Miért olyan egyformák a mai tinédzserek?
Régen is ez volt. Könyörgöm, tizenéves emberekről beszélünk, akik ebben a korban próbálnak beilleszkedni a társadalomba az emberek közé. Se nem gyerekek, de nem is felnőttek. Ez az a kor, amikor keresik a helyüket, próbálkoznak az életben. Teljesen természetes, ha másoktól várnak megerősítést, és követik egymás ízlését.
Egyébként meg lehet, de csak lehet, hogy szeretik a bakancsot meg a szegecseket.
Én a nyolcvanas években voltam tini, hát akkor is egyformák voltunk. A suliban kötelező volt a kék köpeny, de egyébként sem lehetett annyiféle ruhát kapni, mint most. Akkor a farmernadrág volt a státuszszimbólum és a dipitáska.
Ha gimiben valaki miniszoknyával, hajfestéssel vagy sminkkel próbálkozott, abból jó kis balhé tudott kerekedni.
Akkor még inkább csak keresik a saját stílusukat, úgy amblokk saját magukat az emberek, és kell egy összetartozás érzés.
Ettől függetlenül lehet, hogy némelyeknek tényleg tetszenek azok a cuccok, és magasról tesznek a divatra. Hordtam kockás cuccokat, amikor éppen az volt a divat, mert szeretem őket.
A stílusok már adottak,de a legtöbb ember beáll követni az egyiket,ami előtt a leghosszabb sor áll.Félnek hogy lenéznék őket ha nem tartoznak a többséghez.
Én sosem álltam egyik sorban sem,a saját utamat követem ,nem másokét...most ott tartunk hogy én vagyok az akire furán néznek.16 éves kor körül alakul ki nagyjából a végleges személyiség.Ebben a korban már mindenki tartozni akar valahová,a legegyszerűbb követni a többséget,akik az átlagosak lesznek emiatt,mert ugye ők vannak a legtöbben,mindenki utánuk megy aki társasági ember.
persze hogy beállnak a sorba, ki akar kirekesztett lenni, szinte mindenki az egyszerűbb utat választja, ha valaki más azt meg nem tudja elviselni a társadalom, az állatoknál falkaösztön uralkodik és mivel az állatok országába soroljuk az embert rendszertanilag, ez ránk egyaránt jellemző
na meg ugye az ember divatból vegetáriánus, divatból szereti a komolyzenét, mondjuk én inkább a kitérdelt kur vákat látom inkább nagyobb arányban mint a szegecseket és bakancsokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!