A biblia a 16. században lett kiadva. Mit hozott a biblia?
A kérdés mindenkihez szól aki ehhez a kérdéshez tudna valamit hozzáfűzni.
Az érdekelne (mint laikus gondolkodót), változott-e valami az emberek alapfelfogásában, vagy bármilyen téren? Ha igen, mi?
A kérdés kiindulópontja:
Annyi rengeteg ember hivatkozik a bibliára manapság nap mint nap, mint az élet kérdéseinek az igazi válaszadójára, hogy felmerül a kérdés, milyen válaszok voltak előtte. Annyi ember tartja magát (többé kevésbé) a biblia "írásaihoz"
, hogy az ember arra gondol, a biblia megváltoztatta az embereket az élethez való hozzáállásukban. Végülis ez egy óriási változást kellett hozzon(ha lassan is), ha abból indulok ki, milyen sok bibliahívő van.
Nem tudom mennyire nehéz a kérdés hozzáértőknek, akik a történelmet jól ismerik, és átfogó rálátásuk van. Számomra rejtély, de annál jobban érdekel.
(Ha nem jól érthető a kérdés, visszakérdezésre, megpróbálok azonnal válaszolni)
Aki tud segiteni, nagyon köszönöm.
Nem, (semmi baj nem értek semmit kötözködésnek.)
Ha jól tudom már kr.e. 2000 környékén indult a dolog és kr.u. valamikor lett "befejezve".(es csak jóval később kiadva közszemlére)
Köszönöm a felvetést. Már a 16. század előtt is létezett így vagy úgy. A kérdést igazából helyesbítem, bármelyik időszakra értem amikor az emberek tudatába jutott, hogy miben változtatta meg a felfogást a történelmet.
Mi lett általa, ami előtte nem volt?
8: Köszönöm, ez érdekes. Miben különbözik a kereszténység tanítása, a bibliai tanításoktól?
(Tudom nincs sok ismeretem, és lehet hogy megtalálnám a google segítségével, de)
Nagyon hasznos tud lenni ha valaki betéve ismeri és összefoglalja a lényeget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!