Az az ember hitét gyakorlónak számít, aki húsvétkor, pünkösdkor, karácsonykor eljár a templomba, de vasárnaponként nem?
Nem mondanám.
"A nagyanyámról lenne szó!"
Oké, azért így egy kicsit más, mivel nem egy 20 évesről van szó. Nagyapám sem jár, de mindennap olvassa az aznapi szentírási részletet, imádkozik, a misét rádión hallgatja. Sajnos nincs mindig jól, hogy el tudjon menni. Gyalog egyedül már nem tud elmenni a misére.
Úgy érted, hogy katolikusnak számít-e?
Szerintem így nem, de majd megválaszolja egy katolikus
Erre csak azt tudom felelni, amit a Sátán mond az embereknek, hogy: járjatok el templomba, imádkozzatok Istenhez, építsetek neki templomot, dicsőítsétek az igaz Istent, hirdessétek az ő igaz szavát, csak egy dolgot NE tegyetek, a szíveteket és elméteket ne adjátok oda neki, mert így elűztök engem.
Remélem ezzel mindent elmondtam.
A "hit gyakorlása",nem templomba járás.Az,csak egy külsőség.
A hit gyakorlása,egy hit szerinti élet.
Ha betegség miatt nem tud rendszeresen járni, de a nagyobb ünnepek alkalmával elmegy, igen.
Ha képes lenne elmenni minden vasárnap és még sem megy, akkor nem számít hitét gyakorlónak. Hiszen a hit gyakorlásához szorosan hozzátartozik a vasárnapi szentmise, istentisztelet is. Illetve ezzel együtt az Eukarisztia ünneplése avagy az úrvacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!