Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért ilyen nagy divat az...

Miért ilyen nagy divat az elszigetelődés?

Figyelt kérdés

Ebből a szempontból komolyan irigylem az időseket. Mert azok felszállnak a buszra, ha kettő kerül egymás mellé szinte rögtön elkezdenek egymással beszélgetni. Teljesen mindegy, hogy miről, de beszélgetnek.

Viszont olyan 40-45-től lefelé szinte mindenkinek be van dugva a fülébe az MP3 vagy a telefon. Aki meg esetleg mégis inkább beszélgetne a mellette ülővel azt szinte hülyének nézik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy esetleg ismerkedni is lehetne, de így teljesen kizárt ez a lehetőség. Olyan mintha még a lehetőségét is el akarnák kerülni, hogy ne adj isten szóba kelljen állni a másikkal. Ennyire jó az ilyen elszigetelődés?

2012. nov. 10. 15:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Persze lehet, de ne haragudj az azért már nem normális, hogy te fel vagy háborodva, hogy egy vadidegen nem akar veled beszélgetni a buszon..."

ez is igaz. és az értetlen és hőbörgő emberek nem tartoznak a vonzó viselkedésűek közé.

"Pontosan ez a baj. Ha soha nem beszélsz senkivel nem is lesz soha más, csak egy vadidegen. "

elfelejted azt, hogy vannak akik NEM AKARNAK ismerkedni SENKIVEL.

"Én csak véleményekre voltam kíváncsi, nem arra, hogy a kérdésemet fikázd. "

fölösleges álszentkedni, de sem a tiszteletteljes hangnemet ütötted meg a kérdésedben.

ismétlem: a flegma undok megnyilvánulások nem tesznek téged vonzóvá idegenek szemében

"De ez nem vezet semmi jóra, ettől csak még magányosabbak lesznek az emberek."

ez részben igaz, részben meg hülyeségnek tartom. aki kicsit is ért az emberekhez, tudj,a hogy a magányukat nem az okozza, hogy nem ismerkednek a buszon...

ez ennél SOKKAL összetettebb dolog, amit laikus soha nem fog megérteni. ironikus, de maga a fő ok már magjában jelen volt a kérdésedben is. lehet tippelgetni, mire gondolok.

"Nem tudunk már senkivel sem beszélgetni csak úgy, minden hátsó szándék nélkül."

ebben van igazság

"ha anyira szimpatikusak vagytok egymásnak, párszor egymásrasandítatok és kiveszitek az mp3-at. ez még most is működik, hidd el. "

elméletileg igen, bár szerintem gyakorlatilag nem nagyon lehet tömegközelkedésen beszélgetni. nem csak a metrón, egyéb helyeken is nagyon kellemetlen. de tény hogy az ember utazni, nem ismerkedni jár a buszra.

"a "régen minden jobb volt" elmélet meg egy hülyeség."

szerintem is, de azért az igaz, hogy sok dolog ma rosszabb, mint régen.

"Nem a kérdssel van baj, hanem a hozzáállással, hogy kb elvárod, hogy veled ismerkedjenek."

pontosan

"Nem is tudtam, hogy tapintatlanság, ha érdekel egy másik ember és szeretném megismerni."

onnantól kezdve hogy kiforgatod mások szavát és magadnak is hazudsz, értelmetlen beszélgetni erről

pontosan ezért nem állnak veled szóba, mert 2 mondat után már gúnyolódsz, ilyen emberre senki sem kíváncsi

és valószínűleg pontosan ezért nincs egyetlen barátod sem, és ezért akarsz görcsösen ismerkedni mindenhol.

előbb magadban tegyél rendet, aztán vond felelősségre az emberiséget.

"De nagyon sokan teljesen kizárják az életükből ezt a lehetőséget."

és?

valószínűleg neked sem tetszene, ha leülnék melléd és megfognám a melled. pedig az is csak egy lehetőség, nincs abban semmi rossz, a szeretet kifejezése, érdeklődő vagyok...

