Titeket nem zavar, amikor valaki mindig felkiáltó jelet rak minden mondat végére?
Engem nagyon irritál, és már nagyon sok kérdést láttam, hogy így tették fel. Volt, hogy a leírásban végig kijelentéseket használtak, de mindig ott volt a felkiáltó jel. Nektek nincsen olyan érzésetek, hogy az illető kiabál?
Nekem barátnőm csinálta régen, de szerencsére leszoktattam róla, és elmagyaráztam, hogy a szakdolgozatában se mutatna jól. Ahogy észrevettem nem csak fiatalok, hanem idősebbek is elkövetik ezt a hibát.
Szerintem is zavaró, egyébként sem szeretem az ilyen nyomatékosításokat, persze indokolatlanul.
A másik kedvencem, amikor valaki folyton "hármaspontoz"... és így... baromira... zavaró... mert teljesen... felesleges...:) Meg tudnék őrülni ettől.
Engem is nagyon zavar, olyan érzés, mintha kiabálna, tekintve, hogy a felkiáltó jel, ahogy a neve is mutatja, felkiáltást jelez.
A másik, amikor valaki ...-ozik minden mondat után (ahogy ezt előttem is megjegyezték már). Mintha nem lenne biztos abban, amit mond. Egy időben egy srác írogatott nekem, és ő írt így állandóan, kb így:
Tegnap elmentem boltba... Vettem egy cipőt... Utána hazajöttem és tévét néztem...
Most ez mi már?
De ugyan ez felkiáltójelekkel is irritáló:
Tegnap elmentem boltba! Vettem egy cipőt! Utána hazajöttem és tévét néztem!
Á, nem is tudom eldönteni, melyik a rosszabb, mindkettő irritáló.
"De.Zavar.Méghozzá nagyon.Viszont semmit se tudok ellene tenni, így tűrnöm kell, hogy a sok retardált lemaradt a 2.osztályos nyelvtan órákról."
Azért az kimaradt neked is, hogy a mondatvégi írásjelek után SZÓKÖZ:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!