Miért halnak ki a régi nevek?
Nagypapám Antal volt. :)
Hát nem tudom, ha nekem egyszer lesznek gyerekeim, biztosan szép A betűvel kezdődő nevet kapnak. (ez nálunk hagyomány - anyum és az én nevem is A-val kezdődik)
Egyébként szerencsére nem mindenhol jellemző, osztályunkban 2 Vilmos is volt, ami pedig ritka név. :D Volt Eszter, Gábor, Péter (szintén 2), Boglárka, Csilla, Gergő, stb.
Szóval nem mindehol vannak még ezek a hülye keresztnevek.
Mert Ferenc, Sándor, József, György kicsit idejét múlt a mai világban, becézésük is emberes és nem való gyereknek
Attól idétlenebb nem kell amikor egy gyereket Ferikének, Sanyikának, Józsikának Gyurikának becéznek....
Áldom anyámékat hogy engem az ilyen hülye nevek elkerültek, mert amúgy nevet változtattam volna
20/F
Pétert, Andrást ismerek 1-2 éveseket is, a többi tényleg nem felkapott mostanában. De azt hiszem vissza fognak jönni.
Az én korosztályomban (28 vagyok) felkapott nevek voltak a Nikolett, Renáta, Beatrix, Bea, Krisztián, Dávid, Dániel, Márk, ma már ezek a nevek sem gyakoriak.
Mikor én kislány voltam nekem is az akkori divatosabb nevek tetszettek. Most már tervezgetjük a saját gyereket nekem is a régebbi nevek kezdenek tetszeni: Sára, Márton, Domonkos, Ágoston, Johanna, Paula.
Még a Máté,és Bence nem is rossz,különben is ezek régi nevek,csak egy időre feledésbe merültek.Lehet,hogy pl.az István,György,Béla...stb. neveket egy jó 10 év múlva újra felkapják,miután beleunnak a sok idétlen névbe!
Ennél már csak az a szánalmasabb,aki még a sok név közül,ami manapság felvehető mégsem találja a megfelelőt,mint pl.az egyik ismerősöm,aki képes volt pénzt fizetni az engedélyeztetésért,hogy olyan nevet adjon a gyerekének,ami akkoriban még nem szerepelt a magyar névnaptárban! Vicc az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!