"És szerintem ez nagyon nagy baj, de úgy látszik csak szerintem."

pontosan. szerintem a tapintatlanság nagyobb baj, mint a zárkózottság, az utóbbi csak önveszélyes, de te "közveszélyes" vagy.

"magasan tojok rá, h téged érdekellek és szeretnél megismerni, ha egyszer te nekem nem vagy szimpatikus. ezt kellene felfogni, de neked nehezen megy. ha úgy közeledsz máshoz, h ő nem akarja, az tolakodás, szélsőséges esetben zaklatás."

tömören.

"sőt, általában a magányos emberek azok, akik kényszeresen, mindig mindenütt, mindenkivel ismerkedni próbálnak. "

így van

"Ha bent minden rendben van,akkor nem látod a külvilágot egy vadidegenhalmaznak,akik elől el kell zárkózni! "

menj el szomáliába és ezt magyarázd el a kalózoknak is. de elég ha este 10 körül a 8kerben sétálgatsz és tavalybarnult barátainkat tanítod a filozófiádra. lehet pálfordulásod lenne.

2012. nov. 10. 17:08
 22/29 Pietrosol ***** válasza:

"menj el szomáliába és ezt magyarázd el a kalózoknak is. de elég ha este 10 körül a 8kerben sétálgatsz és tavalybarnult barátainkat tanítod a filozófiádra. lehet pálfordulásod lenne."

Egy kicsit sem szélsőséges a példád,ugye?Miért nem írod mindjárt azt,hogy fegyvertelen börtönőrként egy mexikói börtönben?

Olvasd el újra a kérdést és ne facsard ki a válaszom!A kérdező egy teljesen hétköznapi szituációról írt!

2012. nov. 10. 17:37
 23/29 anonim ***** válasza:

én szívesebben élnék egy olyan világban, ahol szóba elegyednek az emberek egymással.

amúgy szerintem ez nem budapestre vonatkozik, mert itt már az idősebbek sem beszélgetnek. egy két szinttel úgy tűnik még magasabb szinten van ez a bezárkózás.

nem lehet amúgy, hogy a gyerekek nevelése miatt van ez? hogy a szülő arra tanítja, hogy ne állj szóba idegenekkel?

amúgy az is belejátszat, hogy az ember félhet attól, hogy mit gondol róla a másik, hogy ha elmond ezt azt magáról. ezért inkább hallgat vagy visszautasítja a közeledést.

persze az is lehet, hogy a másik nem érdekli őt egyáltalán.

2012. nov. 10. 18:05
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudom, hogy az adott ember milyen. Nem szeretek így ismerkedni, de hogy hozzak neked egy példát: múltkor ültem a metrón, amikor odajött egy 40 év körüli pasas. Kérdezett valamit, hogy merre van xy, majd a következő kérdése: és te mekkorát élveznél a néger f*sztól? Hát azt hittem, hídba lemegyek. Ezek után főleg nem vagyok kíváncsi vadidegen emberekre!!!
2012. nov. 10. 19:21
 25/29 anonim ***** válasza:
Azért remélem a gyerekednek nem azt fogod tanítani, hogy nyugodtan beszélgessen idegenekkel bácsikkal meg nénikkel! Egyáltalán nem vagyok negatív gondolkodású, de ami tény, az tény. Nekem is volt már egy-két érdekes esetem idegenekkel. És attól, hogy valaki veled, vagy a buszon nem akar ismerkedni még nem jelenti azt hogy soha sehol sem akar másokkal sem.
2012. nov. 10. 20:50
 26/29 anonim ***** válasza:
30%

"Olvasd el újra a kérdést és ne facsard ki a válaszom!A kérdező egy teljesen hétköznapi szituációról írt!"

:D:D:D látom te sem pesten élsz, legfeljebb a rózsadombon.

ha szélsőséges példákat akarnék hozni, azt mondanám, hogy:

véresre ver valakit 2 100kilós kreol bőrű kedves idegen félmeztelenül a klinikák környékén(forgalmasabb utca) fényes nappal.

szamurájkarddal szúrnak hasba valakit a villamoson

és ezek nem kitalált esetek.

akitől "kértek már cigit" vagy "megkérdezték az időt", az tudja, miről beszélek.

