Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia a 16. században lett...

A biblia a 16. században lett kiadva. Mit hozott a biblia?

Figyelt kérdés

A kérdés mindenkihez szól aki ehhez a kérdéshez tudna valamit hozzáfűzni.

Az érdekelne (mint laikus gondolkodót), változott-e valami az emberek alapfelfogásában, vagy bármilyen téren? Ha igen, mi?

A kérdés kiindulópontja:

Annyi rengeteg ember hivatkozik a bibliára manapság nap mint nap, mint az élet kérdéseinek az igazi válaszadójára, hogy felmerül a kérdés, milyen válaszok voltak előtte. Annyi ember tartja magát (többé kevésbé) a biblia "írásaihoz"

, hogy az ember arra gondol, a biblia megváltoztatta az embereket az élethez való hozzáállásukban. Végülis ez egy óriási változást kellett hozzon(ha lassan is), ha abból indulok ki, milyen sok bibliahívő van.

Nem tudom mennyire nehéz a kérdés hozzáértőknek, akik a történelmet jól ismerik, és átfogó rálátásuk van. Számomra rejtély, de annál jobban érdekel.

(Ha nem jól érthető a kérdés, visszakérdezésre, megpróbálok azonnal válaszolni)

Aki tud segiteni, nagyon köszönöm.

2019. dec. 23. 21:32
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötözködésképpen, de ha jól értem, akkor te azt gondolod, hogy a Bibliát az említett dátumkor írták és adták ki?
2019. dec. 23. 21:41
 2/44 A kérdező kommentje:

Nem, (semmi baj nem értek semmit kötözködésnek.)

Ha jól tudom már kr.e. 2000 környékén indult a dolog és kr.u. valamikor lett "befejezve".(es csak jóval később kiadva közszemlére)

Köszönöm a felvetést. Már a 16. század előtt is létezett így vagy úgy. A kérdést igazából helyesbítem, bármelyik időszakra értem amikor az emberek tudatába jutott, hogy miben változtatta meg a felfogást a történelmet.

Mi lett általa, ami előtte nem volt?

2019. dec. 23. 21:55
 3/44 A kérdező kommentje:
Még annyit teszek hozzá, hogy nincs véleményem egyenlőre a bibliáról, se jó se rossz. Ezt azért írom mert lehet hogy néha nem jól fogalmaink, vagy nem jól fejezem ki magam..
2019. dec. 23. 21:58
 4/44 A kérdező kommentje:
Fogalmaink=> fogalmazok, elnézést
2019. dec. 23. 21:59
 5/44 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia két részből áll, az egyik az Ószövetség. Ez kicsivel több ideje lett lejegyezve, mint az Újszövetség bármelyik része :) És nagyon hosszú időt ölel át. Nem egyben írták le, hanem folyamatosan. Például rengeteg zsoltár köszönhető Dávidnak. Ezek nem elméletek, hanem tények. Ezeket tudtad?
2019. dec. 23. 22:02
 6/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez kicsit hasonlóan furcsa kérdés mint az, hogy mit adott nekünk az irodalom, a költészet, a színház, a festészet, vagy mit tud adni egy ölelés, egy kedves szó. Kinek mit.
2019. dec. 23. 22:07
 7/44 A kérdező kommentje:
6: köszönöm a hozzászólást, a biblia egzaktabb ezektől, de mindenesetre akárhogyis most szeretném külön kategóriába sorolni, túl sok a hivatkozás rá, külön szeretném vizsgálni
2019. dec. 23. 22:16
 8/44 anonim ***** válasza:
96%
A Biblia alapvetően semmit sem hozott, ez csak egy könyv. A kereszténység formálta át a világot, nem pedig maga a Biblia. Például az őskeresztények idején még nem is létezett. A keresztények többsége pedig nem bibliahívő (bár ilyen is van), hanem krisztushívő, noha fontos és elsődleges forrás a Szentírás.
2019. dec. 23. 22:20
 9/44 A kérdező kommentje:
5: Köszönöm a hozzászólást. Egyet is értek, de nem jött egy fordulat akkor amikor kiadták a 16 században? Akkor vált igazán népszerűvé, valójában ezért a címbeli kérdés.
2019. dec. 23. 22:20
 10/44 A kérdező kommentje:

8: Köszönöm, ez érdekes. Miben különbözik a kereszténység tanítása, a bibliai tanításoktól?

(Tudom nincs sok ismeretem, és lehet hogy megtalálnám a google segítségével, de)

Nagyon hasznos tud lenni ha valaki betéve ismeri és összefoglalja a lényeget

2019. dec. 23. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!