Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A jehovások még Karácsonykor...

A jehovások még Karácsonykor is térítenek? Nem szégyellik magukat?

Figyelt kérdés
Ma reggel kisütött a Nap, én meg elmentem a városba fotózni kicsit. Hazafele a piros lámpánál elkapott egy jehovás asszony. Mivel mégiscsak a szeretet ünnepe van, ezért nem hordtam le, de azért micsoda dolog ez! Pont ma.

2019. dec. 26. 10:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
93%
10# én találkoztam már. Bizonyságot tettem Jézusról, ők pedig elszaladtak. Röviden ennyi volt.
2019. dec. 26. 14:27
 12/43 anonim ***** válasza:
82%

" A szeretetet minden nap gyakorolni kellene.

Ezekszerint Te a szeretetet, csak 3 napig gyakorlod, aztán vége? "

Nem érzed,hogy egy kicsit pofátlan vagy? Ki és hol mondott ilyet (az imádott őrtornyotokon kívül természetesen),hogy mi csak ilyenkor szeretjük a másikat? Csak mert az őrtorony szereti megmondani mindenki helyett,hogy ő mit,hogyan és mikor gyakorol,attól még ne érezd magad nyeregben,mert ezzel csak az előítéleteidet és az ostobaságodat reklámozod. Olyan meg ne beszéljen nekem a szeretetről,aki szerint a szeretetet "gyakorolni kell",mintha valami tánclépés lenne.

2019. dec. 26. 14:36
 13/43 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy keresztény vagyok.
2019. dec. 26. 15:19
 14/43 anonim ***** válasza:
34%

Fiaim, milyen nehéz valakinek bejutni a Mennyek Országába, aki az Őrtoronyban bízik! Bizony, mondom nektek, könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint egy Jehova Tanújának bejutni az Isten Országába!

Én úgy vettem észre, 4 évig tartó levelezés után egy JT hölggyel, hogy sajnos őket azzal "térítették" meg, hogy mindenki tévelygő rajtuk kívül, ők meg az Őrtorony segítségével majd megismerik az igazságot. Én mégis sokkal inkább áldozatoknak látom őket, akik persze sok felháborodást meg csalódást okoznak az embereknek, de az biztos nem használ az igazi Jézus megismerésében nekik, ha ti igazságtalanul, durván vagy lenéző, csúfolódó módon szembesítitek őket a hibáikkal vagy a bűneikkel. Mert ebből a 4 éves levelezésből az is kiderült számomra, hogy sok vád, meg híresztelés nem igaz róluk, hanem csak városi legendák. Sajnos viszont ami igaz róluk, az is elegendő, hogy azt gondolja az ember, hogy tényleg nehezebb a tű fokán átmenni a tevének. Viszont minél erősebb igazságtalan támadások érik őket, annál jobban meg lesznek győződve róla, hogy ők az igazak, úgyhogy én inkább megvárom, amíg magától bedől a rendszerük (ha ugyan élni fogok akkor). Szerintem bedől, mert az Írás azt mondja, hogy más alapot senki nem vethet, mint a Krisztus. Mármint az igazi Krsiztus, aki Isten mindenek felett. Ámen. Szóval, ha nekik az alap egy arkangyal, az túl gyenge alap, hogy megtartsa az épületet, egy méreten túl a szervezet összeomlik. Talán az összeomlás akkor lesz, amikor kiderül, hogy megint tévednek a világ végét illetően, mert megint nagyon azt várják.

Persze elvileg lehet, hogy mostanában lesz a világvége (hiszen senki emberfia nem tudhatja a mikort csak az Atya egyedül), de akkor csupán egy véletlen egybeesés, nem a biblia értelmes tanulmányozása miatt lesz így.

üdv Stefán

2019. dec. 26. 15:32
 15/43 anonim ***** válasza:
25%

"ne érezd magad nyeregben,mert ezzel csak az előítéleteidet és az ostobaságodat reklámozod. Olyan meg ne beszéljen nekem a szeretetről,aki szerint a szeretetet "gyakorolni kell",mintha valami tánclépés lenne."

