Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi tanítása alapján...

Jehova tanúi tanítása alapján Jézus Krisztus teremtett lény?

Figyelt kérdés

Ez le van írva a weboldalukon teljesen világosan? Mert egy másik kérdésben már mindennek elhordott a kérdező, azt állítva, hogy én állítok hamis dolgot azzal, hogy a szervezet azt tanítja, hogy Jézus teremtett lény! Miközben megmutattam neki, hogy igaz az amit írok!

Plusz még azt is állítja, hogy a tanúk szerint mind a kettő, tehát teremtett is és nem teremtett!

Tehát hol van ez nyilvánvalóan leírva, ahol még ő is elhiszi ezt?

2019. nov. 28. 13:26
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem valamit keverhetsz, mert a tanúk mindig egyértelműen kijelentik, h Jézus teremtmény és nem Isten.

Ha jól tudom angyalnak mondják, aki tiszta volt, és Isten megtestesítette megváltónak, vagy valami ilyesmi

2019. nov. 28. 13:37
 2/49 anonim ***** válasza:

Jézus az Isten Igéje.

✍️ Jelenések 19,13 ..vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten Ígéjének neveztetik.

✍️János 1,1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge... 14 És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk.

Jézusnak meg kellett "születnie", ahogy a fizikai világban is meg kellett születnie.

✍️ Példabeszédek 8,25 Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.

🏐 🏉 🎾 🥏 🎱 🏓 🏸 🥅 🏒

Konklúzió vagy mi: Jézus az Ige. Isten vala az Ige. Jézus Isten. Jézus Isten Szava.

"Születése" (elsősorban a szellemvilágban) vagy 'manifesztációja' úgy történhetett, hogy a Teremtő, Mindenható, Atya Isten Szólt. Az Ő Szava pedig Életre kelt Szellemi Személyként, első sorban a Szellemvilágban.

Majd később eljött mi közénk, emberek közé is. Jelképes módon, szintén Megszületve.

Autonóm keresztény vagyok nem jehovás vagy yahuás. Az Ige alapján én így tudnám elképzelni a dolgokat...

2019. nov. 28. 13:39
 3/49 anonim ***** válasza:
17%

"Jézusnak meg kellett "születnie", ahogy a fizikai világban is meg kellett születnie."

Ez nem igaz. A szellemi világra akarod rákényszeríteni a fizikai világ jellemzőjét, hogy aki/ami téridőben van, annak van kezdete, de pont ez a hiba, mert az Ige Isten és nem a téridőben van. Jézusként született a téridőben. A szellemi világban nincs idő, így változás sincs. Tehát az Ige nem tudott keletkezni, mert az paradoxon

2019. nov. 28. 13:43
 4/49 A kérdező kommentje:
Könyörgöm, most ne ezen menjen a vita. Tényleg csak annyi kell, hogy végre le legyen írva, és nem csak általam, hogy Jehova tanúi tanítása szerint Jézus Krisztus teremtett lény. Ennyi és nem több.
2019. nov. 28. 13:47
 5/49 anonim ***** válasza:
100%
#3 a Példabeszédek 8,25 szerint Jézusnak volt valamilyen kezdete 🤷‍♂️
2019. nov. 28. 13:47
 6/49 A kérdező kommentje:
Csak link kell nekem, amiben meg van mutatva az őrtorony tanítása, mert nekem nem hisz a kérdező. Pedig azt állítja, hogy az őrtorony mond igazat, de mégis, mikor leírtam, hogy szerintük Jézus teremtett lény, akkor mindennek elhordott és szerintük kiközösített vagyok, azért írok ilyen aljas hazugságot.
2019. nov. 28. 13:50
 7/49 anonim ***** válasza:
100%

Jézus nem teremtett lény, hiszen Minden Ő általa lett (János 1,3).

Viszont a Példabeszédek szerint neki is volt valamilyen kezdete, ha tetszik ha nem...

Az egy dolog, hogy az 1,3 kilógrammos agyunkkal ezt nem tudjuk felfogni/megérteni, de ettől függetlenül még nem kell lepontozni...

2019. nov. 28. 13:50
 8/49 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem igaz. A szellemi világra akarod rákényszeríteni a fizikai világ jellemzőjét, hogy aki/ami téridőben van, annak van kezdete, de pont ez a hiba, mert az Ige Isten és nem a téridőben van. Jézusként született a téridőben. A szellemi világban nincs idő, így változás sincs. Tehát az Ige nem tudott keletkezni, mert az paradoxon"

Ezt éppenséggel maga a Biblia cáfolja.

"Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen"

Példabeszédek 8:22

2019. nov. 28. 13:58
 9/49 anonim ***** válasza:
20%

" #3 a Példabeszédek 8,25 szerint Jézusnak volt valamilyen kezdete 🤷‍♂️"

Persze, időszámításunk körül született. Jézus név a téridőben értendő. Az Igéről nem írja, h volt kezdete

"Könyörgöm, most ne ezen menjen a vita. Tényleg csak annyi kell, hogy végre le legyen írva, és nem csak általam, hogy Jehova tanúi tanítása szerint Jézus Krisztus teremtett lény. Ennyi és nem több."

ok, bocsi. De keresgélj, rengeteg vita van, melyben a Tanúk végik a "teremtmény álláspontjukat". Kb. minden héten előjön

2019. nov. 28. 13:59
 10/49 anonim ***** válasza:
100%

"Persze, időszámításunk körül született. Jézus név a téridőben értendő. Az Igéről nem írja, h volt kezdete"

Ha arról beszél hogy Jézus kezdete minden teremtés előtt volt, akkor értelemszerűen nem az emberként megtestesült Jézusról van itt szó, aki már bőven a teremtés után született.

2019. nov. 28. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!