Szerintetek mik a mai tinédzserek hibái? (Életmód, viselkedés, rossz szokások, elvárások, stb. )
nekem csak az az egy tűnt fel, hogy a TÖBBSÉG túl különlegesek akarnak látszani a TÖBBSÉGhez képest, és éppen ezáltal lesznek nagyon átlagosak.
amúgy nincs semmi bajuk, felnőnek szerintem viszonylag normálisan.
nah jó, mégis belekezdek:
persze kinek nem inge ne vegye magára:
alkoholizálnak, már nagyon fiatalkortól kezdve, buliban hányásig tolják magukba a piát, szexelnek gyerekfejjel ,felelőtlenül, sokan cigiznek, nagyon sokan, van aki füvezik is plusszba.
A tisztelet szót nem ismerik. Tanárt nem tisztelik, ehelyett megdobálják, megverik, megfenyegetik.
Tanulni nem akarnak a fent említett okból.
Célja a legtöbbnek nincsen, persze az én időmben is sokan céltalanul mentek már szakközépsuliba, gimibe, de ma már ez teljesen olyan, hogy nem tudják mit akarnak majd elérni, mi lesz belőlük, stb.
Nem tisztelik más tulajdonát, rentgeteget rongálnak, falfirkák, tagek, grafiti, törnek zúznak, főleg bulik után. Amelyikük fociszurkoló és esetleg fradi vagy újpest, akkor ezt 10-el szorozd meg.
Elvárásaik azok vannak. Mivel manapság mindenhol a gyerekeknek osztják a jogokat 0kötelességgel, ezért elvárnak mindent, úgy érzik joguk van megtenni bármit, főleg mert fiatalkorúak.
Parasztok taplók, stb...
sorolhatnám még.
Az első és egyben harmadik válaszolónak üzenném, hogy mielött leírja a véleményét, amivel amúgy egyet értek általában hozzátehetné, hogy tisztelet a kivételnek. Ugyan én már ennek a kornak nagyona végén járok 19 éves lány vagyok de, amiket leírtál nem jellemzőek például rám most sem és 4-5 évvel ezelött sem volt.Főiskolára járok és magyar-rajz szakos tanár szeretnék lenni ebből kifolyólag én mindig is nagyon tiszteltem a tanáraimat de úgy általában a felnőtteket is és azért mert ők is tisztelettel fordultak hozzám.
Ma már persze előfordul, hogy iszok alkoholt, amikor néha bulizni megyek, van nemi életem de komoly kapcsolatban is vagyok szóval szerintem annyira nem nagy hiba ez.Ja és soha nem próbáltam ki a fűvet (pedig let volna lehetőségem rá) és nem is cigizek. Ezeket nem azért írtam le mert az ellenkezőjét állítom annak, amit te leírtál csak vanank "pozitív" kivételek(ez most kicsit nagyképűen hangzik de tényleg vannak nosmális tinik is).
De valóban a többségükre jellemző az, amit leírtál.
Én mesélek egy érdekes sztorit:
Egy nyolcadikos srác múltkor ráugrott a cipőmre, leköpött én meg fellöktem és aztán ment sírni a tanárhoz. Erre közölte, hogy ne bántsuk a kicsiket, mert ők sokkal érzékenyebbek, mint mi. (Kilencedikes vagyok)
Nem tudom, én örültem ha nem derékszíjjal, hanem kézzel vertek, de a nálam fiatalabbak már el vannak kényesztetve, felemeli a szülő a hangját már 10 évig járni kell pszihológushoz vele.
15/ L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!