Az ördögöket és démnokat miért szokták ijesztőnek és csúnyának ábrázolni? Mitől lesz valami csúnya? Miért teremtett Isten félelmet és rossz ízlést? Vagy miért nem tetszik minden és mindenki mindenkinek?
A tengeri kütyük és hasonló cuclikról Isten látta, hogy jó. Akkor sokan miért irtóznak tőlük? Vagy a nagyobbak miért kapják be az embert? A bűntől?
És ha két ember nem kívánja egymást, azt is a bűntől van? Vagy a plátói szerelem?
Lucikám, ezeket nálunk sokkal jobban kellene tudnod.
Általában azt látjuk csúnyának, ami aránytalan, tehát valószínűleg nem egészséges.
Félelmetesnek pedig azt, ami veszélyes lehet.
A középkorban az embereket is csúnyának ábrázolták: ezzel a bűnt akarták kifejezni.
Én erre 2 okot hallottam. Az egyik,hogy a szellemi sötétséget csak ilyen módon tudják átadni/ábrázolni.
A másik (ezt azoktól,akik komolyan hisznek a démoni lények csúnyaságában) az az,hogy a gonoszság bárkit eltorzít. Azt hallottam,hogy minél közelebb van valaki Istenhez,annál ragyogóbb (lásd Sátán angyalként). Tehát az Istentől távol kerülő szellemi lények nem nézhetnek ki ugyanúgy,mint előtte,az ő közelségében,hiába nincs fizikai testük.
Lucikám, ezt neked jobban kell tudnod, ha már a nevét és a fenevad számával hirdeted magad...
2 Timótheus 1:7
Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.
Ez azért van mert, ha a világ tökéletesen kiszolgálná az igényeinket, nem motiválna minket semmi a fejlődéste.
Ha nem félünk, sem az éhhaláltól, sem a hidegtől melegtől, semmitől sem, mi tartana vissza a semmit tevés agyatlan tevékenységétől?
Semmi.
Kell a rossz, hogy annak a fényében elindulhassunk az ellenkező irányba.
"nem motiválna minket semmi a fejlődéste."
Egy tökéletes világban nem kell ilyen motiváció.
"Ha nem félünk, sem az éhhaláltól, sem a hidegtől melegtől"
Vajon a mennyekben Ádámék ezek közül melyiktől féltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!