszténység - nekem valahogy nem fekszik.

Nem hiszek a Bibliában leírt Istenben, amúgy is egy nagy marhaságnak tartom a Bibliát (bocsi keresztények, és ne álljatok le velem vitázni, attól még a véleményem nem változik!) szóval ez abszolút kilőve.

Viszont szeretnék hinni valamiben. Valami felsőbb erőben. De nem tudom melyik vallás milyen és miben különbözik és miért kéne nekem azt választanom.

Kicsit úgy érzem magam mint amikor pályaválasztás előtt nem tudom mi akarok lenni....

Honnan kéne tudnom milyen vallás illik hozzám?

2020. jan. 29. 23:31
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
100%
Higgy abban, amiben szeretnél. Édesmindegy ki vagy mi neked az isten, csak higgy benne. Nem kell "belekényszerülnöd" semmilyen vallásba, nem kell, hogy "előírják" neked miben higgy. Ha nem tudsz azonosulni, és majdnem teljes mértékben elfogadni egyféle vallást, akkor inkább naradj pogány. Annyira mindegy, hogy "mi szerepel a lapodon", ha a szívedben mást gondolsz. Ha majd ott tartasz, hogy konkrétan tudod mit jelent ez számodra, és ezt melyik vallás állítja (ha egyáltalán lesz olyan), akkor ha úgy gondolod, felveszed. Manapság már úgymond nem elvárás, hogy gyakorold a vallásod. Adj még magadnak időt, és lásd rájössz majd, mit jelent neked a "felsőbb erő" :)
2020. jan. 29. 23:42
 2/27 anonim ***** válasza:
86%

Vallást ugyan lehet választani, de hitet nem. Hit nélkül viszont a vallásgyakorlat üres, értelmetlen. A hitet nem választja az ember, hanem hitre jut.

Te kereső vagy. Ez jó! Keresd az utadat!

Jó például ha tájékozódsz a világ vallásairól, egyházairól, filozófiai rendszereiről.

Ajánlom a következőket:

1. Helmuth Von Glasenapp: Az öt világvallás című könyv.

2. Delius- Gatzemeier- Sertcan- Wünscher: A filozófia története az ókortól napjainkig című könyv

Felhívnám figyelmedet a következőkre külön is:

1. Bahái hit: a világ legfiatalabb önálló vallása, középpontjában az emberiség egységével.

2. Mormonizmus: az egyetlen olyan kinyilatkoztatott ábrahámita vallás amelynek racionális (nem természetfölötti) istenképe van (Az istenség az univerzum része, az isteni állapot fejlődés eredménye, ahová az evolúció tart, és az egyén személyes célja lehet).

3. Dzsainizmus, ősi indiai vallás, amelyben a legerősebb az élet (minden élőlény: állatok és növenyek is) tisztelete.

2020. jan. 29. 23:54
 3/27 anonim ***** válasza:
0%

Először is: a "pogány" azt jelenti, hogy van egy - nem keresztény - vallásod.

Tehát akkor mi itt a kérdés?

Másodszor: ha vallást keresel, abból van kb. 8000 - és ebből csak 1 a kereszténység.

Vannak elég érdekes vallások, de ha semmit sem írsz, hogy milyen jellegű a hited, akkor sokat nem lehet segíteni.

2020. jan. 29. 23:55
 4/27 A kérdező kommentje:

3.válaszoló:

Ez a dzsainizmus érdekesen hangzik! Megmondom őszintén nem szeretek olvasni, de privátban mesélhetnél róla, már ha tudsz mit, mert úgy kicsit érdekesebb azért.

4.válaszoló: a pogány - legalábbis errefelé - azt jelenti nincs megkeresztelve, egyik valláshoz sem tartozi.

Egyébként meg azért nem írok semmit a hitemről mert nincsen. De azt hittem ez lejött abból amit leírtam.

2020. jan. 29. 23:59
 5/27 A kérdező kommentje:
bocsánat, nem a dzsainizmus hanem a mormonizmus!
2020. jan. 30. 00:00
 6/27 A kérdező kommentje:
Köszönjük Emese.
2020. jan. 30. 00:04
 7/27 Silurus ***** válasza:
7. Köszönöm! Sokat gondolkodom rajta, hogy a keresztények közül vajon kik azok akik a mennybe jutnak. Katolikusok, reformátusok, unitáriusok, nazarénusok, stb. Végre választ kaptam! Azért szólj majd nekik is, hogy így mi vár rájuk!
2020. jan. 30. 00:52
 8/27 anonim ***** válasza:

"a pogány"

Amiről te beszélsz, az az ateista. Az nem pogány!

Pogány az azt jelenti, hogy vallásos, de nem keresztény.

Pl. a törökökre mondták, de az ősmagyar hitre is.

A mormonokkal pedig vigyázz, ők nagyon drasztikusak.

2020. jan. 30. 01:49
 9/27 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt kérdező, keress itt:

[link]

Ez egy remekül összeállított, objektív vizsgálat a világ hitnézeteiben.

2020. jan. 30. 03:20
 10/27 anonim ***** válasza:

#5 Azért a mormonok eléggé egy elfuserált kis szektácska... Egyébként a "mormon" csak egy ragadványnév, eredeti nevük: "Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza", ennek tudatában lelkesedj értük XD

Üdv

P.T.

2020. jan. 30. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!