Elvárod hogy magázzanak?
kitől és miért? szakmád miatt?(orvos , tanár)
a válaszban írd le a korod
01:08: jól mondod:D
a 75 évesek általában már nem dolgoznak
Változó. 31 éves nő vagyok, tanári diplomám van, de jelenleg nem tanárként dolgozom. Azokban a helyzetekben, amikor elvárom, hogy magázzanak, annak sosem ahhoz van köze, hogy milyen végzettségem van vagy hány éves vagyok. Szerencsére nem szenvedem státuszkórságban! :)
Egyszerűen csak nem szeretem az egyoldalú letegezést, más néven cseléd vagy csendőrpertut, többek között, mert szinte mindig lekezelő/lenéző viselkedés és udvariatlanság kíséri. Ez az én tapasztalatom. Nagyon utálom, ha egy 50 - 60 közötti férfi akit még sosem láttam életemben letegez, amikor én udvariasan Önözöm kezdettől fogva. Sajnos ez nagyon elterjedt manapság. De az 50-60 éves ismeretlen nők is hajlanak az ilyesmire és ezt sem szeretem, mert mellette megintcsak ott a dölyfös "Hé, Te" stílus minden ok nélkül! Még a közintézményekben is sokszor!
Amúgy én szeretek kölcsönösen tegeződni, a nálam fiatalabbakkal és velem egykorúakkal 45 évig bezárólag tegeződni szoktam, ez valahogy nem is téma, mert ha magázódással indítunk is, mégis valamelyikünk előbb-utóbb átvált tegeződésre, látva, hogy még valahol mindannyian fiatalok vagyunk.Ez olyan spontán megy,a szituáció hozza magával, sosem gondolkodtam még rajta.
Az viszont cseppet sem spontán, ha valahova rendszeresen járni kezdesz, és a láthatóan Nálad 20-30 évvel idősebb (akinek eszébe sincs felajánlani a kölcsönös tegeződést) egyből sziázni kezd vagy ha nem is azonnal, akkor 2-3 alkalom után már úgy gondolja, hogy a néhány szó, amit váltottunk feljogosítja őt a letegezésre. A gond az, hogy én érezném kényelmetlenül magamat ha még ezek után visszategezném a szúrós szemekkel vizslató, nálam láthatóan idősebb nőt vagy a már erősen kopaszodó, fesztelenül a képembe bámuló kb. 50-es ruhatárost.
Szóval van a stílusukban valami egyenlőtlen és fölényeskedő, még a hangsúlyban is. Volt idő, amikor nem szóltam, hogy magázzanak ezek az emberek, pedig zavart nagyon. Önmagában a letegezés is, de mindig voltak az illetőknek egyéb lekezelő, sértő megnyilvánulásaik is velem szemben, vagyis teljesen visszaéltek azzal, hogy idősebbek nálam. Mostmár kedvesen és udvariasan, szólok az illetőnek, hogy maradjunk a magázódásnál inkább vagy ha lehet, elkerülöm a vele való újbóli találkozást.
Szerintem kortól függetlenül illene egymást emberszámba venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!