Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanui miért kerülnek...

Effre kérdése:

A Jehova tanui miért kerülnek állandóan idegileg kikészült állapotba?

Figyelt kérdés
Elképesztő, akárhánnyal szóbaáll az ember- bármilyen témában,magukból kikelve vehemensen mindenre bibliai idézetekkel válaszolnak , bizonygatják igazukat , veszekszenek , közben pedig a mosolygós paradicsomi képeket mutogatják ,nézegetik, meg a szeretetről beszélnek ...

2020. jan. 26. 12:10
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
 301/472 anonim ***** válasza:
7%

300."Istennek semmi köze hozza"

Istennek mindenhez köze van.

Ha tudjam,hogy ennyire èrtèkeled Istent lehet nem is írok neked.

2020. febr. 3. 11:00
 302/472 A kérdező kommentje:

Olvass kedvedre :

[link]

a többi következik

2020. febr. 3. 11:52
 303/472 anonim ***** válasza:
55%

302.Tegyükfel megtörtèn.Nem tudhatom.

Mindho azt is mondhassa bàrki,hogy erdő szàrazfa nèlkül nincs.

Az is lehet direkt ezèrt keresztelkedet a Tanuk közè,ès a tanuk nem vettèk èszre.

Mert èn istudok,hogy nèmetorszàgbol egy jó ismerettel rendelkező 62 èves ember sikerült hivatalosan is a gyülekezetbe fèrközni.

Csak fiatal tizenèveseket akart tanitani,azt mondta tanàr volt ès megszokta a gyerekekkel.

Igen àm de a tanuknàl lecke van erre a vèdekezèsre amit havota àttanulnak.

Az egyik 12 èves èszrevette,hogy mi a szàndèka ès mondta a szüleinek.

Azutàn kameràt rejtettek el ès ők tanultak tovàbb.

A gyanu hàromnap utàn bebizonyosodott ès Rh D-t azonnal kiközösitettèk.

A tanuk nèmetorszàgba sikerült a règi dolgait felfedni ès kiderült,hogy pedofil.A jelentès utàn a törvèny kezèbe került nèmetorszàgban,amugy màr keresve volt.

Mi a külömbsèg?

ATanuk jelentik ès kiközösitik.

Nàlatok pedig àthelyezik ès nem jelentettèk idàig.Most lehet nàlatok is felkezdett melegedni a helyzet,de ott hagyjàk az egyhàzba mert jó arra,hogy szaporitsa a lètszàmot,töltelèknek..

[link]

2020. febr. 3. 16:15
 304/472 anonim ***** válasza:
55%
303-oz csatolom:Elnèzèst a hibàkèrt a te.fèlreüttem ès nem javitottam.
2020. febr. 3. 16:22
 305/472 A kérdező kommentje:

nem jól tudod..

a katolikusok is és a jehovák is eltussolták-

a katolikusok bevallották, a pápa büntetett,felelősséget vállalt és bocsánatot kért

a jehovák meg hallgatnak és tagadják - ezzel van tele zengve európa - itt ülök és nézem kiguvvadt szemmel ,2 darab anyanyelvvel

ezt miért nem lehet megérteni ?

nem a kis egyszerű szórólapozó a szemétláda hanem a vezetőségi tagok a foteljaikból ott brooklynban azok akik atcseszik a saját hívőik agyát !!!

nem érted hogy azzal a 8 db tatával van baj ?dúsgazdagok , milliádosok! kihasználják a kis szórólapozókat !azokból élnek. Azok meg annyira vakon hisznek a saját vezetőiknek,hogy meg is halnának értük .

ez a baj !a kis szórólapozót meg ha itt egyszerú emberek figyelmeztetik - akkor meg nem hiszi el .

és sem katolikus, sem tanu nem vagyok - hanem REFORMÁTUS, tehát pártatlan - se egyikhez, se másikhoz nem húz a mérleg

Érted már hogy nem bántó szándék ,hanem védelmező szándékkal teszem ?

2020. febr. 3. 16:40
 306/472 george1113 ***** válasza:
43%
Kérdező ne fogalkozz vele engem már teljesen ki csinált olyan hülye mint a segg, úgyse érti meg. Hagyd már a fracba.
2020. febr. 3. 17:08
 307/472 anonim ***** válasza:
55%

"Mièrt nem lehet megèrteni?

Mièrt kellene megèrteni azt ami hejtelen.

Emlegeted " az a 6-8 szemely.Nàlatok 6-8 millió szemèly ès mindenki màst akar a maga kènyelmère javàra.

Ezek èlnek mint a grofok.

A szegèny ember a perselybe rakja az aprojàt,hogy egyesek dőzsöljenek.

De legalàbb Isten szavàt tanitanàk ès nem a bibliàn kivüli Szenthàromsàgot.

[link]

Mègis mièrt nem lehet a Tàrsulatnak vezetősège,amikor mèg az àllatoknak is van?

Vagy èket akarsz verni közèjük?

Tudjad,hogy a Tàrsulat vezetői naponta 2 oràt hirdetnek hàzrol hàzra, azokkal akivel egy gyülekezetben vannak.

