Hogyan érjem el, hogy magázzanak?
18 éves lány vagyok, az emberektől távolságtartó. Ennek sok oka van. Mindig különc voltam, kívülálló. Közösségbe nem tudtam és nem is akartam beilleszkedni soha. Azt viszont elvárhatom, hogy magázzanak? Gyűlölöm, ha valaki letegez!
Továbbá, etikett kérdés:
a fiatal az idősebbet magázza
férfi és nő között hogy szokás?
Továbbá, mivel már hölgy vagyok, elvárhatom, hogy idősebb férfiak magázzanak?
Allergiás vagyok a tegezdődésre, csak azokat tegezem, akiket lenézek, és azokat az idősebbeket akik kérik, hogy tegeződjünk.
A lenézést az osztálytársaimra gondoltam. Bocsi , nem volt elég konkrét. A bezárkózáson már túl vagyok, és ahogy az egyik kedvesebb válaszadó mondta, igen, csak az a bajom, ha letegez egy olyan, akit nekem magázni illene. Az ilyet utálom. Én alapértelmezésben tanárokat/időseket/hivatalos személyeket magázok, de utálom, ha tegezéssel válaszolnak. Ha voltam olyan illemtudó, hogy figyeltem erre, akkor ő is nyugodtan nézhetne igazi hölgynek. A hely átadása: én telefonozok és zenét hallgatok akkor is, ha van ülhőhely, akkor is, ha nincs. Mostanában ki van ragasztva az ülések mellé, hogy priority seat és idős embert, várandós hölgyet vagy kisgyermekes szülőt kell oda engedni. De azt is megfigyeltem már(természetesen tömött villamoson állva), hogy egy huszas éveiben járó férfi le büdös k****z egy nyolcvanas hölgyet, hogy az hogy merészeli nem átadni a helyét a várandós kisasszonynak. Tényleg előfordul, hogy nem veszem észre az idős nénit, de ha igen, akkor felpattanok, még úgy is, hogy az iskolatáskám túlzás nélkül 10kg. Az exemmel egy konferencián találkoztunk először. Úgy nézett ki, mintha csak 18-20 lenne. De azzal kezdte, hogy tanár. Én rögtön magáztam. Még akkor is, mikor jártunk, hónapokig, amíg ki nem könyörögte, hogy tegezzem. Kellemetlen érzés volt. De már szétmentünk. Mondjuk azóta nem állok jól informatikából😄.. ez mindegy. Amúgy van egy tanárom akit azért szeretek, mert viszonozza a magázást. Csak jófej velem.
Az osztályomról amit írtam, van okom nem kijönni velük. Azzal kell kezdeni, hogy mind fiú. Mind a 29. És van köztük 4 hangadó, ezek olyanok, akiknek egy mondat nem hangzik el trágár szavak nélkül, nyilván főleg az órába ordibálós mondatok. Az egy mondatban szereplő trágár szavak minimumát kb 5-ben állapították meg. Szóval/és/te stb ezeken kívül náluk már a megszólítás is "de b+".
Ha letegeznek, kérdezd meg, hogy "Elnézést, ismerjük egymást?" és utána, ha rákérdez, hogy nem miért, akkor mond, hogy "Csak, mert tegeződik velem."
Én harmincas nő vagyok, de zavar, ha ismeretlenek letegeznek. Érdekes, hogy a fiatalabbak nem szoktak, a velem egykorúak se, de a 40-es, 50-es korosztály igen. Gondolom azért, mert azt gondolják, hogy kb. annyi idős vagyok, mint a csajuk. De ez meg kit érdekel. Ilyenkor kicsit nyomatékosabb hangsúllyal folytatom a magázást, mást nem tudok csinálni. Ha egy hatvanas bácsi/néni tegeződik, akkor én meg elkezdek csókolomozni, úgy hogy csóóóóóóóókolóóóóóóóómmmmmm :D
Sok sikert!
Van egy tuti tippem:
A nyáron mikor még 17 éves voltam szedtem a kerítésünk előtt a meggyet (mert a fa kihajolt az útra). Ahány bicikliző gyerek elment az utcában, mind ,,csókolom''-ot köszönt, kivéve egy csapatot, mert abból az egyik a szomszéd volt. Szóval szerezz egy meggyfát s sok sikert!
Bocs, kedves Kérdező, de nagyon ultrakonzervatív a gondolkodásod. Igen, a múlt századi illemtankönyvek szerint teljesen igazad van, csak ez a 21. század. Én 27 éves pasiként nem fogok magázni 18 éveseket, akkor sem, ha csaj, nemi egyenjogúság van, de még nálam néhány évvel idősebbeket sem. Ha egy 18 éves csaj a konzervatív illemtankönyvek szellemében ezt várná tőlem, bocs, de röhögnék rajta, aztán döntse el ő, hogy hogyan viszonyul ehhez, és elfelejtjük egymást, vagy ha valami olyan szituációban lennénk, hogy össze vagyunk zárva valami miatt, akkor kénytelen lenne megszokni... Jézusom, komolyan, én is magázok olyanokat, akik a szüleim lehetnének, és idegenek, de egy 18 évest??!!:D :D :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!