Kedves Rachel

Sajnálattal olvasom, hogy ismét ellenségesen fogadod a szavaimat.

Nem érzem magam nyeregben, mert ezek Rám ugyan úgy vonatkoznak, mint másokra. A Krisztus által tanitott önfeláldozó szeretetet pedig meg kell tanulni, mert ebben a világban nem magától értetődő. S minden nap "gyakorolni", más szavakkal alkalmazni kell, minden területén az életnek. Jézus első tanitványainak is elkellett sajátitani, megkellett "tanulni", amihez idő kellett, mert másként éltek, és gondoltak erre, mint amit Jézus értett ezalatt.

A szemléltetésed jó. Ahogy egy táncot is sok apró lépések gyakorlásával lehet megtanulni, hogy gördülékenyen menjen, hiba nélkül, úgy a Krisztusi önfeláldozó szeretet sem magától jön, és sokan nem is úgy élnek. ezért bizonyelkell sajátitani, ami csak gyakorlás által finomodik. Gyakorolni pedig azt jelenti, hogy a minden napi életünkben, minden helyzetben igyekszünk alkalmazni.

2019. dec. 26. 17:46
 16/43 anonim ***** válasza:
19%

" mi csak ilyenkor szeretjük a másikat?"

Ezt nem neked irtam Kedves Rachel, hanem a Kérdezőnek, mert azt irta, hogy a szeretet ünnepe miatt nem hordta el a Testvéreket, vagy is nem beszélt csúnyán velük.

Ezért merült fel a kérdés bennem, hogy más napokon viszonyt csúnyán beszél velük?

Ebből látható, hogy a kérdező, csak az ünnep nap miatt nem beszélt csúnyán. Vagy is a többi napokon, viszont nem alkalmazza a szeretetet, mert csúnyán beszél a Tanúkkal.

Ha más hozzáállással olvastad volna el a válaszomat, és a Kérdező kiirását, akkor talán észervetted volna, miért irtam ezt.

2019. dec. 26. 17:59
 17/43 anonim ***** válasza:
39%

Nem zavar, hogy nem keresztény, ugye? Lényeg, hogy ismét lehessen felsőbbrendűt játszani :)

Hála Istennek, hogy már az első oldalon letisztázta, hogy adott jelet az ünnepeknek (hogy szoktátok írni? Figyeld meg a többesszámot!), tehát semmi, de semmi baja nincs azzal, ha valaki karácsonyt tart, ezt csak a vezető testület találta ki.

2019. dec. 26. 19:25
 18/43 anonim ***** válasza:
76%
22%? Látom rengeteg hasznos tanácsot adtál amit az érintettek pontozással honoráltak...hogy nem vágod hogy te látod rosszul a dolgokat?
2019. dec. 26. 19:47
 19/43 anonim ***** válasza:
3%

Csak auért szavazzátok le a 8-9-15#, mert jehovás? Értem én, hogy debilség azt feltétélezni, hogy máskor nem gyakorolja a másik abszeretetet, összetéveszti az ünnepet a gyakorlással, de ezt az aprócska és lényegtelen féoreértést leszámítva tudnátok mondani egyetlen olyan dolgot, ami rossz az írásában?

Segítek, nem tudtok.

Jehovások nagyja, mint minden egyház követői agymosott fideszes szintű semmik, morális hulladékok. Ez igaz, minden egyes ma létező egyházra. Na és?

2019. dec. 26. 19:56
 20/43 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Kalap Úr. A Tanács ha jó, elfogadható, az mindegy ki adja. A lényeg, hogy összhangban legyen más elvekkel.

Egyébként nem is igazán tanácsként irtam, hanem úgy gondolom, hogy a krisztusi önfeláldozó szeretetet, mindannyiunknak naponta alkalmazni kell, ami nem egyszerű ebben a világban. Főleg, ha azt állitjuk, hogy Krisztus követői, vagy keresztények vagyunk. Hiszen ez az egyik Ismertető jele a keresztény életet élőknek.

2019. dec. 26. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!