Jehova tanúi tanítása alapján Jézus Krisztus teremtett lény?
Ez le van írva a weboldalukon teljesen világosan? Mert egy másik kérdésben már mindennek elhordott a kérdező, azt állítva, hogy én állítok hamis dolgot azzal, hogy a szervezet azt tanítja, hogy Jézus teremtett lény! Miközben megmutattam neki, hogy igaz az amit írok!
Plusz még azt is állítja, hogy a tanúk szerint mind a kettő, tehát teremtett is és nem teremtett!
Tehát hol van ez nyilvánvalóan leírva, ahol még ő is elhiszi ezt?
"Tehát a Ti magyarázatotok szerint, az egyik Istennek akinek volt kezdete a másik Istennél volt"
Nincs egyik meg másik Isten. Van AZ Isten, akinek ugyanúgy része az Atya, mint a Fiú is.
Többek között leírja a Biblia hogy minden teremtmény a megtestesült Ige, azaz a Fiú által teremtetett. Leírja hogy a Fiú felé még az összes angyal is imádattal tartozik. Leírja hogy minden hatalmat megkapott az Atyától.
Na most ez csak akkor monoteizmus, ha az Atyára és a Fiúra mint egyetlen Isten két személyére gondolunk. Ha két teljesen külön entitásként akarod kezelni őket, akkor csak politeista leszel, hisz lesz egy Atyaistened, meg egy Fiúd, aki teremtő, aki isteni hatalmat birtokol és akinek isteni imádat jár, ergo lett egy másik istened.
Hogy érti vajon, hogy egyik Isten kapta az életét a másik Istentől? Vagy az ő bibliájukban nincs benne, hogy Jézus mikor ember volt, akkor megüresítette önmagát? Szerintem nekik egész más a szöveg.
Amúgy meg azért nem írnak ide, mert azt hiszik, hogy kiközösített vagyok. Eszükbe sem jut, hogy olyan is ismerheti a teológiájukat, aki még sosem volt királyság teremben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!