Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanui miért kerülnek...

Effre kérdése:

A Jehova tanui miért kerülnek állandóan idegileg kikészült állapotba?

Figyelt kérdés
Elképesztő, akárhánnyal szóbaáll az ember- bármilyen témában,magukból kikelve vehemensen mindenre bibliai idézetekkel válaszolnak , bizonygatják igazukat , veszekszenek , közben pedig a mosolygós paradicsomi képeket mutogatják ,nézegetik, meg a szeretetről beszélnek ...

2020. jan. 26. 12:10
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/472 anonim ***** válasza:
36%

249.Az egyik kinyílik a másik nem.

Èn kipróbáltam.

Hogy nálad nemnyilik ki a hiba benned van.

Habár egy is elèg volna.

A biztonságèrt mèg egyet küldök.

[link]

2020. febr. 2. 21:17
 252/472 anonim ***** válasza:
5%

250.Ne játszd a farizeust mert Jèzus sem szerette a kamu kèrdèseket,előbb megmondta az inditèkaikat,majd pofára ejtette őket.

Inkább azt mond meg,hogy a rozsafüzèrt(rozsdafüzèrt)mièrt loptátok el keletről ,vagy nèlküle nem tudtok ismètelgetni?

2020. febr. 2. 21:29
 253/472 A kérdező kommentje:

szerintem nagyon jó,hogy Gyuri ennyi mindent leírt .

azt gondolom , hogy ritkán van az embernek alkalma ilyen összehasonlítást végig olvasni .

Olvastatok valaha is valahol ilyent ? én nem .

Szerintem a magam nevében örülhetek , hogy leírta -

Az ,hogy tetszik az elemzése - ez nem jelent összeesküvést semmilyen vallás ellen sem - abszurd lenne ilyent feltételezni

Istenkém ,ha neked leírom ,hogy református vallású vagyok azt te úgy értelmezed,hogy "bevallottam" hogy katolikus vagyok ?

hát ezt tényleg nem kell átvitt értelemben értelmezni .

Ma a 21-ik században nem bűn katolikusnak, reformátusnak, budhistának, ortodoxnak ,vagy bárminek lenni - és teljesen természetes dolog valahová tartozni vagy nem tartozni - ez nem bűncselekmény amit "bevallanak" az emberek !

az egyházakról beszélgetünk ! És meg fogsz lepődni, szívesen bemegyek bármelyik templomba és érdeklődéssel figyelem .Pl egy kirándulás során, vagy egy ismerőssel .

Ettől még nem fogok a saját vallásomhoz"hűtlen" lenni !

az egyházak középkori bűnei pedig nem ma, a 21-ik században történnek.

az a vallás , bármelyik - aki ma a 21 -ik században az emberiség ellen vét az szerintem nem vallás hanem szekta .

Véleményem szerint ha vallásos az ember ,akkor nézze meg ,hogy olyant válasszon, amelyik ma ,a mai világban nem csinál bűncselekményeket ,ha nem szeretne tévedésből olyan valamibe tartozni -ami ilyen meglepetéseket takar.

Azzal pedig ,ha reformátusként a jelenlegi 21-ik századbeli katolikus, ortodox , budhista ,görög katolikus stb ellen nincs kivetnivalóm - persze hogy ennek is oka van

Tesznek ők valami megbotránkoztatót ?Ártanak az emberiségnek ?

Semmit az ég adta világon. Tehát részemről ok .

Én a fanatikus , elfogult, emberekre káros vallási csoportosulásokat nem tudom elfogadni .

Szerintem sokan vagyunk ezzel így .

Nem tudom elfogadni, hogy ezeknek a vezetőik csúnyán becsapnak ártatlan ,mélyen hívő embereket .

Még akkor sem pl a tanu, mint hívő ember ellen van kifogásom, hanem az ellen van kivetésem,hogy nem tudja,nem olvassa el, nem jár utána,nem informálódik nem ismeri a vezetőség üzelmeit és megkeseríti, tönkre teszi az elfogult abszurd szabálybetartással a saját és környezete életét .

Ez a nem informálódottság más emberekre is komoly negatív kihatással van .

Ahhoz ,hogy az ember megértse a miértjét ,olvasnia kell .

Irnak pl ortodox vallásúak, katolikusok , reformátusok és összevetik - egy egészséges érdeklődés egy másik ember és vallása iránt .

A baj az, ha valaki azt hiszi,hogy bűn informálódni és szemellenzővel szemlél minden más vallást ,ami nem a sajátja.

Én sem azért olvasok, hogy a hibákat keressem - hanem mert érdeklődöm - milyen a másik .

De amikor szembetűnik, hogy valami nem vallás, hanem szekta - ami nekem is érezhetően kárt okoz a közvetlen környezetemben, akkor mit tehetek ?

Pl a tanut mint -embert tisztelettel - próbálom figyelmeztetni - ne tegye. Nem jó.

Ha figyelmeztetem akkor pedig meg kell indokolnom, érvelnem miért gondolom azt ,hogy nem jó !

Ezt bárki, egészséges segítőkészséggel rendelkező emberként megteszi.

2020. febr. 2. 21:47
 254/472 A kérdező kommentje:

ez a kérdés viszont komolyabban foglalkoztat :

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2020. febr. 2. 21:57
 255/472 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

"250.Ne játszd a farizeust mert Jèzus sem szerette a kamu kèrdèseket,előbb megmondta az inditèkaikat,majd pofára ejtette őket."

És neked van olyan látásod és bölcsességed mint Jézusnak?

Mert én csak azt látom hogy amit felhozok neked ,azzal nem tudsz mit kezdeni! Még csak hozzá sem szólsz a dologhoz!

"Inkább azt mond meg,hogy a rozsafüzèrt(rozsdafüzèrt)mièrt loptátok el keletről ,vagy nèlküle nem tudtok ismètelgetni?"

Hát pedig pontosan azt csinálom ismételgetek és képzeld hogy még csak rózsafűzér sem kell hozzá! Ismételek akkor megint.

"Az Őrtorony társulat azt tanítja hogy nő nem imádkozhat hangosan sem a gyülekezetben sem máshol ha van jelen férfi."

Milyen Biblia versekre alapozza ezt a tanítását az Őrtorony?

Csak te kellesz ide hogy ismételgetni tudjak senki más! Nem tűnt fel?

2020. febr. 2. 22:00
 256/472 george1113 ***** válasza:
43%

"Az Őrtorony társulat azt tanítja hogy nő nem imádkozhat hangosan sem a gyülekezetben sem máshol ha van jelen férfi."

Azért mert így adják a feleség tudtára hol a helye. A szekta alapítójától is elvlát a felesége, így nem csoda hogy bosszúból nő ellenes agymosást is, csinált. A Jehova vallásban van a legtübb válás mind közül.

2020. febr. 2. 22:10
 257/472 A kérdező kommentje:
hát ezt érdemes lenne kiírni kérdésben is..
2020. febr. 2. 22:13
 258/472 george1113 ***** válasza:
29%

Charles Taze Russell 

(1852. február 16. – 1916. október 31.), vagy ismertebben Russel pásztor, egy amerikai evangéliumhirdető volt a pennsylvaniaiPittsburghből, ahol megalapította a "Bibliakutató mozgalmat". Ő alapította meg a Zion's Watch Tower and Herald of Christ's Presence című vallásos újságot 1879-ben. 1881-ben alapította meg az egyik Biblia-olvasó társaságot, a Zion's Watch Tower Tract Society-t. 1917-ben egyházszakadás következett be, amikor is Jehova tanúi és a Bibliakutatók különváltak. Sokan vallják ma is magukat a követőjének.

2020. febr. 2. 22:19
 259/472 george1113 ***** válasza:
29%

10 fős szekta volt, és a 19 század végén akakult ki a jehovatanu vallás, a szent bilát az újságaikkal navigálták mert az nélkül nem használták. Mikor a szekta elérte azt a néppességet mikor egyház lett, ki is hasznákták átferdíteni az egész szentírást az okoskodó 'pásztor' agya szerint.

Tehát te nem istennek szolgálsz,hanem tévelygő halott embernek.

2020. febr. 2. 22:26
 260/472 george1113 ***** válasza:
29%

Szerkesztés

1870 és 1875 között a Russell család és mások tanulmányozták a Bibliát, kutatták a keresztényhitvallást, doktrínákat és hagyományokat elindítva a Bibliakutató mozgalmat. Az adventista milleritalelkipásztor, George Storrs és George Stetson szintén részt vettek ezeken. 1870-es években azonban egyházszakadás történt. A kavarodásban a Russell-család három Biblia-olvasó csoport élére állt, William H. Conley és felesége pedig 2 csoportot vezetett. Charles csoportja úgy vélte, hogy jelentős hibákat fedeztek fel a keresztény tanításokban. A család úgy hitte, hogy ezáltal egy tisztább rálátásuk van az igazi kereszténység mibenlétére; 1874-ben újra megkeresztelkedtek. William H. Conley támogatta Charlest és közösen adták ki a Food For Thinking Christians magazint, hogy visszacsábítsák a híveket

Gyuri megérkezett

2020. febr. 2. 22:30
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!