Hogyan érjem el, hogy magázzanak?
18 éves lány vagyok, az emberektől távolságtartó. Ennek sok oka van. Mindig különc voltam, kívülálló. Közösségbe nem tudtam és nem is akartam beilleszkedni soha. Azt viszont elvárhatom, hogy magázzanak? Gyűlölöm, ha valaki letegez!
Továbbá, etikett kérdés:
a fiatal az idősebbet magázza
férfi és nő között hogy szokás?
Továbbá, mivel már hölgy vagyok, elvárhatom, hogy idősebb férfiak magázzanak?
Allergiás vagyok a tegezdődésre, csak azokat tegezem, akiket lenézek, és azokat az idősebbeket akik kérik, hogy tegeződjünk.
A tegezés szabályai: csak a nők vagy a náluk jóval idősebb/magasabb rangú férfiak ajánlhatják fel; -a nők egymás között: csak az idősebb/magasabb rangú kezdeményezheti. A tegeződést visszautasítani minden körülmények között sértés!
Wikipédia
De nem elég konkrét. Nálam idősebbektől(férfiak) is elvárhatom a magázást, mivel hölgy vagyok?
Nem lehet kikényszeríteni.
Engem nem zavar 30 felett sem, hogy letegeznek.
Szerintem azt tudatosítsd magadban, hogy nem ez a tisztelet jele.
Lehet valaki tegeződve is tisztelettudó és kedves, és aki magáz, az is lehet bunkó, lenéző. Nem ezen múlik.
És ugyan mitől olyan “hölgy” magácska?
Túl sok kosztümös sorozatot tetszett nézni?
Egyetértek a #6-sal.
Nem vagy hölgy.
Egy hölgy nem néz le senkit,hanem mindenkit tisztel.
Hidd el a gondolkodás módod meglátszik jellemeden,személyiségeden és ha ezt érzékelik rajtad,automatikusan letegeznek.
A leírásod alapján nem vagy bölcs,tehát kellemetlen lenne valaki számára,hogy egy kis "fruskát" magázzon.
(bocsi a szóhasználatért).
A tiszteletet ki kell érdemelni nem megkövetelni.
Egyébként meg azt tapasztaltam nagyon kevés ember ismeri az illemszabályokat.
És csak az tud tisztelettudóan viselkedni,aki tiszteli önmagát is,altalában így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!