Te mèsz hàzrol hàzra,a papotok megy.

Vagy annak hirdet csak aki felkeresi a templomot,ahovà lassan kevesebben mennek, ès te sehol?

Jèzus ès az apostolok csak a zsinagogàkba jàrtak?

Màtè.28:18,19.

Cselekedetek.5:42."Ès a templomba ès hàzrol hàzra mindennap szakadatlanul folytattàk a tanitàst ès a jó hir hirdetèsèt a Krisztusrol,vagyis Jèzusrol."

Te is ezt teszed?Vagy vered a szolgatàrsaidat.

Màtè.24:48-51

[link]

[link]

2020. febr. 3. 17:55
 308/472 anonim ***** válasza:
94%

Vidiripi

"Apropó,szekta:Azt gondoltam tudod mi az de sajnàlatomra,nem.

A szekta az amit Isten kèr ès nem adunk,ès amit nem kèr ès adunk.

Ez azt jelenti leszakadàs Istentől."

- Nem! Nem azt jelenti. Olvasd hogy mit is jelent valójában!

"A szekta a latin sequi szóból származtatható, jelentése: követni. A szekta fogalom mai használata viszonylag pontatlan és kevéssé szelektáló. Egyik jelentése: az uralkodó egyháztól elszakadt, többnyire nem bevett vallási csoportok, a másik jelentés szerint: szorosan összetartó, azonos nézetű, a külvilágtól elkülönülő csoport; zárt csoportosulás valamely közösségen belül. A szó mind a köznyelvben, mind a publicisztikában pejoratív tartalmú. Eredeti értelmében azonban – és vallásszociológiai használatában is – egy sajátos vallásos közösségi forma megjelölésére használják. A vallásszociológia megkülönbözteti a szektákat az új vallási mozgalmaktól, valamint a (destruktív) kultuszoktól.

A szekták alapvető jellemzője, hogy kizárólagosan egy vallás vagy vallási tanító tanításait, dogmáit követik, és elítélik, elutasítják a rajtuk kívül álló vagy tőlük különböző gondolkodást, nézeteket. Az emberek, felekezetek egy csoportja nem feltétlenül jelent szektát. Akkor válik szektává, amikor a tanító vagy az egyház vezetője azt mondja, hogy mindenkinek az ő tanításait kell követnie, és a tagoknak más tanításra nincs szükségük, illetve az üdvözülést csak az adott egyház tanításai jelenthetik az emberek számára. Sok esetben éppen az embereket ilyenformán megkötő uralkodó egyházakból kivált, nyitottabb gondolkodású csoportokat nevezik az anyaegyházak szektának."

"Isten kèri a hàborut ahol a tàbori papok megszentelik a gyilkolö eszközt,a keresztes hàborut ahol a pàpa hadserege afrikàba jàrt.1914 ès 1944 hàborut az egyhàz tàmogatta,a fiatalokat felàldozva a hàboru oltàràn.Ahelyet nemet mondtak volna,alkalmazva azt,hogy "ne ölj""

Csak az a baj hogy ez egy egyoldalú beszámoló!

Olvasd csak el ezeket!

"Eugeni Pacellit 1939. március 2-án választották pápává. Első megnyilatkozásában a békéért emelte fel szavát, mert tisztában volt vele, hogy nemsokára kitör a II. világháború. Két hét sem telt el az új pápaságból, amikor Németország lerohanta Csehszlovákiát. Nem sokkal később ugyanezt tették az olaszok Albániában. Ekkor minden tekintet a pápa felé fordult, aki nem maradt néma, hiszen többek között kötelezte őt pápai jelmondata is „Opus iustitiae pax” („A béke az igazságosság gyümölcse”). A címerében lévő galambbal is a békét jelképezte. 1939 Húsvét vasárnapján a Szent Péter bazilikában beszédet mondott a béke érdekében. Többször is felemelte szavát a békéért, de sajnos nem járt sikerrel. 1939. augusztus 24-én rádióbeszédében drámai erővel figyelmeztette a hatalmon lévőket, hogy „semmi sem vész el a békével; de a háborúval minden elvész“. Még pápasága első évében 1939. szeptember 1-jén kitört a második világháború. "

[link]

[link]

"Most a pènz botràny,több milliàrd euro,arany csalàs lopàs a Vatikànban. stb."

És ebben mi az új? Semmi volt már ilyen sőt a Vatikáni Bank a maffia pénzét is kezelte! Jehova tanúi szokták mondogatni hogy az Őrtorony társulatnak van a világon a legnagyobb nyomdakapacitása. Hát nem! Ebben tévednek!

Ugyan is a Vatikánnak van a legnagyobb. És volt is ebből botrány a 2000 évek elején egy németországi nyomdában szexuális tartalmú anyagokat nyomtattak! De az igazsághoz hozzátartozik az is hogy volt egy résztulajdonosa is annak a nyomdának a katolikus egyházon kívül!

"Az apostolok gyüjtöttek igy?"

