Melyik zavar jobban, ha valaki más tájszólással beszél, mint te, vagy az, ha valaki nem tud és nem is akar helyesen írni?
Természetesen a második, és szerintem nem nagyon van olyan értelmes ember, akit jobban zavarna az első.
Még annyit, hogy sajnos a hibákat is sokszor tanulják: hogy elé mindig vessző, háttal nem kezdünk mondatot, stb. Egyik sem igaz, szövegkörnyezet és jelentés kérdése.
Köszönöm a válaszaitokat. Valóban, engem is a második zavar, de persze én sem tudom jól leírni azt, hogy "margit-hídi", vagyis nem vagyok sosem biztos, hogy ezeket jól írom-e. Viszont ha valaki szól, hogy bocs, de kihagytál egy vesszőt, vagy a nem helyett azt írtad, hogy nme, akkor nem kezdek el vitatkozni - mint itt nagyon sokan -, hanem megköszönöm.
Egyébként eme kérdésem onnan jött, mert valaki feltett egy tájszólással kapcsolatos kérdést, ahol leírta, őt ez mennyire zavarja. Viszont a kérdése tele volt vesszőhibával, páran felhívták erre a figyelmét, mire elég gorombán reagált.
Inkább a 2. főleg ,ha nem is akar valaki helyesen írni.
A tájszólás meg olyan ,hogy ezt az élet így hozza. Nálunk a viharsarkon pl a gyors beszéd a tájszólás része így ,ha elutazunk olyan mintha 0,75*ös sebességgel néznék filmet. Szép meg jó,de megalszik a tej a szájában mire kimond valamit.
Persze ezt csak magunk közt..
A második.
A tájszólás nem "hiba", olyan nyelvi környezetben nőtt fel, ahol a tájszólás él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!