Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha valaki tájszólással beszél...

Ha valaki tájszólással beszél az hogy-hogy nem szégyeli azt?

Figyelt kérdés
Szerintem mindenkinek a standard nyelvet kellene beszélni és elég szégyen, hogy egyes emberek az anyanyelvükön sem tudnak rendesen beszélni. Mit gondoltok erről? Nem az akcentusra gondolok, olyan esetben ha más nyelven beszélsz, hanem az anyanyelvre...
2009. okt. 23. 16:16
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, neked szerintem a cigány k urva anyádat. Remélem, ha megdöglik, akkor majd valami kancigány s eggbe rakja a koporsóban. Mi jogon parasztozol másokat? Szerinted ahogy te beszélsz az mi a jó k urva anyád? Nyelvtanórán nem tanították a nyelvjárásokat? Egy hülye senki vagy. És mielőtt lenéznél másokat, tanulj meg helyesen írni te f@szkalap!
2009. okt. 23. 19:10
 12/36 A kérdező kommentje:
És a civilizált magyar is megjött... bocs, kúltúrált, nehogy ne értsd az "angol" szót.
2009. okt. 23. 19:14
 13/36 anonim ***** válasza:
90%
Viccelsz???? Már miért kéne szégyellni pl. a szegedieknek, palócoknak, vas megyeieknek a tájszólásukat?Annál szebb ,ízesebb a magyar nyelv,minél több féle tájszólással beszélik.El vagy te tévedve nagyon!!Nem EZT kellene szégyellni,hanem azt, ahogy itt kommunikálsz, parasztozol...
2009. okt. 23. 19:15
 14/36 anonim ***** válasza:
88%
Ekkora gyökeret mint te...pff....Most azt mondanám hogy a te anyád is valamikor nagyon régen valamilyen tájszólással beszélt, mielőtt elköltözött onnan, de nem mondom, mert szerintem a te anyád izraelben kapargatta a homokot még annak idején, úgyhogy menjél haza szépen blankoltf.szú k.csög, ne te szabd meg nekünk, hogy milyen legyen a kultúránk. Képzeld, a stájer meg a tiroli paraszt büszke arra, hogy PARASZT, és milyen érdekes, a többi német is büszke rá, hogy az ő államában él, mert ettől is színesebb az ország. De nem fűzöm tovább, a te standard f.szoddal meg nyelveddel menj inkább haza izraelbe, vagy galíciába, nem is tudom honnan jöhetett a tetves anyád, ott biztos megértik a te standard héber-magyar-angol nyelvedet.
2009. okt. 23. 19:22
 15/36 anonim ***** válasza:
59%
Figyelj kisköcsög! Nagy az arcod nem gondolod? Nem tudom mire vagy ennyire beképzelt, de ha így fojtatod, akkor valaki nagyon el fogja kalapálni a fejed. És ha már ennyire el vagy telve magadtól, azt tudhatnád, hogy a civilizált és a kultúrált nem ugyan azt jelenti. Egy kicsit művelődjél még, mert baromira hülye vagy!
2009. okt. 23. 19:34
 16/36 A kérdező kommentje:
Jól van, részben igazatok van, de akkor sem kellett volna így letámadni. Elég bunkók vagytok...
2009. okt. 23. 19:38
 17/36 anonim ***** válasza:
79%
Te kezdtél el parasztozni.
2009. okt. 23. 19:40
 18/36 anonim ***** válasza:
94%
Paraszt vagyok mert használom a kéne szót?nálunk ez minden napi szó Hajdú-Bihar megyében élek.Pesthez képest vidéki vagyok de nálunk is vannak vidékiek akik még tőlem is "parasztosabban" beszélnek.és akkor mi van?Engem és környezetemet ez nem zavar slusz.még mindig nemértem.MIÉRT KÉNE(vagy ha úgy tetszik kellene) SZÉGYELNI MAGÁT ANNAK AKI TÁJSZÓLÁSSAL BESZÉL?Magyarázd már el kérlek szépen mert nem értem
2009. okt. 23. 20:46
 19/36 anonim ***** válasza:
94%
És ha valaki paraszt azt miért KÉNE szégyellni? A paraszt talpig egyenes ember, a két kezével munkálkodik a földön, pl. amit te is eszel, az is paraszttól származik. Elég szomorú, hogy ennyien lenézik azt ha valaki paraszt, persze gondolom itt mindenkinek az őse gróf, báró volt, igaz? Hasonlít Ausztráliára, ott meg mindenkinek az őse fegyőr volt, persze
2009. okt. 23. 20:51
 20/36 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy én gondolom rosszul. Szerintem a kéne, dolgoznÁk, férfinAk, lássuk(látjuk helyett), eszeK (mondjuk ez még belefér) és az ezekhez hasolnó szavak nem túl szépek. Én is arra lakom, mint ahol te(utolsó válaszoló) és gyakran találkozom ezekkkel a szavakkal. Sőt az én környezetemben is nagyon gyakran használnak ilyen szavakat. Lehet, hogy épp ezért zavar. Szerintem, ha odafigyel az ember akkor könnyen megszokhatja, hogy helyesen beszéljen.
2009. okt. 23. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!