Jehova tanúi tanítása alapján Jézus Krisztus teremtett lény?
Ez le van írva a weboldalukon teljesen világosan? Mert egy másik kérdésben már mindennek elhordott a kérdező, azt állítva, hogy én állítok hamis dolgot azzal, hogy a szervezet azt tanítja, hogy Jézus teremtett lény! Miközben megmutattam neki, hogy igaz az amit írok!
Plusz még azt is állítja, hogy a tanúk szerint mind a kettő, tehát teremtett is és nem teremtett!
Tehát hol van ez nyilvánvalóan leírva, ahol még ő is elhiszi ezt?
Én azt sajnálom benne, hogy ő ezeket úgy érzékeli, hogy jogos és valós dolgok. Egy egészen más valóságban él és nem hiszem, hogy ő tudja magáról, hogy pszichésen beteg. A tanúk is azért kerülik vele a közösséget, mert azok nem tudnak mit kezdeni egy pszichiátriai beteggel, nem fér bele a teológiájukban.
Egyszer feltettem egy olyan kérdést, hogy milyen módszertant használnak értelmi fogyatékos érdeklődő emberek esetén és a konklúzió borzalmas. Ezek nem foglalkoznak ilyen emberekkel. Edgár magányos. Neki kellene egy ugyanilyen katolikus gyűlölő közösség, mert azt hiszi erre van szüksége, mivel nincs betegség tudata. Hát ezért sajnálom.
Én néha már azt gondolom, hogy Edgár csak egy közönséges troll. Ennyire nem lehet valaki értelmetlen. Még a jehova tanúi is visszaveszek egy idő után (legalább is a normálisabbja), hiszen csak a saját gyülekezetüket járatják le, ha ennyire sötéten reagálnak dolgokra.
Amúgy a kérdésre válaszolva, szerintem azért kusza ez ennyire, mert a jehova tanúi eleve egy amerikai saját fordítású Bibliát használnak, amit még átfordítottak magyarra. Illetve a honlapjukon is az angol nyelvű írásokat fordítják át magyarra. Nyelvészek mondják, hogy minden fordításnál veszít a szöveg valamennyit az eredeti jelentéstől. Aztán egyes angol szavakat is egyszer így fordítanak, máskor máshogy, szóval gondolhatjátok...
Nézd, ez a jehovista weboldalról van szerintem teljesen egyértelmű állásfoglalás:
"Egy pártatlan olvasónak valami rögtön feltűnik: az, hogy egyedül Isten a Mindenható és a Teremtő, aki mindenkitől függetlenül és különállóan létezik, valamint az, hogy Jézus még ember előtti létezésében is egy különálló és jól megkülönböztethető teremtett lény, aki Istenhez viszonyítva alárendelt helyzetben van."
"Jehova tanúi tanítása alapján"
Nem, ez Isten szava a Biblia tanitása alapján, a Tanúk igy fogadják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!