Nem az apostolok nem gyűjtöttek így. De nincs még egy olyan egyház akinél Istentisztelet alkalmával tanulmányozzák azt hogy milyen módokon lehet adományozni! És minden évben szinte ugyanabban a hónapban tanulmányozzák ezt Jehova tanúi a Királyság termekben világszerte.

Ez ki van találva rendesen!

"A Szenthàromsàgnak 30℅ csak ami a bibliàn alapszik,tele van hozàtevèssel ès elvevèssel."

És amit én felhoztam ahhoz mennyit tett hozzá az Őrtorony? Megtudod adni azt is %-ban?

(ima ,nő ,hangosan ,férfi)

"Te ütöd vered a szolgatársadat."

Ezzel csak annyi a probléma hogy az Őrtorony tanítása szerint senki más nem keresztény csak és kizárólag Jehova tanúi. Akkor hogyan lehetnének szolgatársak? Na ezt magyarázd meg barátom de ebben beletörik a bicskád mert akkor ellene kellene menned a szervezeti tanításnak de azt meg TILOS!

"A vèrre vonatkozó tanács a bibliában van,ès lelkiismereti kèrdès,hogy ki hogy jár el vele."

Ha ez így van akkor miért közösítik ki azt aki elfogadja?

Egyébként egyetértek azzal hogy a vér nélküli orvosi beavatkozás sokkal jobb és biztonságosabb! Én ezt széles körben ismertetném az embereknek sőt már az iskolákban is taníttatnám hogy már ott tudjanak arról hogy ilyen is van. Persze ha ebben én hozhatnék döntést!

"De az inkvizíció,keresztes háboruk,világáboruk ès más háboruk esetèn százmilliok haltak meg,az egyház támogatásával áldását adva a fegyvereket megszentelve,katonákat meggyontatva,áldoztatva,kiküldtèk a harctèrre.Nem tèrtek vissza, ők nem a lelkiismeretük miatt haltak meg tömegesen,hanem azokèrt,akik nem mondtak nemet a gyilkosságnak"ne ölj"

mondja a tízparancsolat."

És vajon mennyire ismerték ezek az emberek Isten szavát és magát Istent?

Te magad sem tudod alátámasztani a Bibliából hogy miért is nem imádkozhat egy nő egy képesített férfi jelenlétében! Nincs ilyen tiltás a Bibliában! Az Őrtorony társulat még is ezt tanítja!

"Az ègèsz èlete tönkre ment mert mások akaratából apagyilkos lett ès nem az ő akaratábol hanem egy hiszèkeny gyilkos inkvizitor akaratábol."

És milyen élete van annak a Jehova tanúja családban felnevelkedő gyereknek aki csak azért keresztelkedik meg mert a szülei ezt akarják és még nyomást is gyakorolnak rá!?

"Továbbá a háboruk miatt százmillik maradtak árván hala az egyháznak mert a NEMET nem ismertèk amikor fontos volt ès amièrt fizettèk."

Háborúk akkor is voltak amikor a katolikus egyház nem is létezett. És nem csak Európából áll a világ Ott van Észak -közép és Dél Amerika is. De Afrika és egész Ázsia. Ott mennyi háború és szenvedés volt? Ott nem maradtak árván gyerekek azt hiszed? Velük mi a helyzet?

Kínában még csak jelen sincsenek Jehova tanúi pedig Kínában lassan több keresztény van mint Európában.

"Nekem kèzzel fogható bizonyitèkaim vannak mindenről ès lassan elküldögetem neked,mert ha egyszerre küldöm nemtudod megemèszteni."

Én is pont ezt teszem de még csak egyet küldtem és arra is alig reagáltál! Érdemben meg semmit nem reagáltál rá. De persze neked mindenről van kézzel fogható...........

De lehet hogy írok egy másodikat is!

"Gyere konkrèt bizonyitèkkal mert èn azzal jövök,amit el is küldoők."

Konkrét bizonyíték hogy nincs olyan ige ami tiltaná egy nőnek hogy képesített férfi jelenlétében hangosan imádkozzon! Az Őrtorony társulat még is ezt tanítja a tagjainak!

2020. febr. 3. 18:55
 309/472 anonim ***** válasza:
13%

308.Gyuri szègyelte a nevèt a bejegyzèsein hagyni,ès törölte,màr el is szomorodtam,de làm van hangadö helyettese,sokkal lassubb de ha tanulsz,majd utolèred.

A kèrdezővel eggyütt kb.felèrtek vele.

Lassan, kène a Kabarè Show-ba jelenkezzetek.Nem szinèsznek,mert szinetek van de eszetek nincs,aki a hazug szenthàromsàgnak bedől.Kellèk taszigàlonak,oda hit nem kell,mivel,hogy nektek nincs is.

Hosszu iràsokon keresztül nem irtok egy biblia verset,mivel,hogy nem is èrdekel,de nem is nektek valö,csak keresztènynek van irva.

2020. febr. 3. 19:43
 310/472 george1113 ***** válasza:
Semmi közöd hozzá mit csinálok, levettem mert befejeztem feled. Látom neked sok neved van. Levettem és? Már másba nem tudsz belekötni.
2020. febr. 3. 19:50
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!