Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Titeket ez nem zavar?

Titeket ez nem zavar?

Figyelt kérdés
Titeket nem zavar az, hogy lehagyják a szó végéről az n betűket? Pl.: A szobába van. Nem, úgy a helyes, hogy a szobában van? Titeket nem idegesít?
2011. márc. 10. 15:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Engem is idegesít, de sajnos túl sokan vannak, akik így beszélnek, és persze annyi gondja van ma már az embereknek, hogy próbálok nem foglalkozni ilyen apróságokkal.
2011. márc. 10. 15:15
 2/18 A kérdező kommentje:
Ezvan... :(
2011. márc. 10. 15:17
 3/18 anonim ***** válasza:
Beszédben nem igazán zavar, ellenben írásban valóban zavaró.
2011. márc. 10. 15:21
 4/18 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy értem, hogy beszédben annyira nem tűnik fel, csak néha, de írásban szörnyű!!!
2011. márc. 10. 15:23
 5/18 anonim ***** válasza:
Szóban már majdhogynem ez a normális, ha abból indulunk ki, hogy hányan beszélnek így. Írásban viszont tényleg műveletlenségre és/vagy borzalmas nyelvtani tudatlanságra utal.
2011. márc. 10. 16:09
 6/18 anonim ***** válasza:

Beszédben, írásban egyaránt irritáló számomra,

nem beszélve arról, amikor az ik-es igéket képtelenek helyesen használni.(eszek, iszok, alszok..brr)

A kedvenc pedig: tanulnák, csinálnák..stb:)

2011. márc. 10. 16:33
 7/18 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó: Az "iszok", "eszek", stb. más téma, mert van, ahol bizony úgy mondják, és még nyelvtanilag sem helytelen. Én is szoktam úgy használni, így szoktam meg, nem látok benne semmi kivetnivalót.
2011. márc. 10. 16:47
 8/18 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti: Én is legszivesebben a falra másznék az ilyenektől: csinálnák, hoznák.... Fúúúúj... Kiráz a hideg!
2011. márc. 10. 16:54
 9/18 anonim ***** válasza:

"Utolsó: Az "iszok", "eszek", stb. más téma, mert van, ahol bizony úgy mondják, és még nyelvtanilag sem helytelen. Én is szoktam úgy használni, így szoktam meg, nem látok benne semmi kivetnivalót."

Azért más, mert te használod?

Ajánlom figyelmedbe ezt a remek kis táblázatot:

[link]

2011. márc. 10. 16:58
 10/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: Találtam a neten egy pár idézetet:

"Arany János: Most fázok, mert van benne mód..., ha elrontom a szót és fázom, nem az én hibám.

Vörösmarty: Áll egy kislak, Emma háza, Oda vágyok én...

Katona József: Róllad emlékezek...

Csokonai: De nem vágyok lenni az ország szegénye...

Ráday Pál: ...most szívből búcsúzok.

Buga Jakab éneke: Csak úgy dohányozok, az midőn éhezek,"( [link] )

Nem azért mert én - azért, mert szinte mindenki használja.

2011. márc. 10. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!