Titeket ez nem zavar?
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:16
Ettől függetlenül nem lesz szép. Mindegy. Nem ez alapján ítélek el valakit, főleg ha emellett odafigyel a beszédére.
Nem téveszted el, ha arra gondolsz: nem jó lőrét enni:-)
Segíthet még, ha a gyökre gondolsz: egyelőre = egy előre!
Beszéde miatt lenézni nem szabad senkit sem, de az igényesség feladása sem helyes. Nem hiába van egy mondás: A stílus maga az ember.
"Engem meg épp az idegesít, ha valaki odamondja az n-t a végére. Mivel nálunk mindenki "szobába" van, nem "szobában", nagyon fellengzősnek, nagyképűnek, okoskodónak tud hatni, ha valaki így beszél. Ugyanez a helyzet az eszek, iszok, fázok, stb szavakkal is. A nyelvtani szabályok ismerete fontos dolog, de ezer más van, ami fontosabb nála, például a szerénység, megértés, elfogadás."
Nem tudom, hogy miért hathatna fellengzősen, ha valaki helyesen beszél. Szerintem a hozzád hasonlók primitív agyával van baj, akik úgy gondolják, hogy a tanulatlanság és a műveletlenség menő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!