Titeket nem zavar ez?
Gondolom arra gondolsz, ha megszemélyesítenek tárgyakat.
huhh, nem ismerek plázacicákat és a világukat, de ha ez a tendencia, akkor majd igyekszem magam is kerülni az ilyen beszédet... Néhány kivételes tárgy esetén szoktam azt mondani, hogy "ő", meg hogy ezt csinál, azt csinál (miközben ugye semmit nem csinál, csak gondolatban életre keltem). Szóval ez plázás stílus, jajj ne, leszokom! :)
Én is szoktam így beszélni, de abszolút semmi közöm a plázacica-világhoz.
Mi van abban, ha azt mondom "ő az én kedvenc szoknyám", hiszen ez már nem csak egy szoknya a sok közül, hanem "ő, a kedvenc". :)
Na, szóval biztosan érted, vannak olyan helyzetek amikor szerintem nem gáz. Amikor ezzel egy kis többlet jelentést tudsz adni a mondatnak.
Ha a megszemélyesítésre gondolsz, nem zavar túlzottan.
Sokkal jobban zavar ha valaki nyelvhasználattal kapcsolatban negatív véleményt fogalmaz meg másokról, miközben ő maga pl. nem használ nagybetűket, szóközöket hagy ki és összességében igénytelen az írásképe.
Egyéb esetekben ez sem zavarna (mindenki úgy ír, ahogy akar), de ha közben kifejezetten arra utal a szöveg, hogy mások milyen helytelenül beszélnek/írnak, akkor kifejezetten zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!