Elvárod hogy magázzanak?
kitől és miért? szakmád miatt?(orvos , tanár)
a válaszban írd le a korod
14:30-as: miért bunkóság ha egy 40év feletti letegez? ő az idősebb és lehet hogy apád v anyád korabeli.
Velem volt már hogy bementem egy bankba és letegezett az ügyintéző, kicsit furcsának találtam mert nem vagyok már gyerek de igazából nem zavar.
enegem a jogosítvány megszerzésénél magáztak és ettől zavarba jöttem :S
14/f
szerintem a tisztelet nem attól függ, hogy vkit magázok vagy tegezek. vannak olyan emberek, akiket magázok, de nem tisztelek és fordítva.
az angolban sincs magázás és az nem azt jelenti, hogy az emberek nem tisztelik egymást.
szerintem az sem bunkósság, ha egy 40 éves letegez egy 18 éveset, ha nem várja el, hogy közben őt magázzák.
én szeretek tegeződni, ha vkit tegezek, akkor szeretném, hogy ő is tegezzen engem.
F/49
Én azt gyűlölöm, hogy ha valakinek jó napot-tal köszönök, ő meg hellóval vissza! Főleg, ha férfi az illető!
Én 28 éves nő vagyok - az igaz, hogy 20-22 körülinek nézek ki és az öltözködésem sem szokványos, emiatt is hihetik, hogy fiatalabb vagyok - na de ha én magázok valakit, magázzon már vissza, ez alap.
Amúgy nem várom el a magázódást egyáltalán, csak a fenti helyzetben.
Tanár vagyok, felnőtt tanítványaimmal tegeződöm, idősekkel kölcsönösen magázódom, középiskolásoknak viszont nem engedem meg, hogy visszategezzenek (nem is próbálják), csak ha már nem tanítom őket (akkor viszont külön szólni kell nekik, hogy ne jó napottal köszönjenek az utcán és főleg ne csókolommal mert én attól kifutok a világból).
19 éves vagyok, lány, SENKITŐL sem várom el, hogy magázzon, és ilyen téren nem érdekel az etikett, engem ki tudna kergetni a világból az aki magázna. A 10 éves gyerek mér ne tegezhetne le? Nem vagyok én olyan öreg. És a 20-30 évesek? Alig van korkülönbség. 40 fölött meg nyugodtan tegezzen bárki, elvégre az anyám/apám/nagyanyám/nagyapám lehetne.
Persze fordított esetben más a helyzet, magázom azt, akinél az etikett úgy kívánja, de nagyon kényelmetlenül érzem magam magázódás közben, annyira nem áll rá a szám.
Én nagyon szeretném, ha kikopna ez a magázódás a köznyelvből.
első kommentelő: "75 éves vagyok"
az igen... melyik 60+ nyugdíjas ül a gép előtt és fórumozik?XD
25 éves vagyok.A gimi alatt én sem tudtam volna elképzelni,hogy bárki is magázzon,holott mi magáztuk a tanárokat,de akkor ez volt a természetes.Aztán egyetemen nem kérdezték meg,hogy mit szólunk hozzá,mindenki magázott és így szoktam meg.Ezzel is jelezzük egymás felé,hogy megvan a 3 lépés távolság. Annak engedem meg,hogy tegezzen,akit kedvelek. Volt olyan tanárom az egyetemen,aki felajánlotta,hogy tegezzük,de nekem nem ment. Éreztem egy határvonalat kettőnk között és könnyebben ki tudtam fejezni magam azzal,hogy magázódom vele. Az is zavar most már,ha az idősebbek egyből letegeznek.Tudom,hogy apám,anyám lehetne,de csak lehetne,nem az.Ugyanolyan ember,mint én,nem ismerjük egymást,így a tegeződésnél még nem tartunk.
Volt egy esetem is ezzel kapcsolatban.El voltam szavazni.Amikor beléptem Jó napotot köszöntem és mindekit magáztam,aki az asztalnál ült.Erre jött az egyik nő,hogy "Kérem a személyidet,aztán elviheted a szavazólapot". Először megdöbbentem,aztán csak annyit mondtam "Köszönöm a segítségedet" A nő felnézett,láttam,hogy meglepődött,aztán kifelé menet már Viszont látásrá-val köszönt. Nem éreztem jogosnak,hogy egy számomra vadidegen ezt tegye.
A kisgyerekek más kategóriában vannak. Ők álltalában mindenkit tegeznek és ez aranyos.Azt pedig a mai napig nem tudom megszokni,ha egy egész kicsi gyereknek azt mondják,hogy csókolommal köszönjön nekem.Azt furának érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!