"amúgy szerintem ez nem budapestre vonatkozik, mert itt már az idősebbek sem beszélgetnek."

ez igaz, már kivételnek számít, de azért az idősebbek még mindig beszédesebbek idegenekkel is, ha nem is a tömegközlekedésen. persze tömegközlekedésen már fiatal ember sem hallja a másikat, nem hogy egy idős.

"hogy a szülő arra tanítja, hogy ne állj szóba idegenekkel? "

lehet, de okkal tanítja, másrészt az életvitele is erre vezeti rá. többek közt akik fiatal korukban erőszak áldozatává válnak, nem igazán bíznak másokban. érthető, hogy a naiv emberek a tapasztalatlanok közül jönnek ki.

"te mekkorát élveznél a néger f*sztól? Hát azt hittem, hídba lemegyek. Ezek után főleg nem vagyok kíváncsi vadidegen emberekre!!!"

a tapasztalatlanok erre úgyis csak azt mondják, hogy szélsőséges meg valótlan. aztán ha elkapja a gyereküket egy 12 éves cigánygyerek bicskával, már kicsit másképp fogják látni a rózsaszín világot.

"Nekem is volt már egy-két érdekes esetem idegenekkel."

itt a lényeg. aki tapasztalatlan és optimista úgyis csak a saját bőrén tanul.

"És attól, hogy valaki veled, vagy a buszon nem akar ismerkedni még nem jelenti azt hogy soha sehol sem akar másokkal sem."

ez is igaz.

2012. nov. 11. 13:02
 27/29 anonim ***** válasza:
Mert nem akarok ismerkedni. A dolgomra megyek és közben nem akarok pofázni
2012. nov. 13. 22:23
 28/29 anonim ***** válasza:

Nekem az az ido mialatt eljutnek A-bol B-be egy teljesen raeros nyugis ido, hiszen en akkor raerek mivel nem en sietek hanem a busz visz. Az mar emberfuggo ki hogyan tolti el azt az idot

valaki pihen mert mondjuk a napjabol az a felora egyedul neki megnyugvas.. van aki elfoglalja magat es olvas.. maganyos tevekenyseg de hasznos. Valakinek az a relax ha bedugja a fulet, hiszen uncsi a jarmu zakatolasat vagy mas embereket hallgatni, hiszen ki kivancsi, hogy hogy ocsarolja egymast a sok tizeneves, vagy bombol a kisbaba, vagy mondjuk egy idos nenikek hogy panaszkodnak egymasnak h milyen rossz nekik es milyen szar a vilag nincs penz stb

Egy tomegkozledesen tul sok az impulzus, az embereknek meg nyugi kell.

En szvsz nem zarkoztam el mindig a kulvilagtol, mert nem esik nehezemre meghallgatni egy krisnasokrol odazo bacsit, vagy egy fiut akivel nemreg szakitottak es kicsit beszelgetni akart, vagy idos neniket. De amikor kicsit kiakarok kapcsolni akkor ful-BEDUG, szem-LEHUNY van.

2012. nov. 16. 03:45
 29/29 anonim ***** válasza:

"Tiszteld már meg az idegent azzal, hogy nem furakodsz a magánszférájába"

Ez mennyire helytálló!!!

Az idősek, vagyis az öregebbek szoktak másokkal beszélgetni, én nem is szeretem, ha megtalálnak az ilyeneke az utcán, buszon. De illemből válaszolok, de rövidre is zárom. Egyik este a barátnőmnél voltam, csengetés, az egyik idősebb szomszéd csengetett be, a bejáratban beszélgettek, de nem 5 perc alatt mondta el, amit akart, egy jó negyed óráig beszélt. Már untam. Na, ő nem volt tapintattal ránk! Jó, nem tudta, hogy én is ott vagyok, de az ilyeneknek mindig szófosása van…

2012. nov. 17. 04:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!