Ebből a szempontból komolyan irigylem az időseket. Mert azok felszállnak a buszra, ha kettő kerül egymás mellé szinte rögtön elkezdenek egymással beszélgetni. Teljesen mindegy, hogy miről, de beszélgetnek.
Viszont olyan 40-45-től lefelé szinte mindenkinek be van dugva a fülébe az MP3 vagy a telefon. Aki meg esetleg mégis inkább beszélgetne a mellette ülővel azt szinte hülyének nézik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy esetleg ismerkedni is lehetne, de így teljesen kizárt ez a lehetőség. Olyan mintha még a lehetőségét is el akarnák kerülni, hogy ne adj isten szóba kelljen állni a másikkal. Ennyire jó az ilyen elszigetelődés?
Én akármerre járok,mindig találok olyan embert,akivel tudok beszélgetni,pedig nem vagyok öreg a 37 évemmel!
2012. nov. 10. 15:42
2/29 Pietrosol válasza:
Bocs!A kérdésedre nem is válaszoltam!
Talán bezárkóznak az emberek a belső világukba!Ego age!
2012. nov. 10. 15:44
3/29 anonim válasza:
Miért baj ha valaki így érzi jól magát? És miért kéne folyton ismerkedni, idegenekkel ráadásul? Persze lehet, de ne haragudj az azért már nem normális, hogy te fel vagy háborodva, hogy egy vadidegen nem akar veled beszélgetni a buszon... Ki tudja ki ül éppen melléd, ne mondd hogy te minden emberrel barátkoznál! Szerintem te is csak azzal akit kiválasztasz. És ki tudja honnan jött, mi baja van, hogy érzi magát, mi a dolga stb... Hát persze sehonnan mert vadidegen! Azt is kérdezhetnénk hogy miért ilyen nagy divat a tiszteletlenség? Tiszteld már meg az idegent azzal, hogy nem furakodsz a magánszférájába.
2012. nov. 10. 15:45
4/29 anonim válasza:
Szerinte egyrészt, mert az emberek túlságosan el vannak foglalva a saját problémájukkal, amiből manapság nagyok sok van, másrészt pedig bizalmatlanokká váltak másokkal szemben.
2012. nov. 10. 15:48
5/29 A kérdező kommentje:
Hát persze sehonnan mert vadidegen
Pontosan ez a baj. Ha soha nem beszélsz senkivel nem is lesz soha más, csak egy vadidegen.
Amúgy nem igazán értem, hogy te most miért a kérdésemet szólod le. Én csak véleményekre voltam kíváncsi, nem arra, hogy a kérdésemet fikázd. Ennyit a tiszteletről.
2012. nov. 10. 15:50
6/29 A kérdező kommentje:
4-nek.
Szerintem is túl nagy a bizalmatlanság már az emberekben. De ez nem vezet semmi jóra, ettől csak még magányosabbak lesznek az emberek. És így azt sem tudja meg soha, hogy esetleg az a másik nem tudott volna a saját problémájára is egy használható megoldást. Nem tudunk már senkivel sem beszélgetni csak úgy, minden hátsó szándék nélkül.
2012. nov. 10. 15:52
7/29 anonim válasza:
én is az utolsóval értek egyet. attól, h vki mellé leülsz a buszon, még nem biztos, h beszélgetni szeretne veled. csak az a tuti, h el akar jutni A-ból B-be. szerintem túlzás és tapintatlanság ilyen szinten belefúródni vki intim szférájába. ha anyira szimpatikusak vagytok egymásnak, párszor egymásrasandítatok és kiveszitek az mp3-at. ez még most is működik, hidd el. ha mindketten akartok beszélgetni, megtalaláljátok a módját. a "régen minden jobb volt" elmélet meg egy hülyeség. talán vmivel valóban nyitottabbak voltak az emberek, de akkor sem szólítgatták le egymást akármikor és akárhol
2012. nov. 10. 15:54
8/29 anonim válasza:
Nem a kérdssel van baj, hanem a hozzáállással, hogy kb elvárod, hogy veled ismerkedjenek. És mi lesz akkor ha megismersz valakit a buszon? Utána soha többet nem látod az életben és aki legközelebb melléd ül, arról ugyanúgy nem fogod tudni, hogy mi van vele. Meg különben is. Nem hinném, hogy a buszon az idegeneknek kéne ecsetelni legbensőbb problémáid amikből megismerhet. Én is szoktam néhány szót váltani utazás közben ha olyan a kedvem és szimpatikus a másik, de semmi komoly és nem célom hogy a vonaton találjam meg a legjobb barátom és nem tudtam hogy ez valami kötelező elvárás és bunkó vagyok ha nem teszem...
2012. nov. 10. 15:55
9/29 anonim válasza:
Meg azt hittem, hogy itt valami komoly társadalmi proklémáról lesz szó, hogy mit tudom én egymás mellett él a család a házban és letojják egymást. Ehhez képest neked az a bajod, hogy a buszon nem szólnak hozzád. Szerintem kicsit eltúlzod.
2012. nov. 10. 15:57
10/29 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy tapintatlanság, ha érdekel egy másik ember és szeretném megismerni. Így már értem, hogy miért van ennyi magányos ember. Ezek nem is magányosak, csak tapintatosak. :-) Ma is tanultam valamit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!