Miért vezérli a divat az emberek nagy részét?
Tény, hogy a divat régóta vezérli a társadalom egy jelentős részét, ez már évtizedek óta jelen van, de akár évszázadok óta is, mivel a barokk korban is voltak "trendek". De itt nem csupán a ruhabeli trendekre értem, hanem globálisan. Rengeteg lány, fiú van a környezetemben akik [nem túlzok] ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanolyan a hajuk, ugyanolyan zenét hallgatnak, de a flegma viselkedés és neten használt írásuk is eléggé hasonló. Elsőként, miért jó egyformának lenni, és nem pedig a saját utukba venni önmaguk felderítését, hogy mi is okoz nekik örömöt az önmegvalósítás terén , mert ezt ugye nemcsak karrierre, egzisztencia megteremtésére, tanulásbeli sikerekre értjük. Vajon ennyire erős a megfelelési kényszer? A másik, hogy a mai divat számomra nevetséges, szegecses cuccokat hordanak,egy éve meg gondolom megvetették volna, hogy: "ááá fúj ilyet csak rockerek hordanak" zenekaros pólókat, holott nem is hallottak az Iron Maidenről, Kissről, Metallicáról még csak hírből sem, akkor ezek a szakmunkásbakancsok, a szar minden árnyalatában, lenyalt, középen elválasztott haj, ombre címszó alatt lenövést festenek a hajukba, a fiúkon mustár színű gatya, szigetre emlékeztető ecsethaj. Nem támadásból, és indulatból írom ezeket, de számomra ez inkább megvetendő, mert ne mondja nekem senki, hogy x ezer embernek egységesen ez jön be, főleg, hogy vannak ruhák [pl. most divatos 80as években rockerek körében reneszánszát élt szegecses bőrdzseki] ami egy adott szubkultúrában jellegzetesség.
A legszomorúbb, ha kilógsz közülök, kiközösítenek, és UFÓként kezelnek. Miért nem lehet önmaguknak lenni??
Szóval, várom a véleményeket.
Nem szeretem amikor így általánosítják a személyiséget...hogy annak van csak aki nem úgy öltözködik, mint mindenki más. A divatnak pont az a lényege, hogy az emberek többségének akkor is megtetszik, ha nem akarja, hiszen addig látja, addig nyomják, hogy megtetszik nekik.
Sosem láttam ebben a problémát.
Viszont szerintem szánalmas, amikor valaki már csak azért is kilóg. Én személy szerint letojom , hogy az emberek hogy öltözködnek. Csak ne attól gondolja magát felsőbbrendűnek vagy egyéniségnek, mert máshogy öltözködik, mint a nagytöbbség.
Legyen mindenki önmaga, de egyik oldal se szidja a másikat.
Nem tudom, nekem 7. osztályos önmagamra igaz ez..azóta minden megváltozott..és jó irányba. Most 9.es vagyok (A KIS PISIS HAHA :) ) de tényleg..a sok birka népnek jó a divat, akkor legyen jó. Engem abszolút nem éltet. R'n'R ^^
(és nem, nem egy szakadt punk lett belőlem. (csak egy sima punk :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!