Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Elvárod hogy magázzanak?

Elvárod hogy magázzanak?

Figyelt kérdés

kitől és miért? szakmád miatt?(orvos , tanár)

a válaszban írd le a korod

2009. aug. 16. 06:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
75 éves vagyok.Minden idegentől elvárom,hogy magázzon.Ez illem kérdése.Ezt elvártam a munkahelyemen is egy új kollégától.Ha viszont az illetővel szorosabb kapcsolatba kerülők,a legtöbb esetben felajánlom a tegeződést.Nagyon kevés fiatal kollegám volt,akinek nem ajánlottam fel.Az illetőt a viselkedése miatt nem jogosítottam fel erre.Igaz,hogy ettől még nem feltétlen lett tisztelettudóbb.Régen volt egy mondás:Aki udvarias,tiszteli a másik embert,az magázva és tegezve is tiszteli.Aki pedig neveletlen,az mondhatja a másiknak,hogy maga marha,vagy hogy te hülye.Mindkét esetben neveletlen.
2009. aug. 16. 07:07
 2/23 anonim ***** válasza:
87%

Nemrég egy hasonló kérdést tettem fel. Érdemes beleolvasgatni a válaszokba:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

2009. aug. 16. 07:11
 3/23 anonim ***** válasza:
90%
Hivatalokban mindenképp elvárnám, mégis sokan letegeznek, mikor ügyet intézek, pedig nem 15-18 éves vagyok. Ezt kifejezetten bunkóságnak tartom. Nem fiatalok tegeznek le, hanem középkorúak, akik azt hiszik, hogy nekik mindent lehet. Máshol nem zavar, de az gáz, mikor elmész egy anyakönyvvezetőhöz, aki sosem látott azelőtt és úgy beszél veled, mintha 10 éves lennél és ismerne pelenkás korod óta. Velem volt ilyen. Én jobban szeretem a formális szituációkban a magázódást, mert azzal kevésbé lehet megbántani valakit, mintha letegezném, aztán lehet,hogy nem tetszene neki.
2009. aug. 16. 07:28
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
21éves vagyok, régebben zavart, ha lemagáztak, de most már jólesik, mert tudom, hogy nem öregíteni akar az illető, hanem megadja a tiszteletet. Nem várom el, de úgy gondolom, így illik. Én is magázok mindenkit, aki csak egy kicsivel is idősebb nálam, akkoris, ha a nálam fiatalabbak tegezik az illetőt. Ha zavarja, akkor úgyis szólni fog, hogy tegezzem nyugodtan, sokszor volt már rá példa, de akkoris azt gondolom, hogy így helyes.
2009. aug. 16. 08:39
 5/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem elvárom,hanem úgy gondolom ILLENE megadni a tiszteletet.Főleg mikor 50-60éves alkoholisták,csak úgy simán letegeznek,az utcán,vagy bárhol,mert épp kérdezni akar valamit,Szerintem ez bunkóság és nem foglalkozás kérdése, hogy valakit magázunk vagy tegezünk. 31/N
2009. aug. 16. 09:13
 6/23 A kérdező kommentje:

én 18 éves vagyok de sokszor én se tudom hogy kit tegezzek és kit magázzak, hogy köszönjek.

Általában 35 éves korig tegezek és nem szeretem ha engem magáznak:D

2009. aug. 16. 12:03
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
17 éves vagyok, utálom, hogyha magáznak, és így én sem szeretek magázódni, rokonokkal meg pláne nem. Ha tegeződök, akkor is megadom a tiszteletet. Ráadásul néha azt sem tudom, hogy kit tegezzek, vagy kit magázzak, pl. van a falumba egy csomó nő, aki megsértődik, ha tegezem, meg egy csomó, aki megsértődik, ha magázom::/
2009. aug. 16. 12:08
 8/23 anonim ***** válasza:
42%
23 éves nő vagyok és igen, elvárom, hogy egy bizonyos életkor felett magázzanak. Korombeliekkel spontán tegeződöm, kivéve, ha hivatalos ügyben járok el, pl orvos, tanárokkal való konzultáció, ügyintézés bankban, hivatalokban-ilyenkor még akkor is magázódom, ha lerí az ügyintézőről, hogy velem egyidős..stb. Azt különösen nagy bunkóságnak tartom, ha 40 körüli, idősödő ffiak tegeznek, kivéve ha nem valami közeli ismerős, vagy rokon.
2009. aug. 16. 14:30
 9/23 anonim ***** válasza:
91%
37 éves nő vagyok. Szolgáltatók esetében számomra teljesen mindegy, hogy tegeznek vagy magáznak. Nálam fiatalabbaktól jobb szeretem, ha tegeznek. A "köszönj szépen a néninek" szülői felszólítással ki lehet kergetni a világból. Nem vagyok néni, és nem kell csókolomot köszönni.
2009. aug. 16. 16:11
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
15/L vagyok és minden egyes alkalommal meglep mikor valaki (főleg idősebbek) magáz :D Nem hinném hogy huszonjópárévesnek tűnnék (akkor megérteném),ezért fura,jobban örülnék ha tegeznének.
2009. aug. 16. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!