Hogyan érjem el, hogy magázzanak?
18 éves lány vagyok, az emberektől távolságtartó. Ennek sok oka van. Mindig különc voltam, kívülálló. Közösségbe nem tudtam és nem is akartam beilleszkedni soha. Azt viszont elvárhatom, hogy magázzanak? Gyűlölöm, ha valaki letegez!
Továbbá, etikett kérdés:
a fiatal az idősebbet magázza
férfi és nő között hogy szokás?
Továbbá, mivel már hölgy vagyok, elvárhatom, hogy idősebb férfiak magázzanak?
Allergiás vagyok a tegezdődésre, csak azokat tegezem, akiket lenézek, és azokat az idősebbeket akik kérik, hogy tegeződjünk.
Ja és szívesen látnék videót a szituációról, amikor valakinek előadod, hogy legyen szíves magázni, mert te hölgy vagy. Légyszi, majd mindenképpen oszd meg velünk. :D
Egyébként nem a korától lesz valaki hölgy, mint ahogy a tisztelet sem a magázásban mutatkozik meg. Neked kellene inkább egy kicsit nagyobb tisztelettel lenni mások iránt, nem lenézni őket. Akkor talán joggal állíthatnád magadról, hogy hölgy vagy. :)
Kedves Kérdező!
Részben egyetértek, de nem mindenben. Ha az egyoldalú tegezés zavar, hogy az idősebbek tegezni akarnak, de elvárnák, hogy magázd őket, akkor teljesen igazad van, mivel a kölcsönösség a lényeg. Ilyenkor elvárhatod, hogy inkább ők is magázzanak, vagy engedjék meg, hogy te is tegezd őket. A legjobb módszer talán az őszinteség. Megmondod, hogy nem szereted az egyoldalú kapcsolatokat, és döntse el a másik, hogy tegez vagy magáz, de akár így, akár úgy, legyen kölcsönös.
De ha kölcsönös viszonyban zavar a tegeződés, abban nincs igazad. Ha ilyen kapcsolatban magázást követelsz, akkor soha nem lesznek barátaid,, mert beképzeltnek tartanak az emberek és elfordulnak tőled.
(Egy kis OFF: a 17-es hozzászólónak üzenem, hogy amióta a 65 év felettiek ingyen utaznak buszon, vonaton, seprűn, azóta az "Add át a helyedet az időseknek!" szabály automatikusan érvényét vesztette. Ingyen utazó ne üljön le fizető utas helyére!)
Utolsó!
Az, hogy ingyen utazik, egy kedvezmény a korára való tekintettel. Fizetett ő eleget az utazásért, pont úgy, ahogy te is fizetsz most és ingyen lesz neked is ennyi idős korodban, pont úgy, ahogy neki is. A hely pedig alanyi jogon jár. Neked nem kötelező átadni a helyedet, de ha normális nevelést kaptál és van benned némi empátia, akkor nem fogod hagyni, hogy a 75 éves a boton támaszkodva essen keljen. Az ülőhelynek SEMMI köze ahhoz, hogy ki mennyit fizet vagy nem fizet. Ennyi erővel a 4 éves se üljön le, sőt a diák is adja át a helyét a felnőttnek, mert annak többe kerül a bérlet, mert nincs diákigazolványa? Ostobaság. Persze vannak még hasonló gondolkodású emberek, mint te, nincs ezzel semmi gond, mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy kultúrált/kedves/illemtudó/empatikus ember legyen de ahhoz is, hogy egy seg*fej!:) csak ne hírdesd..
Hogy nem tudsz beilleszkedni egy közösségbe, az egy dolog. Hogy nem is akarsz, az már más tál tészta. Az már a te sarad.
Nem mondod, csak azokat tegezed, akiket lenézel?
Lehet, téged is azért tegeznek, mert lenéznek. Erre még